Budjetti

Budjetti päivitetty 13.12.2015
Tällä hetkellä budjetti on vasta raakileversio kylmimmillään; tavoitteena olisi pysyä alle kymppitonnissa, mutta jos kaikki vieraat (140) tulevat paikalle, niin tavoitteessa pysyminen on melko epätodennäköistä. Onneksi on myös melko epätodennäköistä, että kaikki tulevat paikalle :D

Meillä on varmaan poikkeuksellisen pieni tuo erotus morsiamen ja sulhasen vaatteisiin budjetoidun summan välillä: itselleni on tarkoitus löytää edullinen, käytetty puku, kun taas sulhaselle hankitaan mahdollisesti sellainen laadukas puku, jota voi käyttää myöhemminkin. Sulhaselle taas ei tule enää sormusta, vaan kihlasormus ajaa asiansa myös vihkisormuksena (eli mulle voidaankin sitten ostaa kaksi sormusta, heh).

Toinen kaasoista tekee meikkini ja esimerkiksi kakun toivomme saavamme teetettyä lähipiirin taitavilla leipojilla, vaikka valmistuskustannukset maksamme totta kai. Muuten ruoka hankitaan pääosin pitopalvelusta. Kutsut ja koristeet on tarkoitus askarrella itse (koska se on kivaa!). Näillä saadaan toivottavasti jotain säästöjä aikaiseksi, erilaiset vinkit ovat myös aina tervetulleita :)

Budjetin tekeminen on yllättävän vaikeaa, kun monet palveluista ovat sellaisia, joita ei yleensä tule käytettyä, eikä hintatasosta ole siis mitään haisua. Tähän yritin naimisiin.infosta bongata jotain keskiarvoja. Tästä varmasti puuttuu myös vielä kohtaa, mutta itse ajattelin, että nämä ovat ne tärkeimmät, ja esimerkiksi bändiä harkitaan siinä vaiheessa, kun tiedetään tarkemmin toteutuneista kustannuksista.

2 kommenttia:

  1. Oon ihan samalla linjalla noitten vaatteitten kanssa! Haaveilen, että löydän kivan käytetyn puvun itselleni noin 500 eurolla. Siihen päälle sitten muut tarpeelliset. Mutta sulhaselle hankitaan kyllä se parempi puku, koska sille on käyttöä jatkossakin, toisin kuin mekollani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva etten ole ihan yksin tämän ajatusmaailman kanssa (aika moni on ollut kevyesti järkyttynyt tuosta omiin vaatteisiini varaamastani summasta, sen pienuudesta siis :D). Itsellä tulee kyllä todennäköisesti ylittymään budjetti tuon oman asun kohdalla, mutta tarkoitus on häiden jälkeen myydä siitä ainakin mekko, jolloin osan rahasta saa takaisin :)

      Poista