perjantai 22. joulukuuta 2017

Paljonko häissämme kului juotavaa

Vihdoin saan aikaiseksi kertoa meidän häiden juomamenekistä, jota olenkin jo muutamaan otteeseen blogissa sivunnut. Taustatietona kertaan vielä, että meidän häissä oli noin sata vierasta, joista noin 90 oli aikuisia. Todennäköisesti monet aikuisetkin jättivät alkoholijuomat alkumaljaan - yhteen ruokajuomaan, sillä aika moni oli autolla liikenteessä.


Ruuan kanssa meillä tarjottiin ensisijaisesti viiniä, mutta myös miedot juomat olivat esillä ja vapaasti juotavissa. Samoin toisin päin, eli vaikka iltasella ihmisten ajateltiin juovan lähinnä mietoja, myös viinit pidettiin esillä loppuun asti.

Holittomat juomat olivat tarjolla koko päivän, mutta niiden kanssa tuli sellainen ongelma, että kahvion vitriini, johon ne oli laitettu esille, ei jäähtynytkään, joten siitä sai vain lämpimiä juomia. Mikäli halusi kylmää holitonta, piti tajuta mennä kahvion tiskin taakse jääkaapille. Pullojuomien lisäksi tarjolla oli sekä hedelmillä maustettua että tavallista vettä boolihanoista ja pitopalvelun ruokajuomat (maito, mehu, kotikalja). Näillä puheilla ei ehkä liene yllätys, että holittomia juomia jäi aika paljon...

Kirjoittelin jo ennen häitä juomasuunnitelmista, sieltä löytyy kootusti muiden kokemuksia hääjuomien ja juhlien menekeistä. Mutta nyt siis meidän juominkeihin, tässä siis suoraan menekit:


Alkoholijuomat

Somersby Pomegranate 1 lava
Crowmoor Dry Apple -1/2 lavaa (siis oikeesti: ostettiin 2 lavaa, jäi 2,5 lavaa :D  Ilmeisesti joku oli siis vahingossa raahannut äitin saunajuomatkin häihin, eli tosiasiassa meni 1/2 lava)
Somersby Pear 1,5 lavaa 
Siiderit yhteensä 3x24tlk 

Original Long Drink 2 lavaa
Original Long Drink Cranberry 1 lava
Lonkerot yhteensä 3x24tlk (meni kaikki, eli olisi voinut mennä enemmänkin)

KOFF 2 lavaa
Sandels 2 lavaa
Olvi IPA 1 lavaa
Oluet yhteensä 5x24tlk

Kuohuviini 14 pulloa
Punaviini (Doppio Passo Primitivo) 5x3 litraa
Valkoviini (Two Oceans Sauvignon Blanc) 4,5x3 litraa
Bayleys Irish Cream 17% 2x100cl
Hennesy VSOP 40% 2x100cl


Alkoholittomat juomat (0,33 litran pulloja)

Pepsi 1 lava
Jaffa 1 lava
Sprite 2 lava
Limut yhteensä 4x24tlk
 
Bonaqua maustamaton 1 lava
Bonaqua sitruuna-lime joitakin pulloja (lava ostettiin ja lavan äiti oli merkannut jääneeksi)
Holiton alkumalja, eli Pommac muistettiin häiden aattona. Sitä ostettiin muistaakseni 3x1,5 litraa, ja kaikki taisi mennä.

Sellaiset menekit! Jos vertaa hankittuihin määriin, niin kyllähän noita jonkun verran jäi, mutta ei mitenkään mahdottomasti. Joku lava taidettiin jättää Oman Tuvan siivousporukalle, osa otettiin itsellemme ja miehen vanhemmille, mutta suurin osa lähti minun perheeni matkaan paljujuomiksi. Niin, ja toki helmikuiset syntymäpäiväjuhlani olivat tehokas keino päästä viimeisistä juomista eroon. Tosin juuri viimeksi porukoilla käydessäni huomasin vielä yhden yksinäisen IPA-tölkin nurkissa pyörimässä, mutta aika hyvin, sanoisin. En siis lähtisi muuttamaan ostoslistaamme, vaikka saisin siihen maagisen mahdollisuuden.

Tähän alkavatkin loppua omat postausideani, eli jos on vielä toiveita, mistä haluaisit tietää meidän häiden suunnittelusta / toteutuksesta, niin nyt on hyvä hetki toivoa :)

Kaikki postauksen kuvat jälleen Minttu Saarnin käsialaa, ethän kopioi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti