sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kakkua ja kahvia

Kahvittelun oli tarkoitus alkaa suoraan puheeni jälkeen, mutta joku ei sitten ollutkaan ihan vielä valmiina, eli jouduttiin hieman odottelemaan kakun leikkausta. Tämä oli hieman harmi, koska ohjelmaa sunnitellessa oltiin sijoitettu kahvit heti puheen perään siksi, että kaikki halukkaat näkisivät kakun korkkaamisen, kun huomio olisi jo valmiiksi oikeassa suunnassa. Nyt se saattoi jäädä joltakin väliin, mutta onneksi kaikki sentään saivat oman osansa kakusta, jota jäikin runsaasti.


Kakku oli ystäväni tekemä vadelma-suklaakakku. Meidän poimimien vadelmien lisäksi täytteenä oli ainakin valkosuklaata - ihan älyttömän hyvää! Vaikka kakun tilaaminen ystävältä toi hieman lisähaastetta (esim. etsittiin vielä hääviikolla niille tarjoiluastioita ja ystäväni joutui koristelemaan kakkua häiden aikana), en vaihtaisi meidän herkkukakkua mihinkään muuhun!

En halunnut meille perinteistä hääpari-koristetta, mutta en myöskään halunnut alkaa erityisesti kikkailemaan kakun koristeen kanssa - se olisi joka tapauksessa ollut tosi vähän aikaa esillä. Niinpä mentiin simppeleillä valkoisilla ruusuilla, jotka koristivat meidän leikkaamaa kakkua. Tätä seuranneissa kakuissa ei ollut niitäkään, vaan pelkkä suklaakuorrutus.


Sitten se leikkaus! Koska läheskään kaikki vieraamme eivät olisi mahtuneet kahvioon / tarjoilutilaan katsomaan kakunleikkausta, kakku kärrättiin tarjoilukärryllä saliin leikattavaksi. Meitä ei myöskään kiinnostanut polkea kaapin paikkaa, joten oltiin etukäteen päätetty heittää high five kakun leikkauksen yhteydessä. Vähän niinkuin Lily ja Marhall - tämän(kin) idean lainasin jonkun hääblogista.


Suunnitellun high fiven jälkeen vielä spontaani pusu, ja se oli siinä. Kakun leikkaamiseen käytettiin muuten meidän keittiölaatikossa noin neljä vuotta käyttämättömänä maannutta design-lapiota, ihan vaan siksi, että vihdoin tuli tilaisuus käyttää sitä :D Muuten hyvä, mutta kakkua oli tosi vaikea saada irti lapiosta, mikä kyllä aiheutti yleisössä (ja meissä) hilpeyttä.


Kakun kanssa palanpainikkeeksi oli tarjolla paitsi kahvia, myös konjakkia (Hennessy VSOP) ja Baileys-likööriä. Molempia oli merkintöjeni mukaan varattu kaksi litraa ja kaikki meni (muita juomia jäi melko runsaasti, pitäisi niistäkin tehdä postaus!).

Varsinaisessa kahvipöydässä meillä oli tarjolla vain sydämenmuotoisia kaksinkertaisia pikkuleipiä aprikoositäytteellä. Kahvien yhteydessä kuitenkin avattiin myös herkkubuffet, josta sai pikkunaposteltavaa loppuillan ajan - mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa :)

Postauksen kuvat jälleen Minttu Saarnin käsialaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti