lauantai 5. elokuuta 2017

Puuhaa pikkuväelle

Meidän häät olivat ensisijaisesti aikuisten juhlat, mistä tiedotimme lapsiperheitä kutsujen mukana lähetetyllä kirjeellä. Ajatuksenamme oli, että kannustamme vanhempia saapumaan ilman jälkikasvuaan, mutta emme totaalisesti halunneet kieltää lasten tuomista, jos se jollekin olisi kynnyskysymys tai joku kokee juhlimisen hauskemmaksi lapsiensa kera. Kirjeen myötä suurin osa lähipiirimme lapsista jäikin pois juhlista, ja loppujen lopuksi paikalle saapui kolme vauvaa/taaperoa ja muistaakseni kolme vanhempaa (5-15v) lasta. Vanhempia lapsia oli ilmoittautunut vielä kaksi lisää, mutta heidän perheensä jättäytyi kuitenkin vielä hääpäivän aamuna pois perheenpään sairastuttua.

Vaikka etukäteen pohdin, että lapsivieraista lienee kovasti ylimääräistä vaivaa, ei asia loppujen lopuksi ollutkaan näin. Esimerkiksi lastenhoitohuone löytyi kuin löytyikin Oman Tuvan invavessasta (joka oli lähinnä lapsiperheiden ja minun käytössäni), ja lapset vanhempineen vaikuttivat viihtyvän häissä hyvin. Itkua kuultiin ainoastaan kerran, kun äänilaitteet vinkaisivat ikävästi säikäyttäen monet aikuisistakin.

Kuva: Minttu Saarni
Itse asiassa olin lopulta tyytyväinenkin siihen, että meille tuli noita hieman vanhempiakin lapsia - pääsin nimittäin järjestämään heille tekemistä :) Kaikkien lapsivieraiden yhteiseen käyttöön kokosin viihdeboksin, joka sijoitettiin salin perälle muutaman ylimääräisen tuolin kanssa. Ajatuksena oli, että boksin sisältö toimisi sekä tuossa leikkinurkkauksessa, että lasten omilla paikoilla pöydissä. Boksista löytyi pari pehmolelua, Disneyn palikkapalapeli, matkaversio Piirrä ja Arvaa -pelistä ja kirjoja eri ikäisille (pehmokirja, kuvakirjoja ja pari Aku Ankan minikirjaa). Sisällön hamstrasin kirpputoreilta, jolloin kaikille tuotteille tuli yhteensä hintaa alle 15 euroa, ja sain omani kokolailla pois myytyäni boksin häiden jälkeen.

Boksin lisäksi jokaisen lapsen paikalla (lukuunottamatta sitä ainoaa alle 1-vuotiasta) oli värikyniä ja väritystehtäviä (seuraamastani Kaksin kaunihimpi -blogista löytyi ihania!). Isommilla lapsilla oli lisäksi yhdestä puoliksi taitetusta arkista koostuva tehtävävihko, jonka kokosin netistä löytämistäni hääaiheisista tehtävistä (näille mulla ei valitettavasti ole enää linkkiä, mutta Google on kaveri). Tietysti lapsilla oli myös omat ohjelmalehdet, hääparin tervehdyskortti ja hääbingo, vaikken kaikkien lukutaidosta ollutkaan ihan varma.

Näillä järjestelyillä saatiin siis meidän lapsivieraat viihtymään. Ainut puute oli, että ei huomattu varata mitään palkintoja tehtävävihon ratkaisseille, mutta onneksi lapset tulivat niistä kyselemään suoraan meiltä ja jo aikaisessa vaiheessa, jolloin palkinnoksi luvattiin herkkubuffetin korkkaaminen.

Mitenkäs lapsivieraat muiden häissä? Onko heitä erityisesti huomioitu - tai edes kutsuttu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti