maanantai 12. kesäkuuta 2017

Meidän hääbingo

Häissämme oli tosiaan yhtenä viihdykkeenä hääbingo, jonka parissa vieraiden toivottiin viihtyvän varsinaisen ohjelman lomassa. Hääbingohan on ollut Suomessakin suosiossa jo monta vuotta, niin että olen kuullut joidenkin morsianten pitävän sitä jo hieman vanhanaikaisena ja tylsänä. Me emme kuitenkaan ole ikinä päässeet hääbingoamaan, vaikka lähipiirissä on häitä viime vuosina riittänyt, joten uskoin sen olevan vieraillemmekin (ainakin riittävän) uusi ja kiinnostava juttu - mitä se useimmille olikin. Sitä paitsi bingohan on siitä kiva, että kenenkään ei ole pakko siihen osallistua, jos ei kiinnosta.

Meidän hääbingon tein itse, mutta hyödynsin pohjien tekemiseen My free bingo cards -nettisivua. Testailin useampaakin bingogeneraattoria (joita löytää vaikka googlaamalla bingo generator), ja päädyin tähän, koska sieltä löytyi tyyliimme sopiva ulkoasu ja siinä toimivat myös ääkköset. Ainut miinuspuoli korteissa oli, että niiden alalaitaan tulostui sivuston osoite, mutta en antanut sen häiritä. Kopioin pohjat kuvina Wordiin, ja ne tulostettiin ohjelmalehtisten takasivulle ohjeiden kera. Lopputulos oli tällainen:


Bingon ohjeet kuuluivat seuraavasti: Bingon pelaaminen alkaa onnittelumaljasta. Ruksaa bongaamasi tapahtumat bingoruudukkoosi. Ensimmäinen bingo tulee täyteen, kun saat täyteen viiden suoran pystyyn TAI vaakaan. Huuda silloin ”BINGO”! Ensimmäisen bingon jälkeen pelataan kahta suoraa pysty TAI vaakariviä, sitten kolmea jne. Voittajille loistavat palkinnot! ”Joku” voi viitata myös sinuun itseesi - voit siis edesauttaa omaa tai muiden bingoa tekemällä ruuduissa mainittuja asioita!

Tarkoitus oli siis, että bingoa ei pelattaisi vihkitilaisuuden aikana, vaikka se sieltä jokaisen paikalta jo löytyikin, vaan että bingo alkaisi onnittelumaljasta. Aika monelta tämä oli kuitenkin jäänyt huomaamatta, ja juttuja oli poimittu jo vihkitilaisuudesta, niin että ensimmäinen bingo saatiin jo heti ruokailun alussa. Palkintona meillä oli Tigerista ostettuja heijastimia.

Bingotapahtumia olin kerännyt lukuisilta nettisivuilta seuraavanlaisen listan:

Hääpari suutelee
Juomaa läikkyy
Kuokkavieraita!
Sulhanen riisuu takin
Morsiamesta kerrotaan lapsuusmuisto
Sulhasesta kerrotaan lapsuusmuisto
Hääparista kerrotaan muisto
Sormuksia ihastellaan
Morsian ryöstetään
Morsian kyynelehtii
Anoppi kyynelehtii
Kaaso juoksee
Bestman juoksee
Morsian vaihtaa kengät
Joku pitää puheen
Puhelin soi
Tanssilattia täyttyy
Vessajono
Sulhanen vaimottelee
Säätä kommentoidaan
Piilopullo!
Anoppi joraa
Häävalssi
Joku huijaa bingossa
Hauska muisto polttareista
Selfie!
Joku huutaa BINGO!
Reikä sukkahousuissa
Tutustut uuteen ihmiseen
Isä antaa neuvon
Dirty dancing
Hääpari liikuttuu
Anoppi tanssittaa sulhasta
Hääpari leikkaa kakun
Hääpari yllätetään
Kohotetaan malja
Joku tanssii kravatti otsalla
Karvainen vieras
Appiukko kertoo vitsin
Joku etsii vessaa
Joku kehuu ruokaa
Joku esittää hääparille runon
Yhteislaulu!
Kaaso auttaa morsianta
Juhlaväki nauraa
Sulhanen santsaa
Yhteiskuva
Joku lausuu runon

Generaattorin avulla näistä sai sitten 29 erilaista 5x5 bingopohjaa. Joillakin vierailla oli siis sama pohja, mutta näin saatiin niihin kuitenkin hieman vaihtelua. Bingotehtävät eivät riittäneet houkuttelemaan vieraita kertomaan lapsuusmuistoja tai heittäytymään yhteislauluun, mutta viisi bingoa meillä huudettiin, eli joku onnistui kuitenkin saamaan ruudukkonsa täyteen.


Meillä bingo siis toimi melko kivasti, vaikka sääntöjä ei pilkulleen noudatettukaan ja joitakin vieraita voitontahto piinasi hieman liikaakin (lähinnä omaa isoäitiäni, joka oheisessa kuvassa kisaakin tiukasti - onneksi hän myös sai bingonsa) ;D Millaisia kokemuksia teillä on hääbingosta?

Kaikki postauksen kuvat Minttu Saarnin käsialaa, ethän kopioi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti