tiistai 18. huhtikuuta 2017

Potrettikuvaus Näsilinnassa

Valmistautumisten jälkeen hääpäivä jatkui valokuvauksella. Siitä onkin hyvä kertoa nyt, kun olen pari päivää pyöritellyt kuvia vanhempien muistamisia (albumeita ja tauluja) varten. Päädyimme ottamaan kuvat ennen vihkimistä, koska toiveena oli ulkokuvaus, ja marraskuussa pimeä tulee aikaisin. Koska kuvat otettiin joka tapauksessa etukäteen, halusin ottaa potretit Tampereella, meille tutussa paikassa Näsilinnanpuistossa.

Noh, eihän se ihan mennyt niin kuin ajattelin. Hääpäivämme sää oli kokolailla epävakaa ja vettä satoi vähänväliä kaatamalla. Jouduimme siis turvautumaan b-suunnitelmaan, ja ottamaan kuvat sisätiloissa Näsilinnassa (joka ei sitten taas ole meille juurikaan tuttu). Onneksi saatiin sentään muutama kuva otettua pihalla sateen tauotessa. Näin jälkikäteen mietittynä olisi kannattanut vain etsiä ulkokuvauspaikka, jossa kuvien ottaminen olisi onnistunut säällä kuin säällä, koska omaan silmääni ne vain ovat paljon kivempia, vaikka Näsilinnakin toki kaunis on.

Sulhanen ja bestman olivat saapuneet Näsilinnaan hieman meitä tyttöjä aiemmin, ja etsivät yhdessä Minttu-valokuvaajan kanssa First Look -kuvauksiin sopivan paikan, jonka bestman ilmoitti meille. Sen enempää jaarittelematta, tässä kuvasatoamme:
Kun ensikohtaaminen oli saatu ikuistettua, oli vuorossa yhteiskuvia kaasojen ja bestmanin kanssa. Ne otettiin ennen hääparin potretteja, jotta avustajat pääsivät jatkamaan järjestelyiden (lähinnä kuljetusten) parissa sillä välin, kun me kuvailimme.
Yhteiskuvia otettiin pari virallisempaa, ja pari tällaista vapaamuotoisempaa, joissa Minttu pyysi meitä "juttelemaan jotain hauskaa". Ei me kyllä mitään juteltavaa keksitty jännitykseltämme, mutta myös tyhjänpuhuminen toimi hymyjen aikaansaamiseksi.
 

Sitten otettiin roppakaupalla kuvia meistä. Yksi hääpäivän hauskimmista hetkistä oli muuten se, kun siirryttiin kuvaamasta yläkerrasta takaisin alakertaan, ja portaiden alapäässä meitä oli vastassa lauma opastetulle kierrokselle suuntaavia turisteja. Meidät ikuistettiin sitten heidänkin kännyköihinsä :)

Tämä kuva päätyi miehen vanhemmille tilattuun canvas-tauluun.
Tämä puolestaan oli yhtenä kuvana jo esitellyissä kiitoskorteissamme.

Sade tosiaan taukosi hieman pitemmäksi hetkeksi kuvausurakkamme loppumetreillä, joten saimme kuin saimmekin muutaman kuvan ulkona Näsilinnanpuistossa. Niistä ensimmäiset otettiin Näsilinnan etupihalla terassin edessä. Saadakseen Näsilinnaa mahtumaan taustalle Minttu joutui kurottelemaan pensaslabyrintin syövereistä, joten kuvien alalaitaan tuli pensasaitatehoste :D


Ihan lopuksi otimme vielä muutaman kuvan niin, että taustalle tuli puistomaisemaa. Nämä ovat ehdottomasti omia suosikkejani! Palelin kyllä marraskuisessa säässä aika kovasti, mutta se oli näiden kuvien arvoista! Ylläoleva kuva oli kiitoskorteissamme "pääkuvana".


Tämä viimeinen kuva on jopa näistä suosikeistani ehdoton lempparini (tai no, lempparin asemasta kilpailee tätä edeltävä pusukuva)! Tästä olisi tarkoitus teettää taulu meille itsellemme, mutta tässä muuttoa harkitessa olen lykännyt sen tilaamista.

Sellaisia kuvia! Näiden lisäksi meistä molemmista otettiin toki myös yksittäin kuvia, mutta ne päätin säästää asukokonaisuuksista kertovaan postaukseen - tähän tuntui kertyvän riittävästi kuvia jo näilläkin :D

Tähän loppuun täytyy vielä todeta, että olemme todella tyytyväisiä Mintun työskentelyyn ja työnjälkeen (eli kuviin) - ja voin puhua kaikkien häävieraiden puolesta, sillä kuvia on kiitelty ja ihasteltu kovasti! Miten muiden kuvaukset ovat sujuneet - ja mitä te tykkäätte Mintun aikaansaannoksista?

Kaikki postauksen kuvat Minttu Saarnin käsialaa, ethän kopioi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti