maanantai 16. tammikuuta 2017

Häämatka, joka vaatinee uuden yrityksen

Selvittiinpä häämatkalta kotiin ja blogin ääreen! Nimenomaan selvittiin, vaikka ei meitä kai oikeastitosissaan mikään uhannutkaan, paitsi ehkä vakava tylsistyminen. Mehän suunnattiin häämatkalle Koh Samuille, Thaimaahan - ja olettekin varmaan jo kuulleet Thaimaan tulvista? Neljä päivää ehdittiin nauttia reissusta ennen kuin koitti ensimmäinen sadepäivä, ja juurikin samana päivänä itselleni puhkesi flunssa. Loput yhdeksän päivää lomasta menivätkin sitten sadetta ja tulvia ihmetellen ja flunssaa parannellen; itse olin koko loppuloman enemmän tai vähemmän kipeänä - ja silloin kun minä olin vähemmän kipeä, oli mies enemmän kipeä. Että ne huimat kaksi (2) suunnitelmaa, jotka meillä oli tuolle reissulle (vierailu Angthong-kansallispuistossa ja yksityiskierros Samuin saarella) täytyi perua. Ja varmaan arvaattekin, että häämatkaromantiikka on kaukana, kun valvoo toisen yöllistä kuumehourailua tai nukkuu siitä valvomisesta ja/tai hourailusta seurannutta väsymystä pois koko seuraavan päivän. Päätettiinkin ottaa tämä matka vähän niinkuin harjoittelun kannalta, ja koitetaan vuoden päästä uudestaan. Sitten nimittäin omat opintoni sallivat lomailun helmikuussa, kun Thaimaassa ja Samuilla on varmimmin hyvä sää (ei sillä, on siellä yleensä vuodenvaihteessakin ihan ok kelit). Nyt vaan tarttis saada jostain kasaan uusi reissubudjetti...

Mutta siis, oli meillä välillä ja varsinkin alussa tosi kivaakin! Pieni kuvapläjäys tältä häämatka(harjoitukse)ltamme siis:

Helsinki-Vantaalla valmiina lähtöön, kaikki kiva vielä edessä päin. Taisi vähän jännittääkin, ei oltu kumpikaan lennetty näin pitkää matkaa aiemmin.

Vajaa 20h matkustusta takana, mutta perillä! 

Ensimmäinen kokonainen päivä takana ja lähdettiin iltakävelylle. Jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi, mutta päästiinpä edes kerran! Oli ehkä matkan parhaita hetkiä kölliä yöllisellä rannalla riippukeinussa, katsella valoja ja kuunnella aaltoja :)

Mieskin pääsi toteuttamaan unelmansa ja juomaan kookosta :D

 Paistettua spagettia - vähän randomia, mutta hyvää! Niinkuin tietty kaikki muukin ruoka Thaimaassa...

 Uudenvuodenaattona sää muuttui jo aika myrskyä enteileväksi, mutta ei vielä estänyt meitä rantalomailemasta.

 Häämatkan ainut pusukuva. Juu, täytyy ottaa uusiksi :D

 Geokätköilemässä & mielestäni yksi kivoimpia kuvia matkalta.

 Hotellin uudenvuoden gaalaillallisella. Se oli myös yksi kohokohdista!

 Vuoden aloitus "kevyellä" lenkillä. Tämä oli siis taas näitä miehen "Kato tossa lähellä on jännä paikka, mennään" -heittoja. Ei ollut jännää paikkaa, lähellä tai kauempanakaan... Kuitenkin ihan kivat maisemat, ja nähtiin mm. apina ja iguaani tai sen serkku.

 Ja sitten se loman viides päivä: vesisade...

... ja flunssa.

 Seuraavana päivänä sama meininki, eri mökki. Ensimmäiseen bungalowiimme tuli siis joku sähkövika, ja kun sen korjaamisessa rupesi kestämään (ja minä makasin vieressä kuumeessa sängyssä), meidät siirrettiin aavistuksen parempaan bungalowiin. Ihan kiva sinänsä, mutta meni kyllä tällä reissulla vähän hukkaan :D

 Neljäntenä sade- ja flunssapäivänä menimme käymään kehätien varressa apteekissa. Ja huomattiin sen tulvivan.

 Ei ihme, että lähes kaikki liikennöinti (esim. se saarikierros tai kuljetukset hotellilta saaren muihin osiin) oli keskeytetty - ei kai tuonne huvikseen lähdetä.

 Opeteltiin sitten pelaamaan giniä, kun ei ollut muutakaan tekemistä (korttipakkaa haettiin muistaakseni neljästä kaupasta ennen kuin tärppäsi - Mama's Shopin Mama hoiti!)

 Lauantaina sade taukosi hetkeksi, niin uskallettiin taas rantakävelylle tutkailemaan paikkoja. Vanhan miehen rantamökin edessä meidät kuvasi venäläismummo.

 Viimeinen kokonainen päivä Samuilla, ja aurinko paistoi aamupäivän - eli juuri sopivasti polttaakseen meidät molemmat.

 Iltapäiväksi pilvistyi taas. Käytiin kuitenkin rannalla vielä kävelemässä. Tämä on myös yksi lempikuvistani.

 Sitten olikin aika lähteä kotiin! Samuin kentällä testattiin vielä meidän uuden kameran etälaukaisinta, joka toimii siis kännykkäsovelluksella (siksi mulla on puhelin kädessä).

Sellainen reissu! Yllättävän paljon hyviä hetkiä mahtui tähänkin matkaan, vaikka noin 2/3 siitä menikin sateessa ja nuhassa. Ei tosiaan oltu kumpikaan käyty Thaimaassa tai muissakaan kaukomaissa aiemmin, joten en osaa verrata Samuita muihin paikkoihin, mutta se sopi ainakin omaan makuuni. Maenamin alue, jossa majoituimme, oli sopivan matkan päässä pahimmista turistirannoista, ja oikein rauhallinen ja leppoisa tunnelmaltaan. Toisaalta meidän hotellista, ja varmasti monista muistakin alueen hotelleista, kulki pari kertaa päivässä ilmainen minibussi Fisherman's villagen ja Chawengin turistirysiin. Uskon, että majoitumme ensi kerrallakin (sehän tulee vielä!) samalle alueelle - mies haluaisi jopa samaan hotelliin (Coco palm beach). Omastanikin mielestä hotelli oli oikein hyvä, sopiva meille, mutta menee kyllä ehkä liian samanlaiseksi, jos sekin on sama. No, nyt on ainakin vuosi aikaa suunnitella :)

Saatiin muuten hääkuvat tosiaan reissun aikana sähköpostiin! Ne on ihania! Saa kuitenkin nähdä, milloin pääsen tänne ruotimaan häitämme - vielä olisi miehen polttarit käymättä, ja tällä hetkellä kärsin ehkä pienestä hää-ähkystä. Sukunimien muuttaminen vaikuttaa työläämmältä (ja kalliimmalta) kuin olin etukäteen selvitellyt ja kiitoskortit pitäisi miettiä. Näihin ei tuntuisi riittävän millään energiaa (mikä voi johtua myös edelleen jatkuvasta kevyestä nuhasta ja matkaväsymyksestä). Kevät näyttää aika kiireiseltä opiskelujen suhteen, ja kämppääkin meidän pitäisi laittaa; ei uskoisi, millaisen säädön aiheuttaa 120-senttisen sängyn päivittäminen 160-senttiseen... Mutta kyllä mä ne häät täällä vielä ruodin, ennemmin tai myöhemmin! :)

4 kommenttia:

 1. Olipa harmi että osui vesisateet ja nuhat! Teillä on onneksi loistava asenne! Thaimaassa kerran käyneenä suosittelen kyllä todellakin ottamaan matkan uusiksi, lähtisin itsekin koska vain uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman meinasi kyllä harmitella, mutta eipä se murehtiminen olisi kuitenkaan mitään auttanut... Todellakin mennään uudestaan, kunhan vaan saadaan uusi reissubudjetti kasaan :)

   Poista
 2. Voi ei, miten huono tuuri! Ensi vuonna sitten paremmalla onnella uudestaan. :) Meilläkin kävin häämatkan kanssa niin, että varattiin matkan loppuun biitsillä olo aikaa Bondi Beahcilla ja eikö siellä ollu mitä kauhein myrsky juuri silloin. Katottiin sitten telkkaria asunnossamme. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ensi kerralle parempaa onnea! Tulipahan meilläkin kahlattua Netflix läpi :D

   Poista