keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Hääviikko päivä päivältä

Harmistuspostauksen lopussa lupasin palata iloisemmissa merkeissä, ja nimenomaan sitä olisi hääviikon läpikäyminen. Nimittäin meidän hääviikko oli tosi ihana! Vaikka viimeisessä häitä edeltävässä postauksessa murehdin, että hääviikolle jäi paljon tekemistä, tosiasiassa tekemistä oli juuri sopiva määrä: ei ehtinyt jännittämään, mutta ei ollut kiirekään, ja ehdin nauttia hääjärjestelyistä täysin siemauksin. Tämä saattaa tietysti olla yksi syy sille, miksi tunteet ovat häiden jälkeen vähän heilahdelleet. Tämä superkiva järjestelyhän päättyi häihin, ja blogista ja pian koittavasta häämatkasta huolimatta olo on ollut hieman tyhjä. Mutta palataan nyt siihen ihanaan hääviikkoon!

Pahoittelen jo sitten tässä vaiheessa, että mulla ei tietenkään ole mistään hääviikon häärinnöistä kuvia. Sen verran kiirettä ilmeisesti kuitenkin piti :D Ainoat kuvat on perjantailta hääpaikan laitosta, mutta nekin on kaikilla muilla paitsi mulla kännyköissään. Mulla on vain pari otosta torstai-illan mestariteoksesta, hääauton takalasiin kiinnitetystä tekstistä:

"Mielikuvituksellista"...
... mutta siinä oli juju!
Maanantaina mulla oli vapaapäivä, eli ehdin tekemään hirveästi hääjuttuja. Aamupäivällä kirjoittelin koneella kylttejä juomapöytään ja vessakoreihin, ja tulostin ne. Sen jälkeen pesin herkkubuffetin astiat ja boolihanat. Etukäteen olin hieman stressaantunut siitä, että näinkin "iso homma" oli jäänyt hääviikolle, mutta loppujen lopuksi astioiden peseminen oli mitä parasta puuhaa tähän väliin - minä nimittäin salaa nautin kyseisestä askareesta, se on vähän kuin meditaatiota :D Puolilta päivin mulla oli aika kasvohoitoon, jossa tehtiin ultraäänipuhdistus ja värjättiin ripset ja kulmat. Kasvohoito oli kieltämättä hieman myöhään suhteessa häihin, mutta lähinnä siksi, että kävin jo lokakuussa yhdessä kasvohoidossa, josta ei ollut kertakaikkiaan mitään iloa - tuolloin maanantaina mun iho oli vielä tosi huonossa kunnossa. Onneksi tämä kasvohoito ehti kuitenkin ilmeisesti vaikuttaa, koska lauantaina iho oli jo paljon parempi! Kävin myös ostamassa vielä häämeikkiä varten irtoripset Punanaamiosta. Iltapäivällä, sulhasen ollessa vielä töissä, viimeistelin omat puheeni, eli "vihkivalan" ja juhlissa pitämäni morsiamen puheen. Iltasella vielä koristeltiin ja pakkailtiin pesemiäni astioita yhdessä, ja käytiin tanssitunnilla kertaamassa valssia.

Tiistaiaamulla minulla oli vielä luento, joten pääsin häähommiin "vasta" puolilta päivin. Kehystelin edellispäivänä tekemiäni kylttejä ja kirjoittelin avustajille ja perheille ohjeita Google Driveen, jonne jaoin myös kaikkien puhelinnumerot: hääparin, vanhempien, avustajien, vihkijän, kuvaajan, pitopalvelun ja juhlapaikan edustajan - kaiken varalta. Kävin myös joogatunnilla ja infrapunasaunassa jumppasalilla, teki hyvää! Iltapuhteiksi leikkelin vielä paikkakortit.

Keskiviikkoaamunakin oli koulujuttuja, käytiin nimittäin opintokäynnillä. Sen jälkeen lähdin hakemaan sulhaselle huomenlahjaa, mihin sain kätevästi yhdistettyä pitkän lenkin koiran kanssa (raukka tuppasi jäämään täysin hääjärjestelyiden jalkoihin). Koska hommat olivat jo aika hyvin hoidossa, päätin myös ommella vielä pussit pöytien valonauhojen paristokoteloille, eikä siinä kauan kestänytkään. Illalla ahkeroitiin yhdessä sulhasen kanssa. Hän kävi kotimatkallaan hakemassa liivinsä vuokraliikkeestä (ja pikaetsimässä huomenlahjan minulle), sitten olikin jo kiirus. Käytiin nimittäin palaveeraamassa koulukaverini luona kakusta. Tosin se meni niin, että kaveri ehdotteli meille kaikkea ja me sanottiin kaikkeen joo :D Sitten kipaistiin kaasolta hakemassa hänen tekemänsä kaitaliinat ja meidän sormukset, jotka olivat siis olleet huollossa ja kaiverruksessa Helsingissä, ja kulkeutuivat hieman mutkien kautta meille takaisin. Sen jälkeen yritettiin ruokaostosten yhteydessä tehdä vielä viimeisiä häähankintoja, mutta se ei oikein onnistunut. Ei löytynyt meidän kakuille sopivia (uunipellin kokoisia) lautasia, ei oikean kokoisia roskapusseja eikä puuttuvia kuulakärkikyniä (luulin ostaneeni 100, mutta niitä olikin vain 87). Tässä kohtaa olisi voinut iskeä kriisiä, mutta yllätin itsenikin pysymällä täysin tyynenä. Kotosalla käytiin vielä harjoittelemassa häätanssia alushameen kanssa taloyhtiön kuivaushuoneessa :D

Torstaina alkoikin jo olla valmista. Kävin vielä kiertelemässä kauppoja kakkulautasen, roskapussien ja kynien perässä. En löytänyt mitään, joten päätin pärjätä 87 kynällä, ostin liian isoja roskapusseja ja jätin kakkulautasen kakuntekijän huoleksi. Sitten siivosin kämpän hääviikonloppua varten. Mehän olimme häitä edeltävän yön kotona ja toinen kaasoistakin majoittui tänne, joten sotku olisi voinut laskea tunnelmaa. Sulhanen kävi pesettämässä hääautona toimineen automme ja haki lisäksi serkultaan lainaan toisen auton perjantain juhlapaikkakuljetuksia varten. Itselläni oli sillä välin aikaa tekaista hääauton koristeet, joista olikin jo ylempänä kuva. Mehän käytimme hääautoa lähinnä siihen, että ajoimme Tampereelta Ikaalisiin ennen vihkimistä, joten mikään perinteinen kyltti tai peltipurkit ei oikein tulleet kysymykseen. Tuolla matkalla takalasissamme luki siis "Hei, me mennään naimisiin!", jonka vaihdoimme sunnuntaina imperfekti-muotoon, jonka poistimme vasta maanantaina palattuamme kotiin Tampereelle. Ihan illalla kävin vielä hieronnassa rentoutumassa, mikä teki tosi hyvää! Sain hierojaltani vieläpä 15% alennuksen häälahjaksi :D Vieläkään ei pahemmin jännittänyt!

Perjantaina olo oli edelleen tyyni, odottava ja innostunut. Ei mitään hirviömorsiamen merkkejä näkyvissä (paitsi sulhasessa :D). Syötiin aamupala kaikessa rauhassa ja käytiin vielä koiran kanssa pitkällä lenkillä. Sulhanen jatkoi viimeistelemällä autojen pakkaukset, minä pakkaamalla meidän hääyölaukut ja koiran hoitolaukun. Koira oli siis hääviikonlopun perheeni vuokraamassa mökissä ja jatkoi siitä viikoksi perheelleni hoitoon. Perheeni saapui meille puoliltapäivin mukanaan hääpukuni ja hääjuomamme. Kävimme porukalla naapuriravintolassa lounaalla, ja sitten suuntasimme kohti Ikaalisia. Ikaalisissa menimme ensiksi vuokraamillemme mökeille: perheeni oli siis sattumalta vuokrannut mökin aivan meidän hääyömökin vierestä. Koska olimme saaneet avaimet jo meidänkin mökkiin, kävin petaamassa meille sängyn valmiiksi, mikä helpotti perheeni lauantaiaamua.

Kahvittelimme vielä perheeni mökillä, ja sitten suuntasimme sulhasen kanssa hääjuhlapaikalle, eli Omalle tuvalle. Kääntyessämme Ikaalisten keskustaan alkoi jännittää ihan hirveästi - varmaan siinä kohtaa tajusin, että nyt mennään tosiaan laittamaan meidän häitä, että ne on huomenna! Jännitys kuitenkin laantui järjestelypuuhissa, sillä niitähän riitti. Itse juhlasaliin pääsimme vasta seitsemältä illalta, mutta tarkoitus oli, että kaikki muu olisi ollut siihen mennessä valmista. No, ei ihan ollut, kun tavaroita oli neljässä autossa, eivätkä ne ensimmäisenä tarvittavat asiat tietenkään olleet ensimmäisenä paikalla. Moneen juttuun tarvittiin myös sitä yhtä neljästä pikkuveljestäni, joka saapui juhlapaikalle vasta tosi myöhään. Aikataulu piti kuitenkin sen verran hyvin, että pääsimme lähtemään takaisin Tampereelle kymmeneltä, kuten olin ajatellutkin meidän viimeistään pääsevän (aiemmin olisi tietysti ollut kiva...). Yhdeltätoista olimme siis kotosalla, ja menimme aikalailla suoraan nukkumaan - tosin uni ei oikein tullut kenellekään meistä :D

Tästä olisi tietysti loogista jatkaa perjantai-illan aikaansaannoksista eli hääpaikan koristeluista tai itse hääpäivästä, mutta tän ne siihen, kun ollaan saatu kuvat (ja ehkä käyty niitä hieman läpikin). Seuraavaksi, toivottavasti pian, siis luvassa erittäin epäloogisesti polttarijuttuja.

Jos joku muuten ihmettelee, että puhun miehestäni edelleen sulhasena, niin näin siis ainoastaan näissä menneisyyteen sijoittuvissa postauksissa, joiden aikaan hän oli "vain" sulhanen - tosin muualla kuin blogissa kutsunkin häntä yleensä nimeltä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti