maanantai 26. syyskuuta 2016

Pitokauha & meidän menu

Viime torstaina kävimme kokoustamassa pitopalvelumme Pitokauhan kanssa. Matkaa kertyi noin 75km suuntaansa, mutta saatiinpahan taas asioita eteenpäin ja voidaan nyt olla ainakin pitopalvelun osalta luottavaisin mielin. Siitä, kuinka päädyimme Pitokauhaan, voit lukea tarkemmin postauksesta Pitopalvelun valinta.

Saimme Pitokauhalta tarjouksen yhteydessä menuehdotuksen, johon jo tilauksen vahvistaessamme puhuimme haluavamme joitakin muutoksia. Näistä muutoksista sovittiin torstaisella tapaamisella - mietimme niitä hieman etukäteen ajellessamme Jämijärvelle (75km matka...), mutta saimme myös emännältä hyviä vinkkejä ja näkökulmia. Tässä saamamme ehdotus ja siihen tekemämme muutokset ja tarkennukset:

Alkumalja (juoma asiakkaalta, pitopalvelusta tarjoilu)

Tuorejuustotäytteiset kylmäsavulohirullat
Savulohifilee 
Sipulisilli
Hedelmäinen vihersalaatti (jääsalaatti, meloneita, kurkku)
Salaatinkastike
Kreikkalainen papusalaatti (ruskeita papuja, punasipuli, jääsalaatti, tomaatti, paprika, fetajuusto,oliivit - feta ja oliivit erikseen)
Kolmenjuuston salaatti Rucolalla (aura, kerma ja leipäjuusto, kirsikka, Rucola, rypäle)
Juustosalaatti (leipäjuusto, kirsikka, salaattisekoitus, rypäle)
Sienisalaatti
Marinoidut herkkusienet
Majoneesipohjainen maalaisperunasalaatti - myös vege
Marinoidut punasipuli

Keitetyt perunat
Kreikkalaiset lihapullat
Härkäpapurouhepihvit
Uunilohi (kirkas)
Kermaviiikastike
Uunijuurekset (porkkana, sipuli, punajuuri, palsternakka, hunaja siirappi, yrtit)

Hiivaleipä, ruisleipä ja saaristolaislimppu
Voi ja kevytlevite
Kotikalja, maito, vesi, mehu 
Asiakkaalta viinit ruualle

Kahvi ja haudutettu tee
Asiakkaalta täytekakku
Kaksinkertainen pikkuleipä aprikoosi
Asiakkaalta konjakki & likööri

Iltapala: Tortillat
Salaattia, kurkkua, tomaattia, mustapapukastike, punasipulia, kermaviilikastike ja tomaattisalsa. Jokainen kokoaa mieleisen.

Sellainen! Käytännössä haluttiin siis hieman raikkaampaa kokonaisuutta (savulohen sijaan sipulisilli, kolmen juuston sijaan vain yhden juuston salaatti, rasvaisen sienisalaatin sijaan marinoidut sienet) ja lisäksi haluttiin myös vegaanivieraiden saavan kunnon ruokaa, eli vaihdettiin lihapullat vegaanisiin härkäpapurouhepihveihin (ja uunijuuresten hunaja siirappiin, mikä palvelee myös hunajaa inhoavaa äitiäni :D). Vegaaneja ja maitoallergisia ajatellen pyydettiin myös kreikkalaisen salaatin feta erikseen, ja samaan syssyyn meikä oliivin inhoajana pyysin senkin erikseen.

Nyt menu on mielestäni meidän näköinen (ja meidän makuun!), ja uskoisin jokaisen löytävän siitä syötävää. Näin ollen meidän ei tarvinne tehdä enää erityisiä muutoksia sitten, kun kaikkien erityisruokavaliot ovat tiedossa. Sulhanen jäi ehkä hieman ikävöimään jotain lihaa, mutta myösi itsekin, että menu on pelkkänä kala- ja kasvisversiona yhtenäisempi ja näin viinitkin on helpompi valita kuin monipuolisempaan kokonaisuuteen. Että nyt vain viinejä valitsemaan! Hyviä vinkkejä?

Muita "isoja" päätöksiä on myös, halutaanko pöytiin valmiiksi aterimia tai vesikannuja. Itse oli ajatellut, että aterimia ei, mutta vesikannut (ja -lasit) voisi hyvä olla. Mielestäni aterinten olisi hassua olla pöydissä jo vihkimisen aikana, niin kuin kyllä vedenkin, mutta toisaalta ihmisillä voi olla jano. Pitokauhasta taas oltiin päinvastaista mieltä: aterimet on kätevä olla pöydissä, kun taas juomansa jokainen voi hakea juomapöydästä. Itse asiassa emännän mielestä vesikannut eivät tulisi pöytiin lainkaan, ellei joku "meidän tiimistä" ehdi täyttää niitä, koska he eivät ehdi niitä tarkkailemaan. Mietin tähän myös sellaista ratkaisua, että juomapöydässä olisi saatavilla myös pöytiin kannettavia vesikannuja pelkän ison kanisterin sijaan, jolloin vieraat itse ehkä tajuaisivat käydä vaihtamassa tyhjän täyteen. Minua nimittäin hieman epäilyttää, että ellei vesikannuja ole tarjolla (ja mieluiten pöydissä), vieraat ovat liiaksikin alkoholilinjalla... Millaisia kokemuksia ja näkemyksiä teillä on?

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella herkulliselta! Vesi herahti kielelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meistäkin, kurja oli nälkäisenä ajella kotiin tuolta palaverista :D

   Poista
 2. Minusta tuo keksimäsi ratkaisu kannuista juomapöydässä kuulostaa hyvältä. Itse olen myös monen muun morsiamen tavoin ihastunut Ikean Korken-pulloihin. Niitä olisi toisaalta helpompi kanneskella, mutta vaikeampi täyttää.

  Anette - Haa-Haa -häät
  http://haahaahaat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Luulenpa, että päädymme tosiaan tähän ratkaisuun. Korken-pulloja harkitsin kyllä meillekin jossain vaiheessa, mutta appivanhemmilla on sulhasen siskon häistä tallessa Lönsam-karahvit, joten käytämme varmaan niitä :)

   Poista