torstai 1. syyskuuta 2016

Meidän häänettisivut

Esitellessäni edellisessä postauksessa kutsujamme mainitsinkin, että emme lähettäneet kutsun mukana mitään hääinfoa, vaan sen sijaan meillä on häänettisivut, joiden osoite oli kutsun lopussa. Toistaiseksi ei ainakaan ole tullut mitään palautetta näistä sivuista, vaikka selkeästi vieraat ovat sinne löytäneet, kun kävijämäärät pompsahtivat heti kutsujen saavuttua perille.

Tein nettisivut ihan Bloggeriin, koska sitä olen sattuneesta syystä oppinut käyttämään ihan näppärästikin. Piilotin sivun hakukoneilta, mutta mitään muuta salausta niissä ei ole. Kävijämääristä päätellen sivu on kuitenkin hyvin pysynyt vain vieraidemme tiedossa. Aloitin sivujen rakentamisen hyvissä ajoin, jo vuoden ennen häitä. Silti lopussa tuli kiire, kun ulkoasu meni uusiksi moneen kertaan ja tekstejäkin muokkailin aika reippaasti. Esimerkiksi lahjalistaa mietittiin ja kirjoitettiin vielä samalla viikolla kun lähetettiin kutsut... Tällaiset niistä kuitenkin loppuviimeksi tuli:


Näyttää hieman kököltä kun jatkan vainoharhaista linjaa nimiemme suhteen, mutta ehkä tuosta jonkinlaisen kuvan saa :D Bannerin tekstissä siis ylimpänä meidän etunimet ja päivämäärän alla meidän häiden "lempinimi" (joka olisi muuten täydellinen häähashtag, mutta kun me ei kumpikaan olla aktiivisia somettajia, niin ei varmaan mainosteta sellaista). Lempinimi muodostuu meidän molempien sukunimistä ja häät-päätteestä, mikä onkin selvennettynä vielä etusivun postauksen otsikkoon, jotta kaikki vieraat varmasti tajuavat jutun juonen.

Etusivulla on vain lyhyt tervetulotoivotus sivuille ja sen lisäksi häiden aika, paikka ja sijainti sekä meidän ja isiemme yhteystiedot. Laitoin loppuun myös huomautuksen siitä, että nettisivut on piilotettu hakukoneilta, joten niiden osoite kannattaa pitää tallessa myöhempää käyttöä varten.

Seuraavana sivuna meillä on hääinfo, eli käytännössä se, mikä yleensä laitetaan kutsun matkaan. Siellä on lyhyesti mainittu juhlan kulusta, ilmoittautumisesta, pukeutumisesta, lapsista (tässä vain: "Lapset ovat tervetulleita häihimme vanhempien niin halutessa.", koska lapsiperheille lähetettiin tosiaan laajempi info kutsujen mukana), muistamisesta ja yhteystiedoista. Loppuun laitoin vielä linkit majoitus- ja sijaintisivuille, vaikka ne toki löytyvät vasemmalta navigoinnistakin.

Majoitus-sivulla kerrotaan majoituskiintiöstä ja kiintiöhuoneen varaamisesta. Lisäksi siellä mainitaan, että Ikaalisten kylpylässä on tarjolla myös muunlaisia huoneita kuin kiintiöhuoneet ja että alueella on myös paljon mökkejä (linkki Mökkiavaimeen).

Sijainti-sivusta olen aika ylpeä:


Siis lähinnä tuosta Google-kartasta, jonka onnistuin sivuille länttäämään :D Tajusin muuten nyt, että tuo vihkimisen ja juhlan sijoittuminen samaan tilaan mainitaan varmaan aika monesti, mutta noh... Halusin vain varmistaa, ettei tule yhtään kyselyitä siitä, että missäs kirkossa vihkiminen on ;D Sijainti-sivulla on lisäksi lyhyt teksti, jossa kerrotaan julkisista kulkuvälineistä, parkkitiloista ja kimppakyytien suosimisesta. Lisäksi siellä mainitaan isiemme jakavan tarvittaessa reittiohjeita hääpäivänä.

Sitten ovat vuorossa ulkoiset linkit. Ilmoittautuminen vie ilmoittautumislomakkeeseen, jonka väsäsin Google Formsilla. Olisin halunnut sinne tuon saman bannerin kuin varsinaisille sivuille, mutta bannerille asetetun vakiokoon vuoksi se olisi pitänyt editoida uudestaan, ja siinä sivujen viimeistelypaniikissa en ehtinyt. Siellä on siis vain tylsä sininen tausta. Ilmoittautuessa pyydetään nimi, erityisruokavalio ja puhelinnumero, minkä lisäksi voi toivoa biisejä illaksi (joku vieras olikin hyödyntänyt tätä oikein urakalla ja listannut noin 40 biisiä :D). En aiemmin murehtinut lomakkeen käytettävyyttä, koska oma äitinikin (jolla aina on ongelmia internetin kanssa) suoriutui sen lähettämisestä hyvin, mutta nyt on useammalla sulhasen sukulaisella kuulunut olevan vaikeutta sen kanssa... Eli saa nähdä, joudutaanko lokakuussa sitten soittelemaan kaikki sieltä puolelta läpi, jos he ovat kuvitelleet ilmoittautuneensa, mutta se ei ole onnistunutkaan :/

Toinen ulkoinen linkki vie lahjalistaamme, joka löytyy Lahjalista.netistä. Varsinaiselta listaltamme löytyy vain kahvinkeitin, muutama Muumi-muki ja Taika-kulhoja. Niistä näköjään kaikki muut paitsi Taika-kulhot onkin jo varattu ':D Lisäksi lopussa on maininta, että keräämme jo lopetettua Pudas Arctica -sarjaa. Ensisijaisesti toivomme kuitenkin rahaa häämatkaa varten, minkä olemmekin maininneet lahjalistan alustustekstissä. Olemme myös listanneet alustuksessa pari esimerkkikäyttökohdetta rahoille (Päiväretki Angthong National Marine Parkiin, Spa-hoitopaketti, ruokailut).

Näiden lisäksi häänettisivuiltamme löytyy vielä lyhyt esittely häidemme päähenkilöistä, eli meistä, kaasoista ja bestmanista. Meistä on listattu suhteemme tärkeät päivämäärät, kaasoista ja bestmanista kerrottu vain parilla sanalla, mistä heidät tunnemme.

Häiden jälkeen -osiosta löytyy maininta tulevista linkeistä valokuvakansioihin sekä toivomus saada meille myös vieraiden ottamia kuvia. Viimeisimpänä on vielä En español -osio, jossa kaikki edeltävä siis espanjaksi :D Ei vaineen, vain lyhyesti kirjoitettu meidän häistä, sijainnista, lennoista ja majoitusmahdollisuuksista. Näillä näkymin Espanjasta tulee häihin vain host-äitini, joten en jaksanut kovin pitkiä sepustuksia kirjoittaa, kun ei tuo espanja enää suju niin luonnostaan kuin palatessani vaihdosta.

Pahoittelut maraton-postauksesta, mutta ehkä joku saa tästä vinkkejä omiin häänettisivuihinsa! Onko muuten monillakin (ollut / tulossa) häänettisivuja vai luottavatko kaikki perinteiseen info-kirjeeseen?

10 kommenttia:

 1. Ihan ensimmäiseksi - olipa ihanaa törmätä sun blogiisi, liityinkin lukijaksi saman tien! :)

  Mutta itse asiaan! Häänettisivuja en kieltämättä ole itse edes harkinnut; kaikessa rehellisyydessään, en edes osannut ajatella niin luovasti, enkä ollut törmännyt ideaan aikaisemmin! :-D Meillä suurin osa vieraista tulee Suomesta, loput puolestaan Yhdysvalloista. Voisi sinänsä olla ihan käteväkin, jos saisi infon molemmille kielille nettiin saakka - olisi helppo muokkailla sieltä sitten.

  Jos muuten haluat vilkaista, allekirjoittaneen oma hääjuhlablogi löytyy täältä (http://tahdoinjo.blogspot.fi/)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit tänne, pitääpä minunkin alkaa seurata sun blogia, vaikuttaa kiinnostavalta!

   Mulle taas on jotenkin alusta asti ollut selvää, että meille tulee paperisen infon sijaan häänettisivut :D En edes muista, missä olen niihin alun perin törmännyt. Jenkeissähän ne on vissiin aika yleisiäkin, ja tosiaan helppo päivittää kahdella kielellä, joten kannattaa harkita :)

   Poista
 2. Kivannäköiset. :) Mielestäni häänettisivut ovat todella kätevät. Olen tässä kuussa yksissä häissä vieraina, ja hääpari on päivitellyt omalle hääsivulleen infoja kutsujen saapumisesta lähtien. Minusta on ollut kiva lukea sivuja (siellä on siis ollut muutakin kuin häihin liittyvää infoa). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olisin ehkä myös halunnut laittaa enempi muutakin kuin häihin liittyvää käytännön asiaa, mutta sulhasen mielestä kukaan ei jaksa niitä lukea kuitenkaan, ja nyt tuntuu että aika loppuu muutenkin kesken niin näillä mennään :D

   Poista
 3. Hei ihana hääbloggaaja! Sinulle olisi pieni infopaketti ja blogihaaste osoitteessa http://www.lovemedo.fi/artikkelit/tervetuloa-haablogimiittiin-1102016-0.

  Hyvää alkusyksyä toivotellen,

  Love Me Do -häämessujen Hanna

  VastaaPoista
 4. Meillä on toi hääsivu mietinnässä. Sulho sellainen nörtti ja osa porukasta myös. Mutta ite en ymmärrä niistä mitään. Olisihan se tietenkin miehelle oma juttu häihin liittyen. :)
  ja sitten myös mietityttää ne vanhat ihmiset, keillä ei nettiä ja tietokonetta löydy.

  Laura
  https://morsiantametsastamassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös sulhanen on nörtti, vaikka itse taidan olla vielä nörtimpi :D

   Itse en etukäteen huolehtinut vanhoista ihmisistä, koska sulhasen isoäiti on vieraistamme ainoa, jolla ei ole tietokonetta. Nyt jälkikäteen on kuitenkin paljastunut, ettei se koneen käyttö ole ihan hanskassa niillä keski-ikäisilläkään, jotka töissäänkin sellaista kai käyttävät :o Toivotaan kuitenkin, että vieraat uskaltavat olla meihin yhteydessä mahdollisissa teknisissä ongelmissa...

   Poista
 5. Tämä on kyllä tosi kätevä tapa! :) Meillä info oli perinteisesti kutsujen mukana, kun oli vanhempia ihmisiä, joilla ei tietokonetta edes ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmille ihmisille nettisivut voivat kyllä olla haastavat, ja näköjään vähän nuoremmillekin, kuten mainitsin tuossa edellisessä kommentissa :D

   Poista