tiistai 23. elokuuta 2016

Meidän kutsut

"Suurten, yli sadan hengen häiden kutsukortit on järkevää painattaa. Kun vieraita kutsutaan vähän, kutsukorttien tekeminen itsekin onnistuu, mutta vaatii innokkuutta, näppäryyttä ja kärsivällisyyttä." (Hääkutsun must-jutut, Häät.fi)

146 kutsuvierasta, eli 64 kutsukorttia. Järkeviä me ei siis missään nimessä oltu (olla), mutta olen enemmän kuin tyytyväinen meidän kutsuihin! Ne saatiin matkaan alle viikko sitten, mutta kun jo Espanjasta on niistä kiitelty ja ilmoittautumisia on tipahdellut, lienee turvallista olettaa, että ne ovat jo perillä. Mikä tarkoittaa, että pääsen vihdoin esittelemään ne teille koko komeudessaan!

Kutsu lappeellaan pöydällä

Kutsu pystyssä pöydällä
Alemmassa kuvassa näkyy tuo pieni kotikutoisuus, eli epätasaiset laidat ja hieman vinksahtanut Kutsu-teksti, mutta muuten me onnistuttiin näissä mielestäni superhyvin! Ei olisi muuten tullut tästä urakasta mitään ilman sulhasta, joka teki nuo kaikki solmut ja auttoi tapettisoirojen liimaamisessa :)

Kutsujen kehittymisestä voit lukea hieman kutsukortit-tagin alta.

Tekeminen koostui yksinkertaisuudessaan seuraavista vaiheista (tehtiin kaikki aina kerralla kaikille korteille ja sitten siirryttiin seuraavaan vaiheeseen):
1. Korttipohjien leikkaaminen ja taittaminen (koska tällaisia vaakamallisia ei löytynyt valmiina).

2. Tapettisoirojen leikkaaminen ja reunojen rei'ittäminen boordilävistäjällä - lävistäjä jaksoi hyvin rei'ittää kaikki soirot :)
3. Tapettisoirojen ja Kutsu-tekstien liimaaminen, teksti on siis hopea ääriviivatarra.
4. Solmujen tekeminen ja liimaaminen. Liimasin solmut ensin koko alapinnastaan kiinni nopeasti kuivuvalla askarteluliimalla. Sen kuivuttua viimeistelin vielä solmujen päät, että ovat varmasti kiinni eivätkä lähde purkautumaan.

Sitten ne tekstit! Alustavan tekstin kirjoitin jo joskus keväällä ja hioin sitä pitkin kesää vihkijän varmistumista odotellessa. Tällaisin tekstein varustetut kutsut me sitten laitettiin matkaan:


Tervetuloa todistamaan, kun
solmimme avioliiton
Ikaalisten Omalla Tuvalla (Teinintie 4) 19.11.2016 klo XX.
Vihkimisen jälkeen jatkamme hääjuhlan merkeissä samassa tilassa.
K & J
puhelinnumero / puhelinnumero
Ilmoitattehan osallistumisestanne tai estymisestänne 19.10. mennessä. Ilmoittautumislomakkeen ja lisätietoa häistämme löydätte osoitteesta
http://haanettisivumme.blogspot.fi
Tekstit tulostin ihan kotitulostimella ohuenohuelle ekopaperille, jonka liimasin kortin sisälle. Ihana kaaso A ryntäsi vielä hetimiten auttamaan minua tekstien leikkaamisessa ja liimaamisessa, kun ilmoitin vihkijän löytyneen. Koska tulostimemme päätti tottakai temppuilla sillä kriittisellä hetkellä, kun tekstit piti saada ulos, ne jouduttiin tulostamaan mustalla eikä tummansinisellä kuten olin ajatellut. Noh, ehkä kukaan ei huomaa tätä "mokaa" :D

Tekstissä eniten päänvaivaa aiheutti se, laitetaanko vanhempien nimet myös vai ei. Meillähän vanhemmat kustantavat huomattavan osan häistä, joten siinä mielessä heidät olisi kai kuulunut laittaa kutsujiksikin. Halusin kuitenkin ehdottomasti käyttää sanamuotoa "Tervetuloa todistamaan, kun solmimme avioliiton" (koska hei, solmu!), ja siihen taas vanhempien nimet eivät mielestäni sovi suoraan alle. Ja kun tilaakin oli aikas vähän, mentiin vain meidän nimillä. Varmistettiin kyllä molempien vanhemmilta, että tämä oli heidän puolestaan ok.

Mitään infoa emme laittaneet kutsun mukana, vaan kaikki löytyy häänettisivuiltamme - niistä on tulossa oma postauksensa! Lapsiperheille laitoimme kuitenkin erikseen viestin siitä, ottaako lapset mukaan:

Lapset mukaan?
Häämme ovat ensisijaisesti aikuisten juhlat, mutta mikäli haluatte lapsenne mukaan ja uskotte heidän viihtyvän, ovat he lämpimästi tervetulleita.
Huomioittehan erityisesti pienten lasten kohdalla, että juhlapaikalla ei ole erillistä leikki- tai nukkumatilaa lapsille. Myöskään syöttötuoleja ei juhlapaikalla ole, mutta tarvittaessa voitte tuoda oman. Ilmoitattehan siitä tällöin meille, jotta voimme huomioida sen istumajärjestyksessä.
Mikäli otatte lapsenne mukaan, täytättehän myös heidän nimensä ja erityisruokavalionsa ilmoittautumislomakkeeseen (samaan lomakkeeseen mahtuu 6 henkilöä).

Tämä oli siis tulostettu samaiselle ohuenohuelle ekopaperille ja sujautettu kutsun väliin niihin perheisiin, joissa on alaikäisiä lapsia. Ehkä kymmenkesäisten vanhempia ihmetyttää syöttötuolihuomio, mutta ajattelin olla tasapuolinen kaikkien lasten vanhempia kohtaan :D Sekin mietityttää, olisiko häät pitänyt selkeämmin rajata vain aikuisten juhlaksi, kun tähän saakka kaikki ilmoittautuneet aikovat saapua lapsinensa, mutta se juna tosiaan meni jo... Toivotaan vaan, että sekä lapset että heidän vanhempansa kuitenkin viihtyvät!
 
Sellainen kokonaisuus! Mitäs tykkäätte? Monesti muuten sanotaan, että kutsujen teettäminen on paitsi helpompaa myös halvempaa kuin itse tekeminen, mutta sitä en kyllä usko! Näiden kutsujen yhteishinnaksi tuli nimittäin ilman postimerkkejä 67,15e, jossa on jo kympin edestä tuotteita, joita ei tarvittukaan, ja kirjekuoret. Postimerkkeineenkin kutsujen kustannukset alittivat budjetin, sillä olin varannut niihin 200 euroa, mutta niihin kului 151,15 euroa :)

Niin ja ne postimerkit! Ne vilahtivatkin täällä blogissa jo johonkin väliin, mutta esitellään ne vielä. Meidän kaikki kutsut lähtivät siis matkaan näillä ensimmäisen luokan Pulkkamäki-postimerkeillä


Nämä olivat sulhasen valinta muutamasta vaihtoehdosta, joita hänelle ehdotin. Vähän erikoisemmat merkit hääkutsuihin ehkä, ja merkityskin menee varmaan ohi suurimmalta osalta vierailta, mutta ihan sama - me tykätään ja kutsut pääsi niiden siivillä perille, joten hyvät ne on!

8 kommenttia:

 1. Onpas kivat kutsut ja näperteltävää on varmasti riittänyt kun tuollaisen määrän olet tehnyt! :)

  Meillä on vielä harkinnassa miten kutsut toteutetaan, voi olla että päädymme kuitenkin kutsujen painattamiseen, vaikka näpertelystä tykkäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän noissa oli tekemistä, mutta ei toisaalta ylitsepääsemättömästi kun aloitti ajoissa :) Meidän tapauksessa en usko että olisimme saaneet samalla tavalla häiden ilmettä ilmentäviä kutsuja painattamalla, muuten se on toki oikein hyvä vaihtoehto!

   Poista
 2. Kauniit kutsut! Mielestäni tuo "Lapset mukaan?"-viesti on erinomaisesti kirjoitettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos! Yllättävän kiitollinen saa tässä häitä järjestellessä olla niille lukuisille äidinkielen tunneille, joilla ollaan harjoiteltu erilaisten viestien kirjoittamista - uskon niiden helpottaneen sekä kutsutekstien että infojen kirjoittamista huomattavasti :D

   Poista
 3. Oi miten kivat kutsut! Postimerkitkin on kivat. ;) Ja kuten sanottu, aika harva vieras niitä loppupeleissä katsoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juuh, eipä sitä itsekään tule yleensä kiinnittäneeksi huomiota vastaanottamiensa kirjeiden postimerkkeihin :D

   Poista
 4. Hienot on kutsut! Erityisesti solmu näyttää mun silmään tosi kivalta. Peukku sulhaselle siis! :) Olen myös samaa mieltä siitä, että Lapset mukaan? -teksti on tosi hyvä.

  VastaaPoista