tiistai 2. elokuuta 2016

Itsestä riippumattomia jumituksia

Huokaus. Toinenkin. Ärsytys.

Soiteltuani pari viikkoa sitten maistraattiin ja kuultuani, että heidän ainoa juhlapaikkavihkimisiä suorittava työntekijänsä palaa lomilta elokuun alussa ehdin jo innostua. Että me saataisiin vihkijä varattua heti elokuun alussa, sehän on paremmin kuin ajattelin!

No ei saatu. Koska tänään soitettiin kyseiselle tyypille, ja Ikaalinen on kuulemma liian kaukana. Kiitos vaan siitäkin, tätähän et voinut mainita jo silloin tammikuussa kun vastasit sähköpostiini koskien vihkimistä ja pyysit palaamaan asiaan loppukesästä...

Käräjäoikeudesta piti voida kysellä vihkijää neljä kuukautta ennen häitä, eli noin kaksi viikkoa sitten. Tämä ei tietenkään päde silloin, kun neljä kuukautta ennen häitä on heinäkuussa. Laitoin sinne siis heti 20.7. viestiä, että ilmoitelkaa kun potentiaaliset vihkijät ovat palanneet lomilta, mutta vielä ei ole mitään kuulunut. Jos mitään ei tällä viikolla kuulu, täytynee ensi viikolla soittaa.

Itseänihän vihkijän varaamisen vaikeus tai vastausten viipyminen ei sinänsä yllättänyt, koska olin lukenut vastaavia kokemuksia niin monesta blogista ja foorumeista. Se sen sijaan ärsyttää, että varsinkin sulhasen puolen sukulaiset kyselevät jo lievän paniikin vallassa, että milloin meidän kutsut tulee että voi varata hotellin. Onneksi tänään tajuttiin pyytää sulhasen äitiä sanomaan näille panikoijille, että hotellin voi kyllä jo varata kiintiöstä meidän nimillä, ja että kutsut nyt viipyvät meistä riippumattomista syistä.

Nämä kyselyt ärsyttävät kyllä siitäkin syystä, etteivät meidän kutsut mielestäni vielä myöhässä ole. Usein takarajana pidetään kolmea kuukautta ennen häitä, mihin meillä on vielä pari viikkoa aikaa, ja monetkin lähettävät kutsut vasta tuonkin jälkeen. Ei varmaan olisi pitänyt laittaa sitä päivänvarauspyyntöä joulukortteihin, kun se näköjään saa ihmiset malttamattomiksi kutsun perään :o

Toinenkin asia viipyy ainakin osaksi meistä riippumattomista syistä, nimittäin häämatkan varaus. Tai ihan meistä riippuvaista on ollut se, että on nyt vasta päästy tarkemmin edes miettimään häämatkakohdetta, mutta pikkuhiljaa alkaa olla selvillä kaikki muu paitsi se, voidaanko lähteä reissuun vuodenvaihteessa kuten haluttaisiin. Omat opintoni koostuvat nimittäin alkavana vuonna lähes kokonaan läsnäolopakollisista kursseista, eikä opetusohjelma kerro vielä kevään kurssiaikatauluja. Laitoin juuri parille vastuuopettajalle viestiä, että milloin kurssit alkavat - ja sain vastaukseksi, että se selviää marras-joulukuussa.

Tosi kiva. Saako hieman kritisoida sitä, että opiskelijoiden oletetaan olevan kursseilla läsnä, ja sitten kurssien aikataulut ilmoitetaan kuukautta-paria ennen niiden alkamista? Ei me missään nimessä voida odottaa marras-joulukuuhun asti matkan varaamista, jos aikomus on lähteä heti joulun jälkeen Thaimaahan. Sinne nimittäin aikoo silloin muutama muukin, ja itse asiassa me ollaan jo nyt myöhässä varausten kanssa. Eli varmaan tehdään varaukset hetimiten ja sitten toivotaan, ettei mun tarvitse olla luennoilla heti tammikuun alussa. Jos täytyisi, niin yritän selitellä tilannetta opettajille tai sitten vain opinnot viivästyy samantien melkein vuodella (kyllä, psykologian opinnot on niin hienosti suunniteltu <//3).

Pahoittelut avautumisesta, mutta rasittaa vain tällaiset asiat, joille ei itse voi tehdä mitään. Loppukevennyksenä mainittakoon, että ollaan nyt molemmat lomalla ja siten taas aktiivisemmin hääjärjestelyiden parissa - eiköhän tämä tästä vielä iloksi siis muutu!

2 kommenttia:

  1. Täysin ymmärrettäviä valituksen aiheita. :( Onpa todella kummallista, että sulhasesi sukulaiset hätäilevät jo nyt kutsuista! Tsemppiä hääjärjestelyihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ymmärryksestä ja tsempeistä, eiköhän tämä tästä! :)

      Poista