lauantai 13. elokuuta 2016

Huipputehokas hääloma

Hurjan nopeasti kului kaksi viikkoa, ja meidän yhteinen loma alkaa olla lopuillaan. Jossain vaiheessa mietimme pitempääkin kotimaan reissua tähän lomalle, mutta lopuilta päädyimme viettämään sen suureksi osaksi sulhasen kotiseudulla suht rennosti hääjuttuja hääräillen. Se olikin hyvä päätös ja saimme jopa aika paljon kaikkea aikaiseksi, vaikkei pieniltä haasteitakaan taas vältytty! Tällä kertaa onkin luvassa vain kuivaa listausta kaikesta, mitä olemme puuhailleet.

"K & J" -valokirjaimet
Valokirjaimet
Saavuimme sulhasen vanhempien kotiin torstai-iltapäivästä, ja heti tuon iltapäivän aikana sulhanen sahasi isänsä kanssa meidän valokirjainten rungot. Meidän olisi siis tarkoitus laittaa kirjaimet lavalle jotakuinkin hääparin pöydän taakse. Sulhanen oli jo meillä kotona etukäteen etsinyt kuvaohjelmasta sopivan fontin ja tulostanut kirjaimet sillä (12 A4-arkille). Nyt saatiin projektia eteenpäin sen verran, että kirjaimet on sahattu puusta ja niihin on merkitty yhdet mahdolliset paikat valoille. Tosin sijoittelu menee varmaan uusiksi, kun löydettiin kirjaimiin ihan toisenlaiset lamput kuin mitä viimeksi suunniteltiin :D

Häämatka Koh Samuille, Coco Palm Beach Resortiin varattu!
Häämatka
Sulhasen säätäessä kirjainten kanssa säädin itse koneella. Välillä tuskastumiseen saakka. Mutta nyt meillä on varattuna häämatka Thaimaahan, Koh Samuin saarelle heti joulun jälkeen! Oltiin ehkä semisti myöhässä varausten kanssa, menolennolle oli 7 paikkaa ja paluulennolle 9 jäljellä kun varattiin ne. Hotellia pähkittiin vielä vähän kauemmin kuin lentoja, mutta löydettiin vihdoin sopiva, Coco Palm Beach Resort. Ärsyttää vain, kun kuviteltiin ettei Visa Electronini kelvannut Agodalle (josta hotellin olisi saanut aika paljon halvemmalla) ja tehtiin sitten varaus Booking.comin kautta. Oikeasti vika oli ilmeisesti korttini turvarajoissa, ja jouduttiin vielä Bookinginkin kanssa säätämään varausta... Mutta nyt on varausmaksu maksettu ja kaikki kunnossa! Häämatkasuunnitelmista kirjoittelen kuitenkin enemmän omassa postauksessa!

Tässä Pikku-Vinnarissa vietämme hääyön ja sitä seuraavan yön.
Hääyö
Häämatkahotellin varaamisen jälkeen jatkoin hääyön varaamiseen. Sekään ei nyt mennyt ihan niin kuin olimme ajatelleet, mutta ainakin meillä on nukkumapaikka häiden jälkeiseksi yöksi :D Varasin meille siis mökin Ikaalisten keskustan läheltä lauantaista maanantaihin. Ei siinä sinänsä mitään, varmasti ihan tunnelmallista siellä on, mutta heti varauksen jälkeen tajusin, että samalla hinnalla olisimme oikeastaan voineet majoittua Ikaalisten kylpylässä (olettaen, että menemme sinne kuitenkin sunnuntaina aamiaiselle, josta nyt mökkimajoituksessa maksamme tietysti lisää). Noh, liian monia muutoksia suunnitelmiin niin tämä meni nyt näin. En näköjään aina useinkaan pysy oman ajatuksenjuoksuni perässä.

Turo Tailorin Colin/Elmer-puku
Sulhasen puku
Sulhasen pukukin tuli hankittua hieman yllättäen. Lähdimme Kokkolaan oikeastaan hakemaan vain koirallemme ruokaa, mutta poikkesimme kauppakeskus Chydeniaan Dressmannille, koska sulhasen boxerit olivat hupenemassa. Huomasimme Dressmannilla kuitenkin myös uimashortseja hyvässä tarjouksessa, ja häämatka mielessämme sulhanen sovitti ja osti vielä parit sellaiset. Tämän jälkeen naurahdin sulhaselle, että pitäisikö käydä vielä Pukumiehessä katselemassa hääpukuja, kun hänellä oli selvästi shoppailumoodi päällä. Käytiin sitten, ja löydettiinkin Turo Tailorin syksyn mallistosta harmaa puku, jonka molemmat kelpuutimme. Nyt on sekin siis hoidettu!

Aalto-servetit ruokailuun ja Annot kahvitteluun
Pikkusälää häihin
Samaisella Kokkolan reissulla ostimme myös servetit häihin, poistohintaan Minimanista. Olin jo lähes päättänyt ostaa ihan perussinisiä halpisservettejä Prismasta, mutta nyt yhtenä vaihtoehtona olleet Finlaysonin Aalto-servetit olivat lähes puoleen hintaan saman hintaisia, joten niillä mennään. Ne sopivat väreihimme, meriteemaan ja meiltä löytyy samaista kuosia olevat lakanat :D Kahviservetiksi ostin sitten niitä perussinisiä servettejä Anttilan konkurssimyynnistä. Kalajoen Tuontitukusta käytiin puolestaan hakemassa paristoja meidän koristevaloihin. Sormiparistoja olisi kyllä saanut samaan hintaan muualtakin, mutta tuikkuihin tulevia nappiparistoja ei. Lisäksi Tuontitukku oli matkamme varrella, kun suuntasimme Oulun suunnalle sulhasen kaverin häihin (niinjoo, näkyiväthän häät silläkin tavalla tällä lomalla!).

Tuolihuppu-lakanoiden leikkausta. Koira tehokkaana apurina...
 Tuolihupputehdas käyntiin
Iiihana anoppini oli heti lupautunut apunaiseksi tähän projektiin, kun kuuli (hullusta?) suunnitelmastani. Niinpä kärräsimme vajaat puolet materiaalista eli Knoppa-lakanoista anoppilaan. Saimme lakanat kolmistaan saksittua oikean kokoisiksi, joten anopille jäi ”vain” yksinkertaista ompelutyötä, aika paljon kylläkin. Kolme hän saikin jo ommeltua, kun vaan pikaisesti kokeili ohjettani. Nyt pitäisi saada loput lakanat Tampereella leikattua, jotta saisin oman tehtaani pyörimään. Lakanoita tarvitaan muuten vielä lisää, joten jos sinulla lojuu Knoppia (tai muita valkoisia lakanoita) tyhjänpanttina ja olisit niistä pientä korvausta vastaan valmis luopumaan, laita vaikka kommenttia :) Pienet tahrat tai reiät ei haittaa!
Näistä maisemista haettiin hiekkaa meidän pöytäkoristeisiin

Hiekkaa hakemassa ja nauttimassa tuulisesta merisäästä
Vadelmaa ja Vattajan hiekkaa
Hääkakkua ajatellen kävimme keräämässä vadelmia sulhasen sedän perhetilalta. Ne olivat kyllä pensasvadelmia, mutta oikein hyviä sellaisia. En tosin tiedä, riittävätkö keräämämme kaksi kiloa mihinkään, mutta onpahan siitä aluksi. Lisäksi setä lupasi, että saamme heiltä häihin pakkasesta tiettyä vadelmalajiketta, joka pysyy pakastettunakin kuosissa, eli sitä voi laittaa kakun päälle. Samalla reissulla haimme Vattajalta hiekkaa skumppalaseihin. Vattaja on aivan mahtava hiekkaranta Kokkolan yläpuolella ja sulhasen suvulla oli siellä aiemmin mökki. Nykyään koko alue on valitettavasti puolustusvoimien käytössä, eli mökit on hävitetty ja rannallekin pääsee vain silloin, kun alue ei ole harjoituskäytössä.

Häätavaraa Tampereelle
Viimeisimmäksi saimme taas jonkin verran häätavaraa Tampereelle. Kaikki uudet hankinnat pakkasimme tietysti saman tien autoon, minkä lisäksi nappasin mukaan vihkitaustamme valoverhon verho-osan. Nyt kun vaan saisi sen vihkimisen varattua (soitettiin perjantaina käräjäoikeuteen, josta luvattiin palata asiaan samana päivänä - eipä palattu...). Pöytäkoristeista saimme mukaamme skumppalasit, jotka pitäisi vielä koristella. Myös puukiekot oli tarkoitus ottaa mukaan, mutta niiden pintaan oli kuivatusvaiheessa ilmestynyt hometta. Eli ihan putkeen ei mennyt niiden suhteen, mutta mahtava appiukko lupasi hioa kiekoista homeet pois.

Sellainen teholoma! Tätä jatkunee vielä tämän viikonlopun, mutta sitten pitää kai tipahtaa sulhasen mukana arkielämään ja alkaa ihmetellä syksyn opintojakin… Nautitaan nyt vielä kuitenkin elokuisista kesäpäivistä!

2 kommenttia:

  1. No huhhuh, oottepa te olleet tehokkaita! Voisko tuota samaa intoa jakaa tännekin, pitäis näin häiden jälkeen laittaa tavarat kiertoon eikä huvittais inventoida :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, voin kuvitella että tuossa vaiheessa alkaa jo into hiipua :D Nyt vaan viimeinen rutistus, kyllä se siitä!

      Poista