tiistai 19. heinäkuuta 2016

Jatkan lausetta hääsuunnittelulla

Always walk beside you:n Susanna nappasi lifestyle-blogien puolelta jatka lausetta -haasteen ja teki siitä "hääversion". Tämä haaste päätyi nyt Keijukaismorsiamelta minulle, ja mielelläni otan haasteen vastaan! Muutama aikaavievämpi postaus muhii nimittäin luonnoksissa, joten on kiva päästä julkaisemaan jotain tällaista pikaisesti kirjoitettavaa tajunnanvirtaa :)

Tässä siis lauseeni: 

En ymmärrä... mihin tämä aika menee, ja miten elokuukin (joka oli tarkoitus pyhitää hääjärjestelyille) on jo kohta täyteen buukattu!

Seuraavaksi ajattelin... saattaa kutsurupeaman loppuun. Kutsujen määrästä johtuen se ei tapahdu ihan hetkessä, mutta nyt ollaan jo hyvällä mallilla ja uskon kutsujen valmistuvan tämän viikon ensi viikon loppuun mennessä. 

Viime aikoina... olen ollut tyytyväinen pieniin edistysaskeleisiin, mutta toisaalta murehtinut vielä jäljellä olevaa tekemistä. Vaikka kyse on asioista, jotka eivät loppujen lopuksi ole häiden kannalta välttämättömiä, minä niin haluaisin ehtiä tehdä kaiken mitä olin suunnitellutkin - kuten kaaso R totesi hänelle hieman avauduttuani: "Siis kyllä, jos niitä tuolihuppuja ei tule niin häät täytyy perua."

Kutsuja siellä...
En osaa päättää... pitäisikö meidän sittenkin varata bändi häihin. Itse olisin kyllä täysin tyytyväinen Spotify-bileisiinkin, mutta sulhanen sanoi kaipaavansa elävää musiikkia (kyllä, neljä kuukautta ennen häitä hän yhtäkkiä kaipaakin elävää musiikkia, kun aiemmin hän on myötäillyt minua sen suhteen, ettei bändiä tarvita ja että on ihan ok, ettei siihen ole budjetoitu mitään). Omasta mielestäni bändi on semisti rahan tuhlausta (= itse panostan mielummin muihin asioihin) ja sitä paitsi olen jo kasannut liiankin pitkän soittolistan tanssimusaa. Haluaisin kuitenkin myös sulhasen näkökulman näkyvän (kuuluvan) häissä, ja kun vielä isäni lupasi kustantaa veljeni kaverin bändin meille soittamaan, jos niin haluamme, päätös bändistä vaikeutuikin. Taas.

Hävetti... jo hieman käydä juhlapaikalla edellisen kerran (se oli kolmas kerta) ja hävettää, että mun on pakko päästä sinne taas. En pysty tekemään yhtään tuolihuppua lisää, ennen kuin olen varma, että ne ovat oikean kokoisia.

Muistan ikuisesti... meidän pulkkamäkiretket: sen, kun sulho osti toisia treffejä varten pulkan, kun olin siitä puhunut, ja sen, kun hän kosi minua samassa pulkassa kolmisen vuotta myöhemmin. Sekä sen kerran näiden välissä, kun sulho laski suoraan tuoreeseen koirankakkaläjään :DD 

Päivän paras juttu... kutsujen postimerkit saapuivat - parissa päivässä!

...kutsuja vähän eri vaiheessa täällä...
Noloa myöntää, mutta... en uskalla soittaa sen enempää maistraattiin kuin käräjäoikeuteenkaan kyselläkseni vihkijästä. Kärsin siis yleisesti puhelinkammosta ja inhoan varsinkin virallisia puheluita, ja sulhaseni onkin hoitanut tähän saakka kaikki häihin liittyvät puhelut. Nyt ajattelin kuitenkin skarpata ja hoitaa tämän asian itse, mutta olen nyt jo kaksi päivää viivytellyt asian kanssa. Koska kaikki on kuitenkin kesälomalla eikä siellä osata vastata kysymyksiini eikä varsinkaan osata luvata vihkijää ja olenhan naurettavan ajoissakin, jos sähköposteissa käskettiin olla yhteydessä loppukesästä / syksystä / aikaisintaan neljä kuukautta ennen häitä. 

Viikko sitten... ostin itselleni takin hääpäiväksi. Juu, olen jo ostanut tekoturkisjakun ja päättänyt sen jälkeen mennä vilttilinjalla, mutta Suomen kesä sai epäröimään :D Sitä paitsi Aleksi 13:lla oli kivasöpö, superlämpimän oloinen luonnonvalkoinen tikkitakki puoleen hintaan... 

Kaikista pahinta on... asioiden hallitsemattomuus. Häitä järjestäessä ja elämässä, t. kontrollifriikki.

Salainen taitoni on... pysyä rauhallisena, kun muut panikoivat, ja hyväntuulisenä, kun muut kiukuttelevat. Toisaalta kykenen oikein hyvin panikoimaan ja kiukuttelemaan itsekseni ja ilman mitään syytä.

Jos saisin yhden toiveen, se olisi... maailmanrauha. Ihan oikeasti, koska se hyödyttäisi meitä kaikkia, eikä varmaan toteudu muuten kuin sillä ihmeellä, että joku antaa yhden toiveen, joka varmasti toteutuu. 

Minulla on pakkomielle... monestakin asiasta. Ne tuolihuput alkaa kyllä nyt olla ykkösenä. 

Söin tänään... NYHTÖKAURAA! Sitä inkivääriversiota paketin ohjeen mukaisessa wokissa. Ei muuten ollut edes eka kerta ja sekasyöjä-sulhokin on tykännyt :)

... kutsujen postimerkkejä tuolla.
Ärsyttävintä on... että muu elämä häiritsee hääjärjestelyitä. Vaikka Peto on ollut hoidossa, järjestelyt eivät ole hirveästi edenneet. Koska pitää kuitenkin käydä töissä ja liikkua ja nukkua ja siivota. Onneksi työt loppuvat puolentoista viikon päästä!

Tekisi mieli... käyttää kaikki työpäivätkin häiden järjestelyyn. Ärsyttää erityisesti, että siinä lähettyvillä istuu eräs toinen kesätyöntekijä, joka pelailee koneella hedelmäpelejä päivät pitkät. Siis tyyppi saa samaa palkkaa kuin me muut pelailemisesta, kun me toiset maltamme mielemme, vaikka olisi tärkeitäkin asioita tehtävänä. No okei, olen mä vähän kasaillut soittolistoja ja tällä viikolla varmaan rohkaistun soittamaan sinne maistraattiinkin... 

Minusta on söpöä... kun sulhanen osallistuu kutsujen askarteluun käsillään, jotka ovat ihan liian isot ja kömpelöt pieneen näpertelyyn. 

Olenko ainoa, jonka mielestä... tyllihärpäkehörhelöt ei sovi häihin, sen enempää koristeisiin kuin häämekkoonkaan?

Olen nyt tylsä enkä haasta ketään nimeltä, koska myöhä ja väsy ja kaikki on jo varmaan haastettu. Sen sijaan heitän yleisen haasteen: Jos sinusta yhtään tuntui, että haluat täydentää nämä lauseet omilla hääaiheisilla tuntemuksillasi ja kokemuksillasi, tee se! Jos täydennät lauseet blogissasi, olisi kiva saada linkki kyseiseen postaukseen vaikka tämän kommentteihin :)

4 kommenttia:

 1. Mullakin on puhelinkammo, mutta toisaalta puhelimessa asiat saa usein sovittua niin paljon nopeammin kuin sähköpostilla. Maistraatista sain puhelimitse todella ystävällistä palvelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yhtä helpottavaa kuulla, että muilla on sama ongelma! Sain myös itse vihdoin soitettua maistraattiin ja palvelu oli tosiaan ystävällistä, vaikken vihkijää saanutkaan varattua tämän ollessa lomalla :)

   Poista
 2. Laitoin sulle tämän haasteen, mutta olitkin jo ehtinyt vastata siihen :D

  VastaaPoista