maanantai 11. huhtikuuta 2016

Suomen hää- ja juhlasuunnittelijoiden tapaaminen

Omien häiden järjestelyssä ei hetkeen ole tapahtunut mitään maata mullistavaa. Sen sijaan pääsin lauantaina paikalle todistamaan Suomen ensimmäistä hää- ja juhlasuunnittelijoiden koulutuspäivää! Tampereen keskustan tuntumaan Villa Sofiaan saapui 11 suunnittelijaa, pari muuta häiden ammattilaista, Belle Époquen Teresa - ja minä :D En kyllä tiedä, millä perusteella tällainen harrastelijabloggaaja sinne haluttiin, mutta kiva oli käydä!

Päivä alkoi hurjan hyvällä alkoholittomalla kuohuviinillä (vinkiksi Bella Ella Zero, jos etsitte vielä holitonta kuohuvaa häihinne - me ainakin pistetään tämä harkintaan!), sillä tapahtuma oli tosiaan Suomessa ensimmäinen laatuaan, eli pitihän sitä juhlistaa. Jokaiselle oli myös varattu pieni muisto kotiin viemisiksi: uusin Häät Ja Juhlat -lehti, Dunin juhlaservettejä ja ihanat mukit Chic Companylta.

Kuva omalta paikaltani & kaikki muut myös kuvauspuuhissa :D
Varsinaista ohjelmaa oli niin paljon, ja opin niin monia uusia asioita, että ajattelin tehdä itselleni kiinnostavimmista koulutuksista omat postauksensa.  Koulutustilamme, Villa Sofia, esittäytyi ja heidän kukka-asiantuntijansa Kaisa Majamäki-Lehtonen kävi kertomassa kukista. Valokuvaaja Kirsi Majamäki puhui häistä valokuvaajan näkökulmasta ja Pirkanmaan Yrittäjien Satu Välimäki (jonka yritys järjestää mm. Tampereen Häämessut) puhui yrittäjyydestä. Tähän väliin minun pitikin valitettavasti suunnata töihin (olin taas hulluttelemassa Stockmannilla), kun muiden päivä jatkui vielä Anun ja Hanneleen (Juhlahumua) vetämän workshopin ja iltapäiväkahvien merkeissä.
Erityisesti mua kyllä harmittaa tuo kahvien jääminen väliin, sillä Royal Bakery oli tehnyt meille aivan upeita kakkuja, joista nyt pääsin maistamaan vain yhdestä pienen palan aamupalalla :D Sekin oli kyllä suussa sulavaa! Ehdin kuitenkin onneksi nauttia lounaan, josta täytyy vielä kiittää Villa Sofiaa; en ollut tajunnut ilmoittaa kasvisruokavaliostani, mutta minulle järjestyi pikaisesti kasvispullia kanan korvikkeeksi.

Ainiin - tilaisuudessa julkistettiin myös jotain, mistä voi olla kaikille häiden järjestäjille hyötyä: hääsuunnittelijat.fi! Kyseisestä osoitteesta löytyy mm. kattava lista hääsuunnittelijoista alueittain jaoteltuna sekä muutama juhlapaikka, jotka ovat saaneet "hääsuunnittelijan hyväksynnän" hyvästä palvelusta.

Jäi muuten kaiken kaikkiaan sellainen olo, että jos en olisi henkeen ja vereen tee-se-itse-nainen (sellainen, joka ilman polttavaa kiinnostusta psykologiaan olisi varmaan päätynyt itsekin juhlasuuunnittelijaksi), olisin kyllä ehdottomasti palkannut hääsuunnittelijan! Koska, kuten tapahtumassa puhuttiin, hääpäivä on ainutlaatuinen; jos joku menee vikaan, ei voi vain järjestää uusia, parempia häitä. Hääsuunnittelija onkin varmasti erinomainen tapa varmistaa se, ettei mikään mene vikaan (tai ainakin on joku korjaamassa ne viat saman tien ;)).

Nyt tämä postaukseni alkaa kyllä jo rönsytä liitoksistaan, on ehkä pakko kirjoittaa hääsuunnittelija-asiastakin oma postauksensa :D Luvassa siis juttua Villa Sofiasta, kukista, valokuvauksesta ja hääsuunnittelijan työstä (viimeisestä enemmän asiakkaan kuin hääsuunnittelijan näkökulmasta). Pitää hetki vielä sulatella ja jäsennellä kaikkea kuulemaani. Näiden kaikkien jälkeen / välissä yritän ehtiä päivittämään kuulumisia omistakin suunnitelmista - palaamisiin!

2 kommenttia: