maanantai 28. maaliskuuta 2016

Terveisiä Salzburgista!

Pahoittelut hetken hiljaisuudesta! Kävimme viikon reissussa Salzburgissa, mistä minun kyllä piti varoittaa etukäteen, mutta viimeiset päivät Suomessa olivatkin niin kiireisiä, etten ehtinyt kirjoittamaan mitään. Nyt ollaan kuitenkin kotosalla taas :) Hääjuttujakin tuli reissusta käsin järjesteltyä, mutta ennen niitä pieni turismipostaus Salzburgista ja lähialueista...

Viikko sitten lauantaina lennettiin suoraan Salzburgin kentälle, jossa kaaso A oli meitä vastassa. Hänen ansiostaan sinne päädyimmekin, sillä A oli syksystä saakka Salzburgissa vaihto-oppilaana ja toimi meille oppaana keskiviikkoiltaan saakka. Hyvä opas hän olikin, ja oli huippua nähdä pitkästä aikaa kunnolla! Lauantaina käytiin vain pikaisesti illalla syömässä, jotta jaksettiin sunnuntaina herätä ajoissa hakemaan vuokra-autoa lentokentältä.

Autolla suuntasimme kohti maailmanperintökohdetta Hallstattia. Sää oli ihanan kesäinen, ja Hallstattin maiseman vielä ihanampia: 


A myös nappasi meistä muutamankin oikein onnistuneen otoksen tuo järvi taustalla :) Olen varmaan useampaankin otteeseen blogissa valitellut, kun meistä ei ole kauhean hyviä valokuvia yhdessä (minkäs teet, kun kumpikaan ei oikein osaa olla kameran edessä). No nyt on! Taitaa mennä häänettisivut uusiksi valokuvien osalta...


Sunnuntaina kävimme Hallstattin lisäksi Salzburgin vieressä Gaisbergillä, mutta sieltä ei pilvisen sään takia näkynyt oikein mitään. Itse olin kyllä ihan innoissani jo siitä, että pääsin käymään noinkin korkean vuoren (1287m) huipulla, vaikka muille, Alpeilla lasketelleille, se ei ollut oikein mitään :D

Maanantaina jatkoimme autoilua ja suuntasimme tällä kertaa Saksan puolelle Königseehen. Siellä oli valitavissa useita erilaisia patikointireittejä, joista lyhyimmän (noin 4km?) päätimme kävellä ympäri. Maisemat olivat taas kerran huimia, vaikka ne eivät kamerassa miltään näytäkään. Kyllä tuli taas useampaan otteeseen harmiteltua, ettei ole järkkäriä. Luulenpa melkein, että sellaisen voisi laittaa häälahjalistalle... Tässä kuitenkin jonkinnäköinen otos järvelle päin:


Loppuviikon viihdyimmekin (pääasiassa) Salzburgissa. Tiistaina kiertelimme kaupungilla ihmetellen vanhoja katuja ja ulkonähtävyyksiä sekä hieman ostoksia tehden. A:n vinkistä olin varautunut edulliseen kosmetiikkaan ja pyysinkin edellisellä häämeikkikokeilukerralla R-kaasolta listan tarvittavista meikeistä. Mukaan tarttuikin häitä ajatellen kasa (nestemäisiä) luomivärejä. Niistä lisää myöhemmin, jos R ne kelpuuttaa. Tiistai-iltana kävimme myös Augustinerin munkkipanimossa maistelemassa oluita ja syömässä roskaruokaähkyn.


Keskiviikkona sää oli jo melko kolea, joten hylkäsimme alkuperäisen ajatuksen eläintarhasta ja Hellbrunnin linnasta ja suuntasimme niiden sijaan Haus der Naturiin. Kyseessä oli ikään kuin luonnontieteellisen museon ja tiedekeskuksen yhdistelmä, jossa olisi riittänyt näkemistä ja tekemistä useammaksikin päiväksi. Oikein hyvä vaihtoehto ulkotekemiselle siis! Siellä kiertelyn jälkeen nousimme vielä hissillä Mönchsbergin päälle kahvittelemaan ja katselemaan maisemia.

Sitten jäimmekin oman onnemme nojaan, kun A lähti Pariisiin lomailemaan (meidän opastamisen jälkeen loma tulikin varmaan tarpeeseen ;D). Meillä oli kuitenkin jo hyvät ruokapaikat tiedossa ja selkeät suunnitelmat nähtävyyksien suhteen, joten selvittiin ihan hyvin. Torstaina käytiin tutustumassa Mozartin syntymäkotiin, Mozarteumiin. Se yllätti positiivisesti ja viihdyimmekin siellä parisen tuntia. Sitten jatkoimme matkaa kaupungin yllä kohoavaan linnakkeeseen, Festung Hohensalzburgiin. Siellä vasta olisikin ollut nähtävää, mutta meillä jäi kohteeseen tutustuminen hieman kesken, kun sulhaselle iski vilu. Suosittelemme siis pitkiä kalsareita, jos matkustatte Salzburgiin näin keväisin ;)

Perjantaina vuorossa oli lähistöllä sijaitseva Untersberg, jonka päälle pääsi käymään cable carilla. Huonon sään takia harkitsimme hieman muita nähtävyyksiä, koska arvasimme näkyvyyden olevan huono, mutta lopulta päädyimme kuitenkin käväisemään vuorella. Huipulta näkyvyys olikin huono, mutta maisemia ehti ihailemaan nousun aikana ja olihan tuo muuten ihan jännä kokemus, kuten arvelimmekin. Ylhäällä pääsi sitä paitsi nautiskelemaan glühweinia ja katselemaan kun intialaisturistit liukastelivat lumessa :D

Lauantaina meillä oli iltalento Suomeen ja siten vielä koko päivä aikaa. Sen olimme ajatelleet viettävämme Designer's Outletissa, jonne suuntasimmekin aamupäivän sadesäässä tyytyväisinä. Outlet sijaitsee ihan lentokentän vieressä, ja nimensä mukaisesti siellä on eri merkkien Outlet-myymälöitä. Ihan huippu paikka - paitsi jos matkustaa käsimatkatavaroilla, eikä siis voi ostaa juuri mitään :D Lähinnä ikkunashoppaillen saimme kuitenkin kulutettua muutaman tunnin, minkä jälkeen siirryimme lentokentälle (ei sekään pöllömpää ollut, kun yläkerran ravintolasta oli hienot maisemat ja lentokentän arki ihmeteltävänä). Outletin kosmetiikkamyymälästä tarttui mukaan todennäköinen häätuoksuni, Elizabeth Ardenin Untold Absolu.


Häätuoksun kautta voinkin hypätä sujuvasti lomareissusta blogin pääaiheeseen :) Tämä tuoksu on ollut jo pitkään potentiaalisin vaihtoehtoni häätuoksuksi. Sain nimittäin syksyllä tester-pullollisen tätä (tai tämän sisartuoksuja, en ole ihan varma) R:ltä ja tykästyin heti. Ennen ostopäätöstä testailin vielä lukuisia muita tuoksuja (mm. tämän hetken "häätuoksuhittejä" Marry metä ja Love Storya), mutta mikään ei iskenyt. Suurin osa tuoksuista oli liian makeita, tai sitten liian "aikuisia" (mikä nyt olisi makean tuoksun vastakohta?). Monet tuoksuista tuntuvat olevan myös liian kesäisiä marrashäihin, mutta tämä on täydellinen! Tai on tässä yksi miinuspuoli, ja se on todella huono kestävyys. Vaatteisiin tuoksu tuntuu kyllä tarttuvan, mutta ainakin omalta iholtani tämä häviää jo parissa tunnissa :/ Uskoisin kuitenkin, että siihen auttaa, jos tuoksua suihkaisee useamman "kerroksen" tai jos sitä suihkii niihin vaatteisiin. Hääpukua ei välttämättä viitsi kyllästyttää hajuvedellä, mutta ainakin lämmikkeeseeni hajustetta voisi laittaa suoraan. Joka tapauksessa tuoksu on lähinnä itseäni varten, keino palata hääpäivän tunnelmiin myöhemmin. Sulho on itseasiassa jopa todennut, että hän ei oikeastaan pidä hajuvesistä :D

Tämän olennaisen häähankinnan lisäksi ostin Häätorilta birdcage-hunnun, joka ei tosin vielä ole saapunut, joten pidetään vielä sormia ristissä tämän hankinnan onnistumisen suhteen. Lisäksi kauan sitten tilaamani kaitaliinakankaat saapuivat (ylläripylläri reissun aikana) vihdoin, joten "päästiin" niidenkin tilannetta selvittelemään ulkomailta käsin. Siitä kuitenkin lisää omassa postauksessaan, ja pidetään nyt niidenkin suhteen peukkuja pystyssä, että ovat mieluisat - ne kun pääsee hakemaan postista vasta huomenna.

Että sellainen loma! Pikkuhiljaa alkaa hiipiä stressiä sen suhteen, että saakohan kaiken häihin liittyvän ajoissa tehtyä. Kahdeksan (ainakin melkein) kuukautta aikaa kyllä vielä, mutta on tuota tekemistäkin, ja muukin elämä. Palailen toivottavasti pian, ja toivottavasti taas paljon aikaan saaneena :D

2 kommenttia:

  1. Aaaaaa... Mun matkakuume pahenee tällaisia lukiessa :D Meillä häämatkan yhtenä kohteena on Salzburg ja olen haaveillen katsellut kuvia Hallstatista, saas nähdä ehditäänkö/jaksetaanko käväistä myös siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin kävi mielessä, että kyllähän tuonne voisi mennä häämatkallekin :D Todellakin suosittelen käymään Hallstatissa - ei se suotta ole maailmanperintökohde, eikä nuo maisemat näytä kuvissa miltään! Sitä paitsi siinä ei edes mene kauan; me oltiin tosiaan vuokra-autolla liikenteessä ja selvittiin tuosta reissusta varmaan viidessä tunnissa :)

      Poista