tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kutsumateriaalit metsästetty: mallin testailua

Kutsumateriaalien hankkiminen osoittautui (yllätysyllätys) haasteellisemmaksi kuin olin ajatellut, mutta viime viikolla sain vihdoin kaiken tarvittavan kasaan! Heti tilaisuuden tullen piti tietysti myös kokeilla, miltä mahtava suunnitelmani näytti toteutuksen tasolla - täytyy sanoa, että olen hieman yllättynyt siitä, kuinka kivalta jo kokeiluversio(t) näytti:


TADAA! Narut eivät siis tule roikkumaan tuossa suorana, vaan niihin tulee merimiessolmu :)

Yllä siis yksi mahdollinen versio neljästä vaihtoehdosta, saatte kertoa mielipiteenne vaihtoehdoista, kunhan hieman valotan näitä materiaaleja ja niiden hankkimista :)


Tapetti, boordilävistin, lävistetty tapetti ja kuviosakset
Uskokaa tai älkää, mutta ensimmäisiin hääostoksiini lukeutuva tapetti tulee kuin tuleekin käyttöön meidän kutsukortteihin! Ihan alkuperäisen ajatuksen mukaisesti, vaikka noista ajatuksista on lähes puolitoista vuotta! Näin siitä huolimatta, että saadessani tämän loistoidean kutsuihin, ajattelin käyttää tuossa tapetin paikalla pitsiä. Onneksi tajusin samantien, että pitsi on kallista ja sitä oikeaa pitsiä olisi varmasti vaikea löytää. Heti perään muistinkin tämän tapettirullan ja ryhdyin googlailemaan, miten siitä saisi edes hieman pitsimäistä. Totesin, että boordilävistäjä olisi varmasti näppärin keino, mutta ei sen oikean boordilävistäjänkään löytäminen helppoa ollut :D Joitakin versioita oli kyllä myynnissä ihan prismoissa ja sinoopereissa, mutta en kelpuuttanut niitä. Onneksi Helsingin Hobby Pointista näitä löytyi laajat valikoimat, joista sitten laitoin sulhaselle kännykällä kuvia. Tämä yksilö oli sulhon suosikki ja itsellänikin toisena, joten tällä mennään. Lisäksi ostin kuviosakset, koska testattuani boordilävistäjää pikaisesti, totesin jotain uupuvan. Katsotaan nyt kuitenkin, tarvitaanko niitä sittenkään...

Narua ja (tarpeetonta) kangasväriä
Solmuun sopivaa narua oli myös yllättävän vaikea löytää! Askarteluliikkeissä myytävät juuttinarut tuntuivat olevan liian ohuita ja hapsuisia. Hobby Pointissa oli myös naruja kattavasti, mutta kaikki sopivan oloiset maksoivat maltaita (tarvitsemme kutsuja siis 70kpl, mikä tarkoittaa noin 30m narua). Lopulta Tampereen Taito Shopista löysin tämän pellavanarun, joka näytti jo hyllyssä purkautuvan nätisti kolmeen sopivan paksuiseen säikeeseen. Mikä parasta, hintaa tällä oli euron metri, ja koska tarkoitus on tosiaan jakaa naru säikeiksi, 10 metriä riittää!

Silmäiltyäni narua ja tapettia yhdessä, pidin narua liian vaaleana ja saman sävyisenä tapetin kanssa. Ostin siis ihan Prismasta ruskeaa kangasväriä, jotta saisin yhdistelmästä enemmän silmääni miellyttävän. Tuo väri taitaa kuitenkin jäädä käyttämättä, sillä nyt kokonaisuutta testattuani se toimiikin mielestäni ihan hyvin. Epäilen myös hieman narun värjäyksen kestävyyttä. Vikaostos siis, mutta onneksi näitä vikaostoksia on tullut tähän mennessä aika vähän.

Kutsu-tarrat ja kartonki
Päädyin ostamaan kortteja varten Kutsu-tarrat Sinooperista. Siellä sattui olemaan makuni mukaisia, sopivan kokoisia ja koristeellisia mutta selkeitä versioita näistä tarroista. Toki ne tulivat yhdessä sormus-tarrojen kanssa, jotka meillä jäävät luultavasti käyttämättä, mutta en tässä vaiheessa jaksanut enää välittää "turhista kuluista". Sitä paitsi Sinooperissa oli jotkut alennuspäivät, joten melko halvalla päästiin kuitenkin :) Samaan syssyyn ostin myös kartonkia pohjia varten.

Mutta NYT! Kertokaa mulle, mikä näistä on kivoin:

Pahoittelen kuvakulmien ja -kokojen vaihtelevuutta :D
Pikakokeilin siis neljää eri versiota tuosta tapetista. Ensinnäkin, joko vasemmassa laidassa kiinni (1 ja 2) tai hieman keskemmällä, molemmat laidat rei'itettynä (3 ja 4). Toiseksi pelkästään boordilävistäjällä koristeltuna (1 ja 3) tai myös kuviosaksilla muotoiltuna (2 ja 4). Tietysti voisi huomioida sitäkin, että enemmän koristeluja vaatii enemmän vaivaa, mutta nyt haluaisin mielipiteitä ihan esteettisestä näkökulmasta. Minkä mallin sinä valitsisit? Muitakin kommentteja kutsuista saa esittää :D

//EDIT: Nuo narut tulevat tosiaan merimiessolmulle ja kireämmälle, niin näyttää toivottavasti siistimmältä! En ilmeisesti ilmaissut sitä aiemmin riittävän selkeästi, kun kommenteissa heti ihmeteltiin :)

4 kommenttia:

 1. Moikka! Näyttää hienolta! Laittaisin itse etupuolelle kauniin solmun, ystävyydensolmu tms. Vai oliko tuohon eteen tulossa solmu? Me käytettiin myös boordilävistäjää kutsujen teossa. Suosittelen ostamaan toisen samanlaisen, sillä lävistäjä jossakin vaiheessa väsähtää ja ei meinaa leikata. Oma suosikkini on 4.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis nuo narut tulee merimiessolmulle tuohon ja muutenkin kireämmälle. Nyt en jaksanut kiinnittää mitään muuta kuin tuon Kutsu-tarran :D Jossain luki että boordilävistäjän voi teroittaa lävistämällä sillä folioa, mutta voisihan toinenkin kappale olla jees :) Kiitos kommentista & mielipiteestä!

   Poista
 2. Mä tykkään kakkosesta, mutta toi naru näyttää tollasenaan mun silmään oudolta... Jonkun solmun se mun mielestä vaatisi! Tai sitten satiininauha ja rusetti, jos ei ole liian hempeä :) itse laittaisin harmaan satiininauhan!

  Ja kiitos tapettivinkistä, täälläkin taidetaan pitsiostosten sijaan etsiytyä tapettihyllyille! On ihan mielettömän hyvän näkönen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siis nuo narut tulevat tosiaan merimiessolmulle ja kireämmälle, niin näyttää toivottavasti siistimmältä :D Kiva jos tapetti miellyttää silmää, se on mulla näissä itseasiassa väärinpäin, mutta toimi paremmin näin :D

   Poista