maanantai 8. helmikuuta 2016

Tampereen häämessutunnelmia

Kävimme tutustumassa tämän vuoden Tampereen häämessuihin sunnuntaina sulhon kanssa (viime vuoden tunnelmista voit lukea täältä). Kerrankin yllätyin positiivisesti messutarjonnasta, tuntuu että saimme aika paljonkin irti tapahtumasta. Tämä johtuu ehkä siitä, että häihin on sopivasti aikaa (ei liikaa eikä liian vähän) messuja ajatellen, sekä siitä, että itselläni oli selkeät suunnitelmat siitä, mitä messuilta haetaan.

Toki näilläkin messuilla oli paljon, ehkä jopa enemmistö, ständejä, jotka ohitimme samantien: kun juhlapaikka ja pitopalvelu on valittu ja vihkisormukset ostettu, aika suuri osa messutarjonnasta menee ohi. Tämä ei kuitenkaan haitannut, vaan tämä messukokemus jäi tosiaan oikein positiivisena mieleen :)

Huomattava osa ajastamme kului ohjelma-alueella tietoiskuja kuunnellen. Aloitimme messuilut kuuntelemalla avioliiton lakiasioista, joista tietoiskun piti Legistum. Itse tietoisku oli mielestäni ehkä hieman sekava ja tottakai pelkästään pintaraapaisu lakiasioihin, joten kovin paljoa siitä ei jäänyt mieleen. Se oli kuitenkin hyvä virike ottaa puheeksi avioehto, joka meille nyt (kieltämättä hieman tuon tietoiskun ansiosta) todennäköisesti tulee. Lisää tietoa avioehtosopimuksesta löytyy kätevästi Legistumin nettisivulta www.avioehtosopimus.fi, josta voi myös tilata sellaisen itselleen.

Lakiasioiden jälkeen kiertelimme hetken ohjelma-alueen lähialueen ständeillä lähinnä arvontoihin osallistuen. Pian olikin jo aika suunnistaa takaisin lavaa kohti, kuuntelemaan miesten juhlapukeutumisesta - sulhasen puku oli yksi isoimmista asioista, joihin halusimme messuilta ajatuksia. Tietoiskun piti Räätälistudio BQ ja se olikin mielestäni hyvin jäsennelty ja kattava. Saatiin ainakin päätettyä, että sulhaselle tulee "ihan tavallinen" tumma puku - minähän olen ollut koko ajan tätä mieltä, mutta sulhanen on pitänyt sitä ehkä vähän latteana vaihtoehtona. Tietoiskusta selvisi kuitenkin, että oikeastaan tumma puku on ainoa etiketin mukainen juhla-asu sulhaselle ja lisäksi siinä ehdotettiin erilaisia asusteita, joilla tehdä "latteasta" tummasta puvusta erityinen hääpuku sulhaselle.


Poikkesimme vielä myöhemmin Räätälistudion ständillä juttelemassa puvuista. Heillä on siis liikkeet Helsingissä ja Tampereella ja heidän kauttaan saa mittatilauspukuja suhteellisen edullisesti. Täytynee poiketa liikkeessä myöhemmin, sillä myös aikataulu puvun tilaamiselle selkiytyi; he suosittelivat sulhasia tilaamaan pukunsa noin kaksi kuukautta ennen häitä, jolloin ei tule ainakaan mitään viime hetken paniikkia. Toistaiseksi ollaan siis vielä hyvissä ajoin tämän asian suhteen, eli palataan pukuun joskus loppukesästä.


Puku-tietoiskun jälkeen jäimme katsomaan vielä Trends 2016 -näytöksen, jossa siis esiteltiin tämän vuoden hää- ja juhlapukuja, kukkia, kampauksia ja meikkejä. Tavallaanhan tämä oli meille vähän turhaa, kun oma pukuni on ollut hankittuna jo kaaauan sitten, ja miesten pukuja lavalla taisi vilahtaa vain kaksi, mutta ainahan häämekkoja on kiva pällistellä :D Olisin toivonut, että näytöksessä olisi ollut oman pukuni kaltainen vaihtoehto, jotta olisin voinut vaivihkaa udella sulhasen mielipidettä, mutta eipä ollut.

Tietoiskujen jälkeen kiertelimme messuilla reippaan tunnin. Miesten pukuja emme huomanneet muilla kuin edellämainitulla Räätälistudiolla, joten keskityimme koruihin (hääkoruistani puuttuu vielä kaula- ja ehkä rannekoru) ja hieman myös paperituotteisiin ja somisteisiin.


Muita koruja kuin sormuksia oli harmillisen (mutta odotettavan) vähän näytillä. Timanttisten ständillä ihailin Swarovskeja, mutta totesin ainakin heillä esillä olleiden olevan liian blingejä yhdistettäviksi Swarovskin korvakoruihini. Sen sijaan menetin sydämeni Sanni Lehtisen koruille. Kävin kotona pikaisesti tutustumassa hänen sivuihinsa, ja esimerkiksi tämän kaulakorun voisin poimia hääkoruksi saman tien.

Jos totta puhutaan, niin paperituotteisiin ja somisteisiin ei oma keskittymiskyky kyllä oikein riittänyt (kiitos edellisen illan sitsien...), enkä valitettavasti nappaillut niistä kuviakaan. Yhden idean saimme kuitenkin katetuista juhlapöydistä: Mietimme, pitäisikö vielä hioa ajatusta niistä puukiekoista pöytäkoristeiden alla, ja käyttää puunrungon sijaan kelottunutta lautaa. Tässä olisi kyllä se ongelma, että pyöreäksi sahatussa laudassa kiekon reunat jäävät ehkä rumiksi. Voisi kyllä tarkistaa lähipiirien lautakasat (kyllä, sellaisia on :D) seuraavalla kerralla, kun käymme kotiseudullani ja vaikka testatakin tätä. Isäni ei ainakaan ole ilmoittanut löytäneensä sopivaa puunrunkoa kiekkoihin.

Näsilinnan ständillä osallistuimme arvontaan, ja kysäisin siinä samalla mahdollisuudesta käydä ottamassa hääpotretit siellä, jos hääpäivänä on ihan mahdoton sää. Tähän ajatukseen suhtauduttiin todella positiivisesti ja sen vakuutettiin onnistuvan, sain käyntikortilla yhteystiedot, joiden kautta hoitaa asiaa eteenpäin lähempänä häitä. Pieni, mutta kuitenkin itseäni stressannut asia hoidettu siis! (Kyllä, ihan oikeasti pelkäsin, että he eivät syystä tai toisesta halua meitä valokuvaamaan tiloihinsa.)


Piipahdimme myös seurakunnan ständillä, vaikka meille tuleekin siviilivihkiminen. Siellä sai nimittäin tehdä pinssejä! Minun tuotokseni sulhaselle aiheutti hieman hämmentynyttä naurahtelua, mutta mitä tuosta. Järkyttyneille lukijoille tiedoksi, että kakkapää on meillä mitä jokapäiväisin hellittelynimi, ja itse asiassa sulhanen oli harkinnut kirjoittavansa saman minun pinssiini, mutta ei sitten kehdannutkaan :D Tyyppi myös vannoi, että ikinä tule käyttämään pinssiään missään, mutta kun ehdotin antavani sen bestmanille, jotta sulhanen käyttäisi sitä polttareissaan, hän pitikin ajatusta hyvänä.

Viimeiseksi sulhanen jämähti juttelemaan Atomcomin ständille. He tarjoavat siis valaistus- ja DJ-palveluita, joita me ollaan kieltämättä pohdittu varmaan liian vähän. Omalla Tuvalla on kuitenkin tosi hyvät valot, joten en usko meidän tarvitsevan niiden suhten muita toimijoita. Myös äänentoistolaitteet ovat siellä hyvät, joten DJ:täkään ei tarvittaisi niiden puolesta - vaikka voisihan se olla kiva, että olisi joku pyörittelemässä levyjä. Emme ole kuitenkaan budjetoineet musiikkiin mitään, joten uskon, että rahallisista syistä johtuen tyydymme Spotifyhin koko illaksi :/

Messuilta poistuessamme käväisimme vielä tarkistamassa Maahantuojien Outletin poistomyymälän, josta yritin kuikuilla vyötä ja / tai birdcage-huntua, mutta kumpiakaan ei ollut ainakaan enää sunnuntai-iltapäivällä tarjolla. Enkä muuten nähnyt noita birdcage-huntuja ständeilläkään, mikä hieman harmitti. Noh, kääntynen senkin suhteen Ateljee Aarian puoleen, ellei sopivaa satu kevään aikana vastaan hääkirpputoreilla.

Että sellaiset messut! Nyt kun kirjoittelin tämän, niin tajusin, että olisihan noista varmasti voinut enemmänkin irrota, mutta ainakin saatiin muutamia ideoita ja ajatuksia, sekä ennen kaikkea pohdittiin yhdessä meidän häitä - kaiken kaikkiaan ihana messupäivä sulhasen kanssa siis!

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että "lautakaitaliinamme" innosti! :)

  Laitoin tänne fb-sivullemme (http://on.fb.me/1KDu4fi) hieman kuvia pöydistä jos joku vielä haluaa tarkemmin tutkailla minkälainen se oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellenne hyvästä ideasta, sekä siitä että linkkasit nuo kuvat tänne, kun itse en tosiaan huomannut niitä kattauksia kuvailla :)

   Poista