maanantai 1. helmikuuta 2016

Sama mulle vaik satais, taivas ois pilvinen

Ei tosiaan haittaa sateet taikka pilvet, jotka marraskuussa ovat erittäin todennäköisiä - tämä morsian on nimittäin varautunut! Meillähän on vihkiminen samassa tilassa kuin juhlatkin, joten siirtymiä ulkoilman kautta ei tule, mutta haaveilen potrettikuvista Näsilinnan puistossa, pihalla siis. Ulkokuvia varten onkin jo hamstrattu varusteita laidasta laitaan, ja Suomen talven pistäessä parastaan äärilaidasta toiseen, ajattelin esitellä nämä varusteet teillekin:
Sateenvarjo ja koira, joka ei juurikaan ehtinyt järsiä varjoa kuvausten aikana
Siitä saakka, kun näin valokuvaajamme Minttu Saarnin sivuilla kuvan hääparista sateenvarjon läpi, olen halunnut meille läpinäkyvän sateenvarjon. Sellainen löytyikin melko huokeaan hitaan naimisiin.infon hääkirpputorilta. Edellisellä hääparilla varjo oli jäänyt käyttämättä, ja sen myynyt morsian (tai vaimo jo ;)) sanoikin, että melkein harmitti, ettei satanut. Onneksi meillä on hyvät tsäänssit saada sadetta! :D

Tässä kuvassa pääosassa saappaat, vaikka toisinkin voisi luulla

Myös kumpparit ovat pyörineet mielessä pitkään - märät jalat on yksi niistä asioista, jotka helposti pilaavat hääpäivän. Marraskuussa kun on lähes koko ajan märkää, vaikkei juuri hääpäivänä sataisikaan. En halunnut satsata kumppareihin rahallisesti, koska minulla on arkikäyttöä varten jo ihanat Nokian saappaat. Ne vain ovat pinkit, joten ajatus niiden käytöstä hääpäivänä ei oikein houkutellut, sillä pinkki olisi varmasti pilkottanut valokuvissa. Onneksi nämä saappaat meidän häiden päävärissä ja minun koossani kävelivät vastaan kirpparilla huokeaan kahden euron hintaan!

Yritin kyllä ottaa kuvaa, jossa hymyilisin innostuksesta, mutta niistä tuli mielipuolisia
Mutta entäs jos on kylmä? Erityisesti sisätilojen viileydestä huolehtien (joka on aiemmin hieman vaivannut juhlapaikalla vieraillessamme) hankin Häätorilta tämän villaisen huivin käytettynä. Postikulut olivat yli puolet huivin hinnasta, mutta rakastuin siihen täysillä heti paketin avattuani. Ihanan pehmeä ja lämmin - ja vielä nättikin! Mikäli hääpäiväksi sattuu kohtuuviileä (ja kuiva!) sää, tätä voi käyttää pihallakin, ja häiden jälkeenkin tälle riittänee käyttöä :) Jos taas on oikein kylmä, lainaan äidin isoa valkoista villashaalia kuvauksiin (äiti tosin ei tätä vielä tiedä).


Mun ihanat, mutta kärsineet Runot

Kunnon pakkanen ja lumisade ovat marraskuussa vielä epätodennäköisiä, mutta niin vain tämänkin talven ensilumi satoi (ja kunnolla!) Tampereelle 20.11. Mikäli näin käy taas tänä vuonna, toivoisin voivani käyttää Runo-huopikkaitani, jotka metsästin itselleni pari vuotta sitten, ja jotka mulla oli itse asiassa jalassa pulkkamäessä, kun sulhanen kosi (<3). Nämä vaan on mulle juuri sen verran isot, että parin talven käytön jälkeen molempien sisäsyrjiin on kulunut tuollaiset melkein reiät, joista toinen kuvassa hieman näkyykin. Yritin jo paikata niitä sekä langalla että liimalla, mutta kumpikaan ei toiminut. Osaisikohan suutari korjata nämä? Haluaisin muutenkin käyttää näitä taas!


Mitäs olennaista mun vielä pitäisi hankkia säiden varalle? Miten muut ovat varautuneet? Erityisesti kiinnostaisi, onko sulhasilla ollut kumppareita tai talvisaappaita?

2 kommenttia:

  1. Hyvä että kirjoitit tuosta sateenvarjosta! Tajusin, että minähän tarvitsen myös tuollaisen jos aiomme ottaa hääkuvat ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kannattaa lukea hääblogeja ;) Näitä on onneksi hääkirppiksilläkin aika paljon myynnissä!

      Poista