keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Hääkirja ja muita pikkujuttuja

Istuessani tylsällä luennolla viime viikolla bongasin hääkirppikseltä Viivin ja Wagnerin hääkirjan. Olin pyöritellyt kyseistä opusta käsissäni jo kauan sitten kirjakaupassa, mutta ostaminen oli jäänyt. Kenties kaipasin tuon luennon vastapainoksi hieman toimintaa, sillä nyt tein pikaisen ostopäätöksen ja jo muutaman tunnin kuluttua kirja oli minulla. Hups!


Vielä en ole ehtinyt sivuja täyttämään, mutta ainakin selailtuna kirja vaikuttaa hauskalta. Alussa on molempien lyhyt esittely ja ensitapaaminen molempien näkökulmasta, josta edetään loogisesti seurustelun kulkuun ja yhteen muuttoon. Sitten päästäänkin häihin. Heti alkuun pääsee merkitsemään, mitä suunniteltiin ja miten nämä suunnitelmat lopulta toteutuivat. Molempien polttareille on omat aukeamansa ja kirjaan tulee ikuistaa myös viimehetken kriisit ja muut tunnelmat. Sitten on taas pari aukeamaa omistettu molempien asukokonaisuuksille, minkä jälkeen päästään puimaan itse juhlaa (johon on alle 9kk!!!). Häämatkan kautta pääsee käsittelemään vielä parisuhdetta, sen arvoja ja tulevaisuuden suunnitelmia sekä yhteistä sukua.Vaikka kirja on ehkä värillisine sarjakuvineen hieman lapsellinen, tykkään sen huumorista (niin kuin tykkään muutenkin Viivin ja Wagnerin huumorista). Ei meille mikään vaaleanpunaisen herkkäkään hääkirja sopisi, ja kuitenkin pidän ajatuksesta taltioida yhteistä taivalta ja häiden valmistelemista ihan kirjaan kansien väliin. Olenko ainut, joka ajattelee näin, vai onko muillakin hääkirjoja?

On tässä kyllä keskitytty olennaisempiinkin asioihin häiden osalta :D Esimerkiksi kutsuihin alkaa olla materiaalit kasassa, esittelen niitä ja suunnitelmia, kunhan saadaan hankittua kenties olennaisin osa, eli korttipohjat. Viikonloppuna käytiin sulhasen vanhemmilla, ja matkalla kuunneltiin muutama häätanssikappale-ehdokas; niistäkin on siis tulossa postaus!

Äkkinapsaistu kuva prototyypin prototyypistä
Lisäksi tongimme hieman appivanhempieni kaappeja ja halkopinoja. Todettiin nimittäin, että heillä on mahdollisesti paremmat skumppalasit kuin meidän perheellä pöytäkoristeita ajatellen (matalampi ja painavampi jalka, eli parempi tasapaino). Halkopinosta puolestaan löytyi roppakaupalla lähes valmiita "kynttilänjalkoja", joista tehtiinkin yksi koeversio. Sattumalta kaapeista löytyi myös eräänlainen puinen pyörylä ja sitä nimenomaista hiekkaa, jota ajattelimme käyttää skumppalaseissa, joten pääsimme kokeilemaan myös kokonaisuutta. Ainakin melkein, sillä tuostahan puuttuivat säilyketölkki-kynttilälyhdyt, itse kynttilät sekä skumppalasiin mahdollisesti tuleva koristenauha. Eikä tuo pyöryläkään nyt ihan vastannut lopullista versiota, mutta kyllä tämä hieman selkeytti ajatuksia esimerkiksi noiden puisten kynttilänjalkojen korkeuden suhteen :)

Kaapeista löytyivät myös verhot meidän vihkimisen taustakokonaisuuteen, joten siihenkin alkaa olla kaikki hankittuna (paitsi varsinainen teline, mutta se onkin sulhasen heiniä). Jo edellisenä viikonloppuna löysin muuten omien vanhempieni pihan nurkasta ikkunan, jonka sulhanen saa restauroida, ja siihen kirjoitetaan pöytäkartta.

Aika paljon alkaa olla siis rompetta hankittuna, nyt nämä kaikki pitäisi "vain" jatkotyöstää ja lopulta hääpäivänä roudata paikalle. Tässä vaiheessa onkin alkanut iskeä hieman ahdistus siitä, kuinka paljon tavaraa meillä onkaan kuljetettavana ja aseteltavana juhlapaikalle. Tätä oli tarkoitus välttää, mutta en enää halua luopua mistään ideoista, sillä mielestäni kokonaisuus on nyt juurikin hyvä - ainakin ajatuksen tasolla! Onko muilla hääpareilla vastaavanlaista ongelmaa? Noh, ainakin minulla on jotain, mistä kirjoittaa hääkirjaan, ettei toteutuma ihan vastannut suunnitelmia :D

4 kommenttia:

 1. Me saatiin tuo samainen kirja kaasoltani lahjaksi ja se on kyllä mainio! Sinne on tullut kirjoiteltua. Mainio hankinta siis! :) Tuleeko juhliinne karkkibuffet? Järjestän blogissani karkkiarvonnan. Siihen saa kyllä osallistua vaikkei karkkibuffettia häihinne tulisikaan. :)

  http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/02/300-postaus-karkkiarvonta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että kirjaa on ollut kiva myös täyttää :) Kiitos arvontavinkistä, meillä on karkkibuffet vielä harkintalistalla, mutta ainakin voitetuilla karkeilla sen voisi järjestää :D

   Poista
 2. Kivan oloinen kirja, joku hääkirja olisi kiva saada meillekin hankittua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että hääkirjat saavat muiltakin kannatusta :) Nyt kun ehtisi vain tuonnekin kirjoittelemaan!

   Poista