perjantai 8. tammikuuta 2016

Tehostartti häävuoteen

Koko joululoman - erityisesti nyt vuoden vaihduttua - minulla on ollut hirvittävä into saada hääjärjestelyjä eteenpäin. Joulun aikaan oli tietysti muita kiireitä, mutta tällä vuoden ensimmäisellä viikolla on saatu aikaan vaikka ja mitä:Kukkien tekeminen aloitettu (!!!)
Otin sitten itseäni niskasta kiinni ja aloitin tämän venytetyn ja vanutetun kimppuprojektin. Loppiaisena väkersin kukkia viitisen tuntia ja sain neljä valmiiksi... Ei ihan hirveän nopea tahti, mutta eiköhän se tästä hieman parane, kun tekeminen tulee tutuksi (nyt yksikin tunti meni siihen, että yritin tehdä ohjeiden mukaan - sitten luovutin ja tein niin kuin omille sormille ja käytettäville kankaille tuntui sopivan, niin johan toimi!).

Majoituskiintiö vieraille varattu Ikaalisten kylpylästä
Laitoin kylpylään viestiä hieman ennen joulua, ja sieltä vastattiinkin samana päivänä tarjoten useita eri huonevaihtoehtoja. Pähkäilimme tuon joululoman verran, että kuinka monta huonetta varaamme ja mistä rakennuksesta. Lopulta päädyimme varaamaan 30 kahden hengen huonetta Kylpylä-Hotellista. Luultavasti tuo kiintiö on hieman ylimitoitettu, mutta mielestäni parempi niin päin. Kylpylä-Hotellin huoneet olivat hinnaltaan tarjottujen keskitasoa ja ne kuulostivat mielestämme parhaimmilta. Vaikka majoituskiintiöhinnat ovat hieman normaaleja edullisemmat, ainakin toistaiseksi Ikaalisten kylpylästä saa huoneen vielä edullisemmin esimerkiksi Bookingin kautta. Kiintiö on siis lähinnä viime tipan varaajia varten, vaikka heidänkin tulee varata huoneensa viimeistään kuukautta ennen häitä, jolloin kiintiö puretaan. Hääyötä ei vielä varattu, koska rupesin/rupesimme empimään, haluammeko sittenkään kylpylään, vai olisiko joku mökki sittenkin kivempi? Ehtiikö siellä kylpylässä kuitenkaan lillua, vaikka varaisi huoneen maanantaihin saakka?

Pitopalvelu melkein päätetty
Esittelin sulhaselle pyytämäni tarjouspyynnöt, ja oltiin tässäkin asiassa yhtä mieltä parhaasta vaihtoehdosta. Eilen soitettiin vielä Oman Tuvan yhdistyksen pääemännälle ja kysyttiin heidän hinnoistaan, jotta saatiin viimeisetkin vaihtoehdot katsastettua. No tämä emäntäpä ehdotti heidän palveluidensa lisäksi paria muutakin paikallista yrittäjää, joista ei oltu kuultukaan... Että tämä touhu lähti taas leviämään, kun piti vielä heillekin laitta viestiä, mutta ainakin on kovasti tehty töitä pitopalvelun valitsemiseksi - siitä prosessista kuitenkin tarkemmin omassa postauksessaan!

Käynti juhlapaikalla sovittu
Laitoin Omalle Tuvalle viestiä varmistaakseni, että varauksemme on tallessa (tehtiinhän se jo melkein vuosi sitten) ja kysyäkseni salin mitoista sekä mahdollisuudesta käydä (taas) katsomassa paikkaa. Kaikki oli kunnossa, sain heiltä salin mitat ja lisäksi saan rakennuksen pohjapiirrustuksen käydessämme siellä - sovittiin tosiaan käyntikin jo ensi maanantaiksi! Nyt pitäisi kirjata ylös kaikki mahdolliset kysymykset, etten joudu aivan jatkuvasti vaivaamaan Tuvan vuokraajaa...

Vihkimisestä kyselty
Yritin eilen soittaa Tampereen maistraattiin kysyäkseni vihkimisestä (lähinnä siitä, milloin sen voisi varata), mutta eipä sieltä vastattu. Laitoin sitten sähköpostia, ja pistinpä mailia samantien käräjäoikeuteenkin, josko sieltä saisi sujuvammin vihkijän juhlapaikalle. Olen ainakin kuullut, että Tampereella sieltä on helpompi saada vihkijä liikkeelle. Käräjäoikeus vastasikin jo, että heiltä vihkijää voi kysellä neljä kuukautta ennen häitä, maistraatista en vielä tiedä, mutta olettaisin heillä olevan samanlainen käytäntö. Hieman ärsyttävää sinänsä, kun vihkiminen on kuitenkin aika olennainen osa häitä...

Kutsukortti-loistoidea (?)
Olen nyt viime aikoina saanut näitä häihin liittyviä huippuideoita iltaisin unta odotellessa. Ihan kiva joo, mutta nukkuminenkin olisi kivaa, ja siihen ei sitten innostuksissaan kykene. Tässä kuitenkin hieman osviittaa tästä huippuideasta:


Rupesin mielessäni pähkimään tällaisten korttien yhdistämistä - käytännössä siis tuollaisen merimiessolmun (kenties juuttinarusta?) vaihtamista tuon toisen nauhan tilalle - mitä siitä tulisi vai tulisiko mitään? Pitää kokeilla!

Kaitaliinakangas tilattu
Alun perin ajattelin, että meille ei tule kaitaliinoja, vaan pelkät valonauhat niiden sijaan. Lopulta päädyin kuitenkin siihen, että tummansiniset kaitaliinat valonauhojen alla saisivat valot paremmin esiin ja toisivat muutenkin kivasti väriä pöytiin. NOH, kävin eilen Eurokankaassa kyselemässä hintoja, ja halvimmillaankin kaitaliinat meidän häihin maksaisivat rapiat 80 euroa - eikä kyseinen kangas ole edes ihan oikean sävyistä! Syy korkeaan hintaan on tietysti se, että vieraita piisaa; kaitaliinaa pitäisi riittää kahteentoista 12 hengen pöytään. Kotiin palattuani tutkailin hieman nettikauppojen tarjontaa, ja niin vain kävi, että laitoin tilaukseen menemään kankaita.com -kauppaan, jossa sopivan oloinen kangas tuli puolet Eurokangasta edullisemmaksi. Nyt vaan pidetään sormet ja varpaat ristissä, että tilaukseni saapuu perille, sillä aika monilla tuntui olleen sen suhteen haasteita...

Järjestelyissä olisi siis nyt hyvä positiivinen kierre käynnissä (tiedättehän: kun yksi asia lähtee rullaamaan, muut seuraavat perässä), mutta valitettavasti se taitaa katketa nyt opiskeluiden jatkuessa... Noh, muutaman päivän ehtii vielä jatkaa tehokkaasti, sillä sunnuntaina menen taas kaaso R:lle häämeikkitestiin ja maanantaina suuntamme tosiaan juhlapaikalle. Voi innostusta!

5 kommenttia:

 1. Minä varasin meidän vihkimisen 4.5. (piti tonkia oikein blogista päivämäärää :D ) ja sillon siellä Maistraatin varauskalenterissa näkyi muistaakseni juuri tuohon viikkoon asti.
  Kannattaa kurkata sinne varauskalenteriin maistraatin nettisivuilla, olettaisin että siitä saa sitä suuntaa-antavaa infoa kuinka paljon aikasemmin sen voi varata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, eikös tuo ole melkein puoli vuotta ennen teidän häitä? (Matikkapää ei näin maanantaisin oikein toimi :D) Tuohan on aika aikaisin, monilta olen kuullut että vasta 4kk etukäteen on mahdollista varata! Pitää sitten kesällä käydä kurkkimassa kalenteria, ei varmaan ihan vielä kuitenkaan näy marraskuun päivät :D

   Poista
  2. Öääääää.... Vajaa 5kk miun matikalla? :D
   Mutta piti oikein kurkata tonne ajanvaraukseen, nyt siellä näkyy heinäkuun tokalle viikolle asti, eli kyllä siinä näemmä on vähän pidempi ko 4kk :D

   Poista
 2. Otin juurikin samaan asiaan liittyen yhteyttä Tampereen maistraattiin ja sieltä laitettiin vihkijöiden yhteystiedot sähköpostitse minulle. Soitin siis verkkosivuilta löytyvään puhelinnumeroon ja palvelu oli todella nopeaa (muutaman minuutin sisään tuli sposti). Vihkijöitä tuonne marraskuulle on huimat yksi kappale ja kun laitoin hänelle viestiä vihkimisestä hän vastasi, että hän ottaa varauksia vasta loppukesästä vastaan. Vihkiminen viikonloppuna maksaa 200€+matkakulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, olisinpa minäkin päässyt linjoilta läpi! Omaan sähköpostiini vastattiin vain, että kannattaa palata asiaan loppukesästä/syksystä. Toivottavasti tuo yksi vihkijä pystyy sitten vihkimään kaikki halukkaat parit tai käräjäoikeudella on tarjota hänelle kavereita! Hassu juttu muuten noista matkakuluista: maistraatilla ne on 0,44e/km ja käräjäoikeudella 0,43e/km :D

   Poista