keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Pitopalvelun valinta

Aiemmat tekstit pitopalveluista: Alustavaa pitopalveluvertailua sekä Tarjouspyynnöt pitopalveluille. Laitoin siis viestiä 12 yritykselle (joista tosin läheskään kaikki eivät vastanneet...), ja ajattelin jakaa saamiani vastauksia täällä, jos niistä vaikka olisi iloa muillekin pitopalvelua etsiville. Käsittelen vastaukset samassa järjestyksessä kuin sain ne.


Ensimmäisenä tarjouspyyntööni vastasi Pito-Kalaasi, lyhyesti mutta ystävällisesti. He lähettivät esimerkkimenun, jota on kuitenkin mahdollista muokata suunnittelupalaveriin saakka. Pito-Kalaasin varausmaksu on 500 euroa, joka vähennetään juhlien jälkeen maksettavasta loppulaskusta.

Ehdotettu menu oli pyyntöni mukaisesti välimerellinen: alkuruuaksi mm. ilmakuivattua kinkkua ja oliiveita, pääruuaksi broilerinsisäfilettä, ratatouillea ja kasvispyöryköitä, jälkiruuaksi kakku sekä kahvi / tee. Mikäli tuomme oman kakun, se vähentää henkilöhintaa 1,50 eurolla, muutoin hinta on 35,90e/hlö.

Hintaan sisältyy kuljetus 20km säteelle (lisäkilometrit 0,50e/km), buffet-pöydän liinat, servetit, tarjoilun 7h sekä astiat. Lisämaksusta tilattavissa liinat myös ruokailupöytiin.

Hyvät ja huonot puolet
+ Nopea, palvelualtis vastaus
+ Toiveiden mukainen esimerkkimenu
+ Myös astioiden, kylmäkaappien, booliastioiden ja viinitelineiden vuokraus mahdollista
+ Liinat ja muut tykötarpeet voi hakea edellisenä päivänä
+ Melko edullinen (34,40e/hlö ilman kakkua + matkakulut 15e)
- Lapsialennus melko pieni: -30% alle 10-vuotiaista, alle 2v maksutta
- Meille hieman lyhyt tarjoiluaika, sillä pitopalvelu saapuu paikalle jo reipas 2h ennen vieraiden saapumista (ylimääräiset tarjoilutunnit 30e/h/tarjoilija)

Kaksi Kölviä

Kaksi Kölviä vastasi heti Pito-Kalaasin perään ja lähetti peräti kuusi esimerkkimenua (4 "tavallista", italialaisen ja kala-kasvismenun). Hinnat vaihtelivat 41-53e/hlö välillä. Hinta sisältää astiat, kuitukangasservetit, kuljetuksen ja tarjoilun. Lisämaksusta on mahdollista vaihtaa nuo servetit kankaisiin tai vuokrata pöytäliinoja. Kakkujen osuus hinnoista on 2,50-4,50e/hlö, joka siis ilmeisesti vähennettäisiin loppusummasta, jos kakut tulevat muualta. Alle 10-vuotiaiden henkilöhinta on -50% ja iltapalavaihtoehdot kustantavat 4-17e/hlö.

Hyvät ja huonot puolet
+ Nopea, palvelualtis vastaus
+ Kaikki esimerkkimenut vaikuttivat herkullisilta ja toiveidemme mukaisilta
+ Jälkiruokavaihtoehtona esimerkiksi juustoja (omnomnom!)
- Hintaan sisältyvistä tarjoilutunneista ei ollut puhetta
- Hintavampi
- Ehkä sittenkin liian fiini meille? :D

Lumiainen

Lumiaiselta vastattiin myös heti seuraavana päivänä. Vastaus oli muuten oikein ystävällinen, mutta vastaukset kysymyksiini oli kirjoitettu caps lock päällä, mikä teki lukemisesta hieman hankalaa ja sai viestin vaikuttamaan hieman töykeältä. Tämähän ei toki kerro mitään pitopalvelun laadusta, mutta häiritsi itseäni.

Lumiaiselta ei lähetetty esimerkkimenua, mutta sekä välimerellisyyden että kasvispainotteisuuden vakuutettiin onnistuvan. Hinta-arvio oli noin 30e/hlö aikuisilta, alle 7v lapsista ei mene maksua ja 7-12v lapsille lasketaan hinta tapauskohtaisesti (olettaisin, että sen mukaan, kuinka paljon heitä on). Hintaan mainittiin sisältyvän vain noutopöydän kattaus ja tarjoilu, kakun hinta on mahdollista vähentää loppusummasta. Varausmaksu 250e vähennetään loppulaskusta.

Hyvät ja huonot puolet
+ Nopea vastaus
+ Edullinen - tämä hieman kysymysmerkillä, koska tosiaan jäi hieman epäselväksi, mitä hintaan sisältyy
- Hieman ympäripyöreä / epämääräinen tarjous; itselleni jäi ainakin hieman sellainen olo, että mainittu hinta tuosta todennäköisesti nousee "yllättävien" kulujen seurauksena
- Edelliseen liittyen viestin lopussa todettiin, että olisi mukava tavata kasvotusten, sillä "kirjallisesti kaikkea on vaikea kertoa", vaikka muilta yrityksiltä se onnistui hyvin...

Kahvisaari

Kahvisaari vastasi hieman hitaammin kuin nämä aiemmat, mutta vastaus heillä olikin pelkästään, että kyseinen päivä ei sovi heille.

Pitokauha

Pitokauhalta tuli itse asiassa myös heti seuraavana päivänä viesti, että he lähettävät tarjouksen joulun jälkeen, mikä kertoo mielestäni palvelualttiudesta: viestiini reagoitiin heti, vaikka varsinaista tarjousta ei pystyttykään heti lähettämään. Varsinainen tarjousviesti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta ystävällinen.

Esimerkkimenu sisälsi paljon kalaa ja välimerellisiä vaikutteita (esim. kreikkalainen papusalaatti, kreikkalaiset lihapullat). Erityinen juju tässä menussa oli iltapalaksi tarjoiltavat tortillat - hauska idea mielestäni! Hieman ehkä kuitenkin epäröin, sopivatko tortillat meidän häihin...

Hinta menulle (jossa kakku oli jo laskettu meiltä tulevaksi) oli 35e/hlö ja lapsista (4-12v) 16e/hlö. Hintaan sisältyy tarjoilu iltapalan loppuun saakka, astiat, pöytäliinat (!) ja matkat. Varaus- tai peruutusmaksuja ei peritä (peruutus viim. 2kk ennen häitä).

Hyvät ja huonot puolet
+ Nopea reagointi viestiini, kattava vastaus
+ Ovat ennenkin toimineet Omalla tuvalla
+ Edulliset hinnat, joihin vaikuttaa sisältyvän kattavasti kaikki
+ Erikseen maininta, että ylijääneet ruuat jäävät asiakkaalle
+ Peruutusmahdollisuus pitkälle
- Ei mahdollista päästä maistamaan ruokia etukäteen
- "Hinta tarkistetaan jos arvonlisävero muuttuu tai raaka-aineet nousevat huomattavasti." - tämä vähän epäilyttää

Oman Tuvan oma pitopalvelu

Omaa Tupaa ylläpitävä yhdistys tarjoaa myös pitopalvelua, mutta sitä ei ihan hirveästi mainosteta Tuvan sivuilla. Saimme kuitenkin "vuokraisännältä" myös vastuuemännän puhelinnumeron, ja soittelimme hänelle. Mitään tarjousta hänellä ei puhelimessa ollut antaa, lähinnä saimme kuulla viimevuotisten syntymäpäiväjuhlien tarjoiluista (jotka kyllä kuulostivat ihan hyviltä ja kohtuuhintaisilta). Tarkoitus oli, että emäntä olisi lähettänyt meille tarjouksen sähköpostitse, mutta sainkin vain viestin, että hän on sittenkin estynyt tarjoilemaan hääpäivänämme. Noh, ei siinä sinänsä mitään, jo puhelinkeskustelun perusteella olin hieman epäileväinen tämän vaihtoehdon suhteen, sillä yhdistyksellä ei tuntunut olevan hirveästi kokemusta niinkin isoväkisistä juhlista kuin meidän häämme väkisinkin ovat.

Hyvät ja huonot puolet
+ Innostunut emäntä
+ Oma Tupa taatusti tuttu paikka
+ Yhdistys, eli edullisempi kuin yritykset
+ Suositteli myös muita paikallisia yrityksiä
- Epämääräinen "tarjous"
- Ei nettisivuja
- Ei samanlaista kokemusta kuin pitopalveluilla

Muru

Oman Tuvan emäntä suositteli meille myös melko tuoretta Ikaalialaista (miten ikinä se kirjoitetaankaan...) pitopalveluyrittäjää, jolle laitoinkin sitten vielä tarjouspyyntöä. Sain pitkähkön vastauksen muutaman päivän viiveellä, mutta se ei sisältänyt varsinaista tarjousta, sillä uudet menut olivat heillä juuri työn alla. Ehdotetut ruokalajit kuulostivat kyllä hyviltä (esim. maalaiskanaa + kasvisruoka, myös kasvispainotteinen menu suunnitteilla) ja edullisiltakin (noin 30e, alle 12v puoleen hintaan ja alle 4v maksutta), mutta tämä sisälsi lähinnä ruuat ja ruokajuomat - esimerkiksi tarjoilun hinta lasketaan erikseen.

Näin isommissa tilaisuuksissa Muru veloittaa noin kolmasosan tilauksesta ennakkoon, mutta tämä varausmaksu palautetaan, jos tilaus perutaan yli 12 vuorokautta ennen sen koittamista. Pöytäliinat olisi mahdollista saada ilmeisesti pienempiin tilaisuuksiin.

Hyvät ja huonot puolet
+ Paikallinen pienyrittäjä
+ Oma Tupa tuttu
+ Melko edullinen
+ Palvelualttius
- Ei varsinaista tarjousta
- Lopullisen hinnan arviointi haastavaa, kun tarjoilu laskutetaan erikseen

Mihin päädyimme?

Valitsimme tarjouksen, joka mielestämme sisälsi kaiken olennaisen (= ei yllätyskuluja!) ja oli silti kohtuuhintainen, eli päädyimme Pitokauhaan. Olisitteko päätyneet tämän vertailun perusteella samaan vai johonkin toiseen yritykseen? Myös kokemuksia erityisesti Pitokauhasta olisi kiva kuulla! Onko (/onhan, nämä varataan niin aikaisin...) muilla tämän vuoden hääpareilla pitopalvelu jo varattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti