keskiviikko 20. tammikuuta 2016

10 kk häihin - innostusta ja ahdistusta

Eilen oli tasan kymmenen kuukautta meidän häihin! Nyt on jo alkanut tuntua siltä, että aika menee niin hurjan nopeasti, että hujauksessahan se hääpäivä koittaa :D Innostusta häiden miettimiseen ja järjestämiseen olisi hirmuisesti (ja on me aika tehokkaasti taas kaikkea tehtykin), mutta muu elämä, tai lähinnä opiskelu, yrittää tunkea väliin. Viikko sitten saatiin nimittäin ensimmäiset ohjeistukset kandidaatin tutkielman kirjoittamiseen, ja ainut mitä siitä jäi mieleen oli: "Ensimmäiset kaksi kuukautta teillä tulee olemaan todella kiire, ja oikeastaan myös sitä seuraavat kaksi kuukautta. Mutta neljän kuukauden kuluttua teillä onkin tutkielma valmis!"

Teitä tuskin kuitenkaan kiinnostaa tietää enempää tästä opiskeluahdistuksesta (jota voi tehokkaasti vähentää käyttämällä aikaansa hääblogin kirjoittamiseen - tai sitten ei, mutta oh well!), joten kirjoittelen vain pikaisesti meidän viimeaikaisista aikaansaannoksista.

Viime viikolla käytiin juhlapaikallamme Omalla Tuvalla! Vaikka ajosää oli tosi kurja ja sitä tuli taas muutenkin mietittyä, että missä vaiheessa häiden miettiminen menee överiksi (olisiko siinä vaiheessa, kun ajaa tunnin suuntaansa vartin visiitin tähden?), niin koin tämän(kin) käynnin hyödylliseksi.

Tällainenkin onnistunee! (Kuva)
Olemme suunnitelleet vihkimistä lavalla, ja itse haluaisin tähän "valoverho-taustan", joten tarkistimme lavan pistorasiat: niitä on etuosassa ja sivuilla, joten suunnitelma onnistunee. Lisäksi selvitimme ikkunoiden määrän ja koon niille tulevia koristeita varten. Koska suunnitelmissa on käyttää koristeluun paljon kynttilöitä ja valoja, varmistimme myös salin valaistuksen toimivuutta - ihanan monipuoliset valot! Kattovaloja saa hämärrettyä/sammutettua pareittain tai kaikki kerralla, ja lisäksi käytössä on tietysti lavan valaistus. Olen pelkästään noiden valojen ansiosta niiiiin tyytyväinen juhlapaikkavalintaamme!

Tärkein syy visiittiimme oli kuitenkin tuolien mittaus. Juhlavuuden lisäämiseksi olen ajatellut verhota tuolit lakanakankaasta tehdyillä "tuolihupuilla" - suunnitelmissa on kuitenkin vain sellaiset yksinkertaiset kaistaleet, jotka eivät olisi sivuilta umpinaisia; Something Old -blogissa on näihin simppeliäkin simppelimmät ohjeet. Nyt vain haasteeksi muodostui se, että Oman Tuvan tuolit ovat selkänojastaan leveämpiä kuin istuinosasta - pitäisi siis päättää, minkä leveyden mukaan "huput" tekee. Miten te tekisitte? Selkänojan mukaan, jolloin istuinosaan jäisi ylimääräistä (repsottaako ikävästi?), vai istuinosan mukaan, jolloin selkänojasta jää osa näkyviin (onko sekään kivaa?)? Vai päätyisittekö extreme-ratkaisuun, jossa huput olisivat selkänojan kohdalta leveämpiä kuin istuinosasta, ja siten ehkä hieman hankalampia tehdä ja vielä hankalampia saada myytyä eteenpäin?

(Kyllä on taas morsiamella murheet...)

Juhlapaikkavisiitille ajellessamme teimme myös lopullisen päätöksen pitopalvelusta, eli sekin on nyt hoidettu. Siitä on kuitenkin tulossa oma postauksensa :) Lisäksi Tampereen maistraatista vastattiin sähköpostiini vihkimiseen liittyen - tosin vastaus oli vain, että vihkijöitä marraskuulle voi kysellä loppukesästä/alkusyksystä. Arrgggh!

Viikonloppuna esittelin sulhaselle myös huiman kutsukortti-ideani (jonka mainitsin täällä) ja hän oli onneksi ihan messissä, alkoi innoissan esittelemään solmutaitojaankin :') Koeversiota en vielä ole tehnyt, mutta toivottavasti tällä viikolla ehdin sen tekemään. Jätin nimittäin sittenkin viime viikonloppuiset häämessut väliin (ks. edellä kohta kandidaatin tutkielma) ja ajattelin niiden sijaan suunnata sulhasen kanssa lauantaina järjestettävään Häähumua-tapahtumaan Lempäälän Ideaparkiin. Kyseessä ei tietenkään ole messuihin verrattavan kokoluokan tapahtuma, mutta ajattelin siellä poiketessa tutkivani ainakin Sinellin kutsukorttimateriaaleja ja mahdollisesti ostaakin jotain. Aikooko joku muu käväistä Ideaparkissa lauantaina?

Soittelin myös isäni kanssa meidän pöytäkoristeista (tämänhetkinen suunnitelma esitelty aika tarkasti täällä). Nimittäin jos haluamme pöytiin puukiekot havupuusta, paras aika niiden kaatamiselle olisi näin talvella (lehtipuut kannattaa kaataa loppukesästä/syksyllä). Minä tosiaan toivoisin kiekkojen olevan mäntyä, mutta tässä voi osoittautua ongelmaksi havupuiden pihkaisuus. Kriteerinä meillä on myös noin 19cm halkaisija, joka voi olla hieman haastava toteuttaa, mutta isä lupasi ainakin katsella sopivia puita mailtamme, ja ehkä kaataakin yhden, jos hyvä löytyy :)

Puulevyjä pöytäkoristeiden alle :) (Kuva)
Lisäksi olen tehnyt lisää kukkia morsiuskimppua varten: tällä kertaa sain tehtyä jopa kuusi kukkaa muutamassa tunnissa, joten se projekti etenee kiihtyvällä tahdilla. Tosin tekemistäkin ilmaantuu koko ajan lisää, sillä suunnitelma on laajentunut kimpusta sulhasen vieheeseen, sitten muidenkin miesten vieheisiin ja kaasojen ranne- tai hiuskukkiin. Noh, eiköhän se siitä; teen kukkia niin paljon kuin ehdin/jaksan, ja katson mihin se riittää!

Summa summarum: Hääsuunnittelu ja jopa suunnitelmien toteuttaminen etenevät hyvällä mallilla ja innostus hääasioiden parissa pyörimiseen on jopa liiallista - ihan liian kivaa tekemistä opiskelemisen välttelyyn :D Nyt lähden kuitenkin sentään muutamaksi tunniksi luennoille, ensi kerralla palailen sen pitopalvelupostauksen merkeissä!

2 kommenttia:

 1. Kandi on vain kandi! Kyllä sen saa tehtyä :) varmasti sen vaativuudessa on alakohtaisia eroja, mutta omani tekemiseen käytin ehkä kaksi viikkoa. Stressaamiseen kyllä sitäkin enemmän :D

  Hääsuunnitelmienne etenemiset kuulostavat hyviltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kyllä meillekin painotettiin, että se on vaan harjoitustyö, eikä mulla nyt sen laadun suhteen suuria paineita olekaan (ehkä pitäisi? :D), vaan lähinnä siitä, että se vaatii aikaa. Kun on tälle keväälle jäänyt vielä yllättävän paljon muitakin opintoja, jotka pitäisi saada tehtyä, jotta saa kandin tutkinnon ulos kesällä. Jostain syystä olen nimittäin kehittänyt tästä pakkomielteen, että haluan ne kandin paperit saada omalla sukunimelläni :D

   Poista