sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Sormukset!

Kuten jo lähes kuukausi sitten hehkutin, löysin ja tilasin itselleni vihkisormukset - kyllä, monikossa. Hyödynsin sormuksiin Malmin Korupajan kaksi yhden hinnalla -tarjousta ja tilasin sormukset netistä pelkkien kuvien ja Korupajan ystävällisen asiakaspalvelijan neuvojen perusteella - kylläpä kannattikin! Valintani oli Paletti Jewelryn Viola-rivitimanttisormus:

Kuva lainattu Paletti Jewelry'lta, koska liian pimeää kuvata itse.
Kysyin siis tuolta asiakaspalvelusta, uskaltaako 18 karaatin kihlani kaveriksi tilata 14 karaatin sormuksia. Vastaus oli, että tokihan ne sitten kuluttavat kihlaa, mutta että esimerkiksi minun kihlassani (Kohinoorin Shining Star) timantit ovat niin keskellä sormusta, että ne ovat turvassa.

Toinen kysymykseni koski sormusten leveyttä, sillä kolmesta sormuksesta tulee helposti melko leveä setti. Tässäkin kohtaa myyjä tarkisti netistä, että kihlani leveys on noin 3mm (minkä olin myös itse selvittänyt) ja totesi, että Violan 1,9mm on oikein hyvä leveys, vaikka niitä tuleekin kaksi. Yhteensä kokonaisuus on siis noin 7mm leveä, mikä on kuulemma vielä ihan kohtuullista ja arkikäytössä toimivaa.

Toimituksessa kesti hieman luvattua 2-7 päivää kauemmin (tarkemmin sanottuna kolmisen viikkoa), minkä kuitenkin pistäisin postin lakon ja tuon mainitun tarjousviikonlopun piikkiin. Lisäksi minulle soitettiin noin kaksi viikkoa tilauksen jälkeen viivästystä pahoitellen ja kysyttiin, haluanko yhden sormuksen heti vai molemmat viikon päästä, joten pahaa mieltä tästä ei jäänyt.

Viime maanantaina pääsin viimein noutamaan sormukset naapurin Anttilasta, jonka pakettiautomaattiin ne toimitettiin. Tässä kohtaa tuli vähän ikävä fiilis Postin takia: Sain ilmoituksen saapuneesta paketista lauantaina kolmen maissa, mutten päässyt sitä hakemaan, koska emme olleet Tampereella. Seuraavana päivänä, 6.12., kaupat olivat kiinni, joten myöskään automaatille ei päässyt, ja maanantaina Anttila avasi ovensa vasta yhdeksältä, kun olin jo luennolla. Luennolla kännykkäni sitten piippasikin jo muistutusviestiä Postilta: meillä on ruuhkaa, haethan pakettisi mahdollisimman pian. Toki olin hakemassa, mutta ärsytti, että käytännössä Postin mielestä tuo vajaa kymmenen tuntia, jonka kaupat ehtivät ilmoituksen ja muistutuksen välillä olla auki, olisi ollut kohtuullinen aika hakea paketti. Okei, muistutus todennäköisesti lähetettiin automaattisesti 48 tunnin kuluttua saapumisesta, mutta kyllä se ärsytti, kun olisin halunnut hakea paketin jo aiemmin, mutten pystynyt.

Mutta nyt en jaarittele enempää, tässä vielä kihla ja vihkit yhdessä koko kauneudessaan:

Sovituskuva...

Lähikuvassa, blingiä riittää :)
Huomasinpa muuten näiden uusien sormusten kanssa, että kihla alkaa olla jo hieman kulunut. Enää en kuitenkaan viitsi viedä sitä puhdistettavaksi ja rodinoitavaksi kuin vasta sitten lähempänä häitä...

Onko muilla ensi vuoden morsiamilla jo sormukset hankittuna? (Ts. onko kukaan muu ollut näin mielipuolisen aikaisessa niiden kanssa? :D) Entä harkitseeko joku muu kahta vihkisormusta?

6 kommenttia:

 1. Minun vihki tulee olemaan tuollainen yksi rivitimanttisormus :) ja kyllä, se ostettiin noin 11 kuukautta ennen häitä :D mutta se on nyt miehellä säilössä, etten sovittele sitä koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva etten ole ainoa joka on ajoissa :D Voisinpa itsekin luottaa sormukset miehen säilöön, mutta hän melko varmasti hukkaisi ne... En mä silti ole sovittanut noita kuin ehkä joka kolmas päivä ':D

   Poista
 2. Mä teetin oman sormukseni ja hain sen pari kuukautta sitten kotiin odottamaan ensi vuoden syyskuuta. Eli olen varmasti mielipuolisen ajoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ajoissa oleminen on ehdottomasti hyvä juttu, vaikka se menis jo mielipuolisuuden puolelle! ;)

   Poista
 3. Minä en varmaan malttaisi olla pitämättä sormusta ennen häitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa on itse asiassa onnistunut ihan hyvin, kun pistin sormukset työpöydän laatikkoon: poissa silmistä, poissa mielestä ;)

   Poista