perjantai 2. lokakuuta 2015

Sulhasen kanssa teemaa suunnittelemassa

Viime sunnuntaina käytimme sulhasen kanssa iltapäiväkahvien verran aikaa häiden suunnitteluun, tarkemmin sanoen mietimme minua jo jonkin aikaa piinannutta teemaa. Ihan alkuun vain kysyin sulhaselta, kumpi häntä miellytttäisi enemmän - meriteemaiset vai rustiikkiset häät - ja sain samantein vastaukseksi: "Eikö niitä voisi yhdistää? Niinkuin teemaksi rustiikkinen majakka?". Majakkahan tuli siis siitä, että käytin meriteeman esimerkkielementteinä ankkuria ja majakkaa. Ei ehkä silti valita tätä teemaksi :D

Hieman pidemmälle päästiin kuitenkin sillä, että esittelin sulhaselle Pinterestiin keräämiäni inspiraatiokuvia erilaisista koristelu- ja paperituotetyyleistä. Jotain kommentteja hänellä niihin olikin...

(Kuva)


(Kuva)

Nämä blogissani jo aiemmin esiintyneet kuvat sulhanen hylkäsi samantein; ensimmäinen on kuulemma liian sininen ja toisessa ei miellytä tuo "verkko". Kyllähän minä näytin nämä sulholle jo ennen tuota edellistä postausta (helmikuussa...) ja silloin hän nyökytteli näille hyväksyvästi, mutta kai sulhasellakin on oikeus muuttaa mielipidettään - ei siis näiden tyyppistä meille.

(Kuva)
 
(Kuva)

(Kuva)
(Kuva)

Näille sulhanen näytti peukkua, eli mitä ilmeisimmin häidemme tyyli on ainakin rustiikkinen - katsotaan, ympätäänkö siihen sitä merellisyyttä mitenkään. Myös näistä tuo viimeinen oli jo aiemmin mainitussa postauksessa mukana, eli se on ilmeisesti "kestosuosikki". Pääsimmekin tämän suunnittelutuokion aikana jo melko pitkälle pöytäkoristeiden ideoinnissa: tällä hetkellä ajatuksena on valkoisen pöytäliinan päälle sininen kaitaliina, jolle tehdään kuvanmukaisia asetelmia, eli puukiekon päälle jotain - koristeltuja skumppalaseja, tölkkilyhtyjä (ks. alla), koristeltuja viinipulloja, matalia tuikkukippoja... Näitä kaikkia tai ei mitään siis.

(Kuva)
Uutena ideana meillä ovat tosiaan peltipurkeista askarrellut lyhdyt, kuten vasemmalla ylhäällä. Omasta mielestäni nämä ovat tosi kivan näköisiä ja sulhanenkin tykkäsi, ja lisäksi meille kertyy tällä hetkellä melko paljon kuvan mukaisia purkkeja, sillä koiramme syö reippaasti tölkkiruokaa.

(Kuva)
Itse olen myös ihastunut solmuun hääparin pöydässä, sillä (kuten on varmaan aiemminkin tullut mainittua) yritän välttää sydämiä häissä, ja niitähän tuossa hääparin pöydässä useimmiten on. Tällainen solmu sopisi myös hyvin sekä rustiikkiseen että merihenkiseen tyyliin, ja lisäksi se kuvastaa avioliiton solmimista (tai englanniksi tying the knot). Sulhanen oli myös ihan tämän toteuttamisen kannalla.

(Kuva)
Viimeisimpänä, koska meillä on siviilivihkiminen juhlapaikalla, olisi siihen saada joku kiva tausta. Marraskuisiin häihin sopisi mielestäni (ja myös sulhon mielestä!) loistavasti tällainen pelkistetty valoverho. Katsotaan sitten, miten saadaan tämä toteutettua...

Koristeiden lisäksi mietimme myös paperituotteita, koska niidenkin tulee tietysti olla teeman mukaisia. Tämä ei vain sujunut kovin helposti, sillä itse olin kerännyt kansiooni ihan vain hyviä ideoita, joita sulhanen ei sitten osannut hahmottaa "koska ne on väärissä väreissä" (= ei laivastonsinisenä). Jotain sain kuitenkin hänestä irti; vihkomalli olisi kuulemma "jännä, ihan kiva", yhdessä oli "kivat pitsit, kiva värimaailma" ja yhdessä kiinnosti siinä ollut solmu.

Eli siis: Rustiikkiset häät, joiden koristeluissa käytetään runsaasti puuta/puupintoja, kynttilöitä ja valoja, jotka eivät ole liian siniset eivätkä sisällä ankkureita (nämä siis tyrmättiin heti meriteeman suhteen) eivätkä verkkoja, mutta kenties jotain muuta merellistä ja ehkä pitsiä. Kutsukorteissa saisi olla jotain jännää. Helppo homma!

Miten teillä muilla on sulhanen osallistunut teemaan suunnitteluun (ja mitä siitä on seurannut)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti