torstai 3. syyskuuta 2015

Liebster Award - Löydä uusia blogeja!


Yllätyinpä eilen iloisesti, kun huomasin Wedding Emilian Emilian nimenneen minut yhdeksi Liebster Awardin saajista - kiitos kunniasta! Jutun juonesta minulla ei etukäteen mitään hajua, mutta onneksi Emilian postauksesta löytyi linkki tänne, missä palkinnon tarina ja idea esitellään. Tarkoituksena on siis löytää itse & tarjota muille löydettäväksi ihania blogeja ja tämä tapahtuu seuraavasti:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi joko postaukseen tai sivupalkkiin.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla ei vielä ole hirmumäärää lukijoita (tähän on annettu erilaisia lukumäärällisiä ohjeita, itse luotan mutuun).
5. Tee uudet 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

(Yksi kohta - 11 satunnaista faktaa itsestäsi - on näköjään tippunut pois tästä minulle päätyneestä versiosta, joten näillä mennään :))

Sitten niihin Emilian esittämiin kysymyksiin:

1. Mikä on etunimesi tarina? (Jos etunimesi on blogimaailmassa salainen, kerro toisen nimesi tarina)
En ole paljastanut nimeäni, mutta voin silti kertoa sen tarinan: Vanhempani olivat ennen syntymääni päättäneet nimetä minut Hannaksi, mutta kun sitten saavuin maailmaan, he totesivat, ettei se sovi sitten yhtään; Hanna kuulostaa hiljaiselta ja rauhalliselta lapselta, mitä minä en todellakaan ollut. Niin heidän piti sitten pikapikaa etsiä nimikirjasta uusi nimi ja tähän he päätyivät, koska se tuntui sopivan temperamenttiini, siinä oli viisi kirjainta (kuten vanhempienikin nimissä) ja se sopi yhteen toisen (isän suvussa kulkeneen) ja kolmannen (äidin toisen) nimeni kanssa.

2. Mitkä neljä tuotetta kauppakassistasi useimmiten löytyy ja miksi?
Maitoa (koska juodaan sitä molemmat sulhon kanssa ruokajuomana, eli sitä menee melko paljon), leipää (koska syön aamupalaksi aina leipää, enkä halua ostaa suuria määriä kerralla, ettei se kuivu), vihanneksia (joku on aina loppu) ja hedelmiä (joita halutaan aina pitää tarjolla, että tulisi syötyä terveellisempiä välipaloja, mutta ei oikeasti läheskään aina syödä, eli heitetään liikaa pilaantuneita hedelmiä roskiin...). Tän perusteella oon kyllä todella tylsä ja mielikuvitukseton ihminen :D

3. Mikä saa ihosi kananlihalle?
Varmaan monikin asia, mutta ihan oikeasti ei tule mitään konkreettista mieleen!

4. Kerro jokin kommellus, joka sinulle on joskus tapahtunut.

Olen aika tohelo, joten kommelluksia sattuu vähän väliä. Yhden mainitakseni, käytiin sulhon kanssa pari vuotta sitten Espanjassa, kun reissun loppuvaiheessa ajettiin vuoristosta Málagaan, ja matkalla pysähdyttiin rannalle - varsinainen pysähtyminen oli melko haastavaa, koska kummallakin oli kauhea vessahätä ja nälkä eikä parkkipaikkaa löytynyt mistään. Meinattiin jättää auto erään kadun varteen, mutta viereisen talon mummot huusivat, ettei siihen saa jättää, tulee poliisi ja sakottaa, eli jatkettiin vielä tuskaisesti etsimistä.

Lopulta saatiin auto parkkiin, päästiin viereen vessaan ja syömään ja suunnattiin siitä rannalle. Siellä ihmeteltiin, että missäs kamera, kun siihen asti se oli ollut aina mukana, mutta ajateltiin sen jääneen autoon. Paitsi että autolle palatessa se ei ollut siellä. Eikä siellä ravintolassa missä käytiin syömässä.

Tuli hieman suru puseroon, koska kamera oli juuri ostettu ja sitä paitsi siinä oli kahden viikon (onnistuneet!) lomakuvat. Sulho kyllä yritti vitsailla, että pitää varmaan tehdä uusi reissu ja ottaa uudet kuvat, mutta itse en oikein lämmennyt näille jutuille. Keksittiin kuitenkin käydä tarkistamassa se kadunvarsi, josta mummot meidät ohjasivat pois. Ei näkynyt. Kävin viereisestä ravintolasta kysymässä ja he sanoivat vain, että jos se on siihen jäänyt niin on jo varmasti paremmassa tallessa. Viimeisenä oljenkortena menin vielä soittamaan mummojen ovikelloa, ja he olivatkin heti oven avatessaan riemuissaan: "Se kamerapariskunta on täällä!!"

Kamera oli siis vahingossa jäänyt auton katolle ja tippunut siitä kadulle, ja nämä ihanat mummot olivat menneet tarkistamaan että mikäs sieltä lensi. Siellä he olivat jo ehtineet miettiä, että millä ihmeellä saavat kameran meille palautettua - ihanaa, että näin kultaisia ihmisiä vielä löytyy!<3 Loppu hyvin, kaikki hyvin siis!

5. Mikä on turhin esine, joka kotoasi löytyy?
Tästä tittelistä kilpailevat varmaan mansikankannanpoistaja (ylioppilaslahja kaverilta) sekä valkosipulinkuorija (joululahja pikkuveljeltä - hänen mielestään hirmu kätevä, me ei olla käytetty kertaakaan).

6. Ketä ihailet ja miksi?
Mummoani, jolla on mielestäni sopivasti positiivisen realistinen näkemys maailmasta ja elämästä ja joka yhä vielä (yli 75-vuotiaana) puuhailee kaikkea mahdollista erilaisissa yhdistyksissä, matkustelee ja nauttii elämästä :)

7. Mikä on kaunein näkemäsi maisema?
Olen vähän sellainen maisemien ihailija, että tykkään ihailla hyvin erilaisia näkymiä. Voisinkin vastata, että mikä tahansa maisema auringon laskiessa / noustessa.

8. Minkä asioiden tekemistä aina välttelet/et saa aikaiseksi tehdä?
Olen melkoinen suorittaja ja järjestelmällinen ihminen, eli harvoin lykkään mitään. Paitsi puhelimella soittamista. Inhoan soittamista (puhelimessa puhuminen on siis ok, jos joku soittaa mulle päin), joten lykkään sekä läheisille että varsinkin tuntemattomille soittamista. Nytkin pitäisi soittaa pankkiasioista sekä varata se hääpuvun tarkistus ompelijalle...

9. Oletko kalenteri-ihminen? Perinteinen kirjakalenteri, kännykän kalenteri vai jokin muu? 
Yläasteella ja lukiossa olin vielä täysin kalenteri-ihminen, mutta kaksi välivuotta, joiden aikana tein lähinnä töitä (=kalenterille ei ollut juuri käyttöä) vähensivät tätä taipumusta. Olen kuitenkin yrittänyt palata kalenterin pariin, koska sen avulla pysyy paremmin perillä erilaisista deadlineista. Ihan perinteisellä kirjakalenterilla mennään, tällä hetkellä tosiaan 18 kuukauden versiolla, jotta siinä näkyy jo hääpäiväkin :D

10. Mikä on vuoden paras päivä ja miksi?
Tämäkin on hirveän vaikea valita! Kai se pitää kuitenkin mennä varmaan aika yleisellä vastauksella ja sanoa, että jouluaatto. Olen aina ollut jouluihminen, ja nimenomaan aatto on mun mielestä se paras päivä, kun syödään oikein kunnolla ja vietetään rauhassa aikaa perheen (joko oman tai sulhon) kanssa <3

11. Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut?
Olen varmaan saanut paljonkin neuvoja, mutta lahjakkaasti olen myös unohtanut suurimman osan. Mielestäni "Kun kiistelet idiootin kanssa, huolehdi, ettei hän tee samoin" on kyllä aika hyvä näinä vastakkainasettelun aikoina :D

Sitten ne palkittavat - tämä(kin) varmaan kohta leviää hääblogi-piireissä niin, että kohta on vaikea keksiä palkittavia sieltä, itse onnistuin kuitenkin löytämään suosikeistani vielä 9 blogia, joista en ainakaan ensi näkemältä vielä bongannut palkintomainintaa:


Kysymykseni näille palkinnon saajille ovat:

1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
2. Jos saisit valita yhden toiveistasi toteutettavaksi, mikä se olisi?
3. Kerro jotain, mitä et ole aiemmin paljastanut blogissasi.
4. Jos sinulla ei olisi mitään velvollisuuksia, mitä tekisit suurimman osan ajastasi?
5. Mikä on suosikkikirjasi ja miksi?
6. Mikä oli lempilelusi lapsena?
7. Minkä koet/koit vaikeimmaksi häiden järjestämisessä?
8. Mitä inhoat eniten maailmassa?
9. Minne olet aina halunnut matkustaa?
10. Mitä kappaletta olet viimeksi kuunnellut?
11. Jos kirjoittaisit omaelämäkerran, mikä sen nimeksi tulisi?

7 kommenttia:

 1. Kiitos kunniasta. :) Hyviä kysymyksiä oot keksinyt, pitää kyllä tosissaan koittaa repii aikaa mukaan lähtemiseen, vaikka tuo oma blogini taitaakin aika loppusuoralla olla

  VastaaPoista
 2. Suur kiitos palkinnosta! Kysymyksiä piti pohtia aikas pitkään ;D

  VastaaPoista
 3. Olipa kivaa lukea vastauksia (: Ja listalta löytyi mulle monta uutta blogia luettavaksi! (:

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Nyt mietintämyssyt päähän!

  VastaaPoista
 5. Kiitos!:) Pitääkin yrittää toteuttaa tämä haaste mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 6. Kiitos palkinnosta! :) Otinkin ja vastasin kysymyksiisi.

  Valkosipulinkuorija kuulostaa kyllä hämmentävältä :D, mutta tykkäsin viimeisen kohdan neuvosta, jota en ole ennen kuullutkaan! Pitää pistään korvan taakse...

  I Literally Do:n Tiina

  VastaaPoista
 7. Vitsit, kiitos paljon :) Mie yritän tarttua tähän mahdollisimman pian. Noita kysymyksiä joutuu jo vähän miettimäänkin:)

  VastaaPoista