lauantai 12. syyskuuta 2015

Alustavaa pitopalveluvertailua

Olen kesän aikana kerännyt lähinnä Naikkareiden foorumin Pirkanmaan pitopalveluita koskevasta ketjusta potentiaalisia pitopalveluita ja kokemuksia niistä. Jotta kaikkien muiden alueen morsianten ei tarvitsisi kahlata koko ketjua läpi, ajattelin kirjoittaa lyhyet koosteet löytämistäni pitopalveluista: 

Buen Gusto

Buen Guston kotipaikka on Pinsiö, mutta sen tarkemmin toimialue ei kotisivuilta selviä, eli ei ole ollenkaan varmaa, voiko heitä edes Ikaalisissa käyttää. Muuten ensivaikutelma on todella hyvä: me ollaan semisti kiinnostuneita välimerellisvaikutteisesta tarjoilusta, jonka uskoisin täältä onnistuvan :) Sivuilta löytyvät esimerkkimenut vaikuttavat hyviltä, lukuunottamatta kasvisvaihtoehtoja (joita ei hirveästi ole), eikä mitään hintoja ole myöskään suoriltaan nähtävissä.

Poimittuja kokemuksia netin syövereistä: 2014: Osa tarjottavista hieman vääriä, mutta kokonaisuutena oikein hyvä. Saaduista tarjouksista toisiksi halvin mutta kattavin. Pöytäliinoista lisämaksu.


Kahvisaaren kotipaikka on Tampere, jossa he mainostavat myös lounaspalvelua kotiinkuljetettuna. Pitopalvelun toimintasädettä ei heilläkään kerrota. Kahvisaaren esimerkkimenut kuulostavat varsin perinteisiltä pitopöydän tarjottavilta (mikä ei sinänsä haittaa, vaikka jälleen kasvisvaihtoehtoja mainostetaan niukasti), ehdottomana plussana menuissa vaikuttaisi olevan edullinen hinta, johon kuitenkin sisältyy viiden tunnin tarjoiluaika.

Poimittuja kokemuksia: 2012: maittavat, riittoisat ja edulliset ruuat. Ystävällinen henkilökunta ja menujen muokkaus onnistuu.

Kaksi Kölviä

Nokialainen, Pirkanmaalla toimiva pitopalvelu, jonka esimerkkimenut kuulostivat kerrassaan herkullisilta (+ poikkeuksellisen kala- ja kasvispainotteisilta!). Hintatietoja ei juurikaan netistä saatavilla.

Poimittuja kokemuksia: (2009:) Kehuttu osaaviksi ja monipuolisiksi, pakettihinta. 2012: Hieman keskivertoa kalliimpaa, mutta hintansa veroista.

Kristalli

Kristalli oli etukäteen nimeltä tuttu juhlapaikan etsinnän ajoilta; heidän kauttaan tapahtuu Messukylän työväentalon sekä Kalevan killan juhlatilojen vuokraus. Pitopalvelun kotipaikka on siis Tampere, eikä toimintasädettä mainita. Menut ja hinnastot löytyvät sivuilta pdf-muodossa, ja myös mahdollisuutta oman menun muokkaamiseen mainostetaan. Hinnoiltaan vaikuttaisi keskitasoiselta, mutta tarjoiluissa vaikuttaisi olevan valinnan varaa (ei kuitenkaan valmista kasvisvaihtoehtoa). Ruokia pääsee maistelemaan ainakin Vehmaisten kahvilassa :)

Poimittuja kokemuksia: (2015:) Vaivatonta yhteydenpitoa, palvelualtis, menun muokkaaminen ja maisteleminen onnistuu. Isonkin vierasmäärän kestitseminen toimii. Tekivät enemmän kuin oli sovittu. Ruoka oli hyvää. (Tosin nämä kehut yhdeltä ja samalta henkilöltä, jolla foorumilla vain kolme viestiä joista yksi ylisti myös Messukylän työväentaloa juhlapaikkana...)


Kokkipoika sijaitsee Tampereen Pispanrannassa ja hintoihin sisältyvät matkakulut 40km säteellä sieltä - Ikaalisiin on Tampereelta reipas 50km, joten ihan hirveästi en uskoisi tuon 10km matkan nostavan hintoja. Täytyy muuten sanoa, että Kokkipojalla on ehkä selkeimmät sivut näistä pitopalveluista ja hinnat (sekä mitä niihin sisältyy) on kerrottu kattavasti. Kasvisruokailijan vaihtoehdot pitää jälleen kysyä erikseen.

Poimittuja kokemuksia: Lämpimät suositukset vuodelta 2009, 2010: paljon kehuttu ruoka, ammattitaitoiset ja yhteistyökykyiset yrittäjät. 2015: Sujuva ja nopea palvelu ennen häitä.

Lumiaisen tukikohta sijaitsee Kankaanpäässä, eli se on aiempia hieman likempänä Ikaalisia ja siten ehkä "innostuneempi" tarjoamaan meille palveluitaan. Mallimenut ovat melko samanlaisia kuin Kahvisaarella (eli sitä perinteistä), hintoja ei valitettavasti ole sivuilla ilmoitettu. 

Poimittuja kokemuksia: 2009: suositeltu suomi24:ssä: hyvää ja nätisti tarjoiltua ruokaa. "Suomen paras pitopalvelu".

Makujen laguuni

Parkanossa/Tampereella sijaitseva pitopalvelu, joka järjestää juhlat "siellä missä asiakas haluaa". Menujen kohdalla kerrotaan hinnan sisältävän ruuan, astiat ja tarjoilun, mutta hinta pitää kysyä heiltä erikseen. Menuissa löytyy paljon kalavaihtoehtoja, mutta ei suoraan kasvisruokaa. Makuunin laguunin kautta on ilmeisesti mahdollista tilata myös ohjelmapalvelut.

Poimittuja kokemuksia: 2010: Ristiriitaista palautetta - pari suomi24:n kävijää haukkuneet lähes kaiken, toiset taas kehuvat maasta taivaaseen. Suomi24 ei tosin tunnetusti ole maailman luotettavin foorumi, mutta taidan pelata varman päälle ja jättää tämän pitopalvelun väliin.

Pito-kalaasi

Nokialla sijaitseva perheyritys, joka tarjoaa pitopalvelua "asiakkaan omissa tiloissa" aluetta sen enempää määrittelemättä. Hinta sisältää kuljetuksen 20km säteelle, buffet-pöydän liinan ja astiat ja 7h tarjoilun. Menut (30-40e) kuulostavat ihan hyviltä, mutta kasvisruokana vain gratiinia. Vuokraa astioita ja muita tykötarpeita ilmeisesti myös erikseen.

Poimittuja kokemuksia: Vuodelta 2010 suositukset: hyvä ruoka, hyvä palvelu, edullinen. 2011: hyvä hinta-laatusuhde, hyvä ruoka, onnistuneet erityisruokavaliot


Pitokauha sijaitsee lähempänä Ikaalisia, Jämijärvellä, ja ilmoittavatkin toimivansa 80 kilometrin säteellä sieltä. Mallimenut ovat edelleen perinteisiä, joskin ehkä hieman välimerelliseen vivahtavia. Hintoja ei Pitokauhallakaan ole esillä, mutta ainakin "asiakas saa loput ruuat mukaansa", mikä ei kaikille pitopalveluille sovi.

Poimittuja kokemuksia: 2007: Hyvä ruoka ja hyvä palvelu.

Sofia / Jyllin kodit

Jyllin kodit on palveluasunto ihan juhlapaikkaamme vastapäätä, ja itse asiassa kiinnitin heidän tarjoamaansa pitopalveluun huomiota jo silloin, kun kävimme Omaan Tupaan tutustumassa. Sen jälkeen unohdinkin koko paikan, mutta onneksi DaughterOfTheMoon pisti minulle vinkkiviestiä tästä!

En siis ole varma, saako Sofiasta tilattua pitopalvelua tarjoilijoineen muualle kuin heidän omiin tiloihinsa, mutta ainakin heiltä saa tilattua ruuat valmiina tarjottaviksi, ja kun he nyt sijaitsevat ihan siinä Oman Tuvan vieressä, niin kuljetuksen ei pitäisi tuottaa suuren suuria ongelmia (pieniä haasteita ehkä :D). Tällöin voitaisiin palata siihen alkuperäiseen ajatukseeni, että pyydetään tarjoilijat alan ammattioppilaitokselta.

Poimittuja kokemuksia: Netistä en löytänyt mitään, mutta ainakin DaughterOfTheMoon kehui Sofian lounasta :)

Soppiksen pitopalvelu

Tampereen konservatoriossa toimiva kahvila-ravintola, joka tarjoaa pitopalvelua koulujen loma-aikoina ja viikonloppuisin. Erilaisia pakettimahdollisuuksia: voi tilata vain ruuat tai vaikka koko setin tarjoiluineen. En ole varma, onnistuuko tilaus Ikaalisiin (varsinkaan marraskuussa, eli kouluvuoden aikana), mutta pakko kysyä, sillä sivuilla mainitaan erikseen monipuolisista kasvis- ja vegaaniruuista :)

Poimittuja kokemuksia: Kehuja vuodelta 2009 edeltäjälle (Soppaa soittajille). Uudemmasta pitopalvelusta ei juuri kokemuksia, mutta Facebookissa kehuttu ainakin kahvila-ravintolan kasvisruokia.

Souper

Souper majailee ilmeisesti Urjalassa, eli aika kaukana Ikaalisista, mutta ilmeisesti tarjoavat palveluitaan ympäri Pirkanmaata. Menuehdotukset ja hinnat löytyvät sivuilta kattavasti - menut kuulostavat melko tavallisilta mutta omaperäisiäkin ruokia löytyy (ei taaskaan juuri kasvisvaihtoehtoja). Hinnoiltaan edullinen.

Poimittuja kokemuksia: Vuodelta 2011 pitkä kehupostaus: avulias henkilökunta, toiveiden mukainen menu, organisoitu toteutus, hyvä ruoka, tähteet kotiin -> rentoutunut hääpäivä. 2013: Paljon kehuja: edullinen, räätälöitävissä oleva menu, saa tuoda omat kakut, kokonaisvaltainen tilan hallinta, kasvissyöjälle oma lautanen, mutta pöytäliinat maksavat erikseen ja kakkutelineissä huonot vaihtoehdot.

Tilisanssin tukikohta on Kangasalla eikä toimintasäteestä ole tietoa, joten heiltä ei välttämättä saa Ikaalisiin palvelua. Tilisanssia on kuitenkin kehuttu sen verran, että ajattelin varmistaa. Häämenuja on sivuilla esillä neljä ja kaikki vaikuttavat hyviltä - ei kyllä taaskaan paljon kasvisruokaa, mutta ihanasti kalaa. Hinnat ja niiden sisältö on mielestäni kerrottu sivuilla hyvin.

Poimittuja kokemuksia: Vuolaat kehut vuodelta 2010 - sujuva palvelu, hyvä ruoka, erityisruokavaliot huomioitu hyvin. Paljon muitakin kehuja. 2012: samansuuntaista, ei matkakuluja ainakaan Pirkkalaan. 2013: Palvelu sujuvaa jopa yli 170 hengen häissä. Keskihintainen mutta tavallista parempi. 2014: Samanlaisia kehuja

Äähhh, 13 yritystä, joista tällä vertailulla onnistuin yhden tiputtamaan pois! Pitääkö mun laittaa 12 paikkaan viestiä? Paitsi että ajattelin kysäistä myös Oman Tuvan omalta pitopalvelulta, eli 13 paikkaan! Apua?!

6 kommenttia:

 1. Juu Jylli on ihan loistava! Siellä tosiaan käy porukkaa syömässä aina toimistotädeistä poliiseihin ja lanssikuskeihin :D tehkäähän kuulkaas joku päivä päiväretki Ikaalisiin ja käykää tuolla syömässä. Heillähän viikonloppuisinkin on lounasbuffa pystyssä että ei tarvi viikolla lähteä :)

  Ja minä kun oon ihan tajuttoman skeptinen lounaspaikkoihin, kun en ole monestakaan niin erikoista/päräyttävää ruokaa saanut, mutta käy Jyllillä syömässä mitä vaan, niin aina sieltä ähkyssä pyörii ulos :D
  Eikä minun mielestä ollenkaan paha kun meidän lämpöisten ruokien (30hlö mitotettu) hinta-arvio oli sen 200e, etenkin kun tietää mitä sieltä saa, en todellakaan sokkona olisi ikinä uskaltanut tuolta lähteä tilaan, en tosin mistään muualtakaan :D
  Ja heillä niin hurjasti on sitä valikoimaa mitä lounaslistoilla pyörii, että sieltä kyllä löytyy vaihtoehtoja mistä valita, onneksi me tiedettiin heti, muuten olisi menny vaikeaksi :p

  VastaaPoista
 2. Niinjuu, piti kirjottamani vielä, että eihän Kankaanpää ole kun muutaman hassun kilometrin lähempänä kun Tampere, tosin riippuu sitten että miltä puolelta Tamperetta katsoo :D
  Ja Jämijärvellä ja Hämeenkyrössä on kai jotain pitopalvelua noin äkkiä googlaamalla, sehän on about puolet lähempänä. Tosin jos nyt en enään sano mitään ettei sinulla enempää mene pää näiden kanssa pyörälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan tosiaan käydä kokeilemassa tuota Jyllin lounasta!

   Ainakin noista isoimmista/tunnetuimmista pitopalveluista suurin osa tuntuu sijaitsevan "väärällä puolella" Tamperetta, sillä laskin tuon Kankaanpään olevan vähän lähempänä :D Itse onnistuin löytämään Jämijärveltä tuon Pitokauhan. Ilmeisesti Ikaalisten nurkilla sijaitsevat pitopalvelut ovat sen verran pienempiä, ettei niistä juuri löydy netistä kokemuksia (esim. Naikkareiden Ikaalisten pitopalvelut -ketjussa taisi olla vain tuo Pitokauha ja Kankaanpään Lumiainen...). Itse haluaisin kuitenkin jotain "suosituksia" yrityksestä :D

   Poista
  2. Totta joo :D
   Meillä oli tänään taas lounastreffit Jyllillä, ja vieläkin olen ihan ähkyssä :D

   Poista
 3. Meidän toukokuisiin häihin tulee Kaksi kölviä. Mies on syönyt näiden ruokia yksissä häissä ja rankkasi ne kaikkien aikojen parhaiksi hääsapuskoiksi. Myös monelta muulta on tullut vahvoja suosituksia. Menun muokkasimme omanlaiseksemme. On ehkä keskivertoa kalliimpaa, mutta hyvä ruoka on meille häiden tärkeimpiä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Netissäkin Kölvejä kehutaan kovasti ja ruoka on varmasti maittavaa! Pitää kyllä ehdottomasti pyytää heiltäkin tarjouspyyntöä, mutta hieman epäilen heitä liian hintaviksi meille :/

   Poista