torstai 18. kesäkuuta 2015

Teatteria Omalla Tuvalla

Suunnitelman mukaisesti käväisimme tiistaina juhlapaikallamme Omalla Tuvalla (aiemmat tekstit) katsomassa Ikaalisten kansalaisopiston teatteriryhmän esityksen Kultainen vasikka sekä samalla virkistämässä muistia siitä, millaiseen paikkaan häitä suunniteltiinkaan. Esitys oli oikein taitavasti toteutettu, vaikka meiltä menikin tarinan "pointti" vähän ohi - noh, ehkä siinä ei sellaista ollutkaan :D Oli joka tapauksessa oikein piristävä reissu, tällaisia satunnaisia kulttuurielämyksiä voisi harrastaa useamminkin!

Juhlapaikan suhteen tärkeimpänä tavoitteena oli selvittää seinien väri, mihin olinkin valmistautunut Tikkurilan värikartalla höystettynä Oman Tuvan sivujen sivupalkin värillä. Ai miten niin perfektionisti? Väri olikin tismalleen tuo sivupalkin sävy, joka ei kuitenkaan onneksi luonnossa ole niin synkän harmahtava kuin ainakin minun ruudultani näyttää (vaikka sulhon ensimmäinen kommentti olikin "Eihän nää oo vihreet vaan harmaat!"). Se vastasi Tikkurilan värisävyä Aaloe, eli on selkeästi vihreän sävy ;)

Olin myös ottanut kameran mukaan tarkoituksenani hieman kuvailla paikkoja, mutta enhän mä sitten oikein kehdannutkaan siellä teatterivieraiden keskellä. Pari kuvaa nappasin kuitenkin:

Sali väliajalla
Salin takaosan parvi
Sali oli teatteriesitystä varten pimennetty (ikkunoissa pimennysverhot, ikkunaseinä ylemmässä oikealla), joten kuvista tuli pokkarilla vähän epätarkkoja. Tuoleja on tuossa ylemmässä kuvassa reilut sata riveissä ja salin takaosaan jäi vielä reilusti tilaa, eli ihan tilava paikka kyseessä. Ei kuitenkaan niin tilava, että saataisiin tuoleja mitenkään järkevästi (kirkkomaisesti) saliin ruokapöytien kanssa, eli näillä näkymin vieraat istuvat vihkimisenkin aikana ruokapöydissä (ellen keksi, miten tuota parvea voisi siinä hyödyntää...).

Teatteriesitys oli siinä mielessä hyvä tilaisuus käydä tarkistamassa juhlapaikka, että näimme valot ja äänet tositoiminnassa - ja ne olivat ihan mahtavat! Äänenlaadun suhteen ei ainakaan ole pakko hommata bändiä tai dj:tä, sillä musiikki kuulosti tosi hyvältä myös koneelta! Tosin luulin, että kaiuttimista kuului koko esityksen ajan ikävää piippausta, mutta väliajalla selvisikin sen kuuluneen vieressäni istuneen papan kuulolaitteesta :D

Tarkistettavien asioiden listalla olivat myös ikkunat ja vessat. Joskus haikailemaani valoverhoa ei ikkunoihin taida saada, mutta ikkunalaudat ovat sen verran syvät & leveät, että niille saa kivasti koristeita ja kynttilöitä. Vessoissa en viimeksi itse käynytkään, nyt selvisi, että ne ovat ehkä hieman rähjäiset, mutta tilavat ja käyttökelpoiset. Vessan "eteisessä" ei ole laskutilaa esimerkiksi vessakoreja varten, mutta se on kyllä sen verran tilava, että sinne voi roudata pikkupöydän tai tuolin sellaiselle. Perfektionisti kiittää, kun käsisaippua on mätsätty seinien väriin ;)


Viimeisimpänä meitä mietitytti lämpötila. Nimittäin käydessämme tuvalla viimeksi tammikuussa oli siellä tosi kylmä. Ei siellä tiistainakaan kyllä mikään kuuma ollut, vaikka ulkona oli lämpimämpää (joskaan ei varmaan paljon lämpimämpää kuin marraskuussa) ja väkeäkin enemmän. Itse pidin esimerkiksi koko ajan takin päällä, vaikka olisin ehkä pärjännyt ilmankin. Pitää vielä kysellä tuosta lämmityksestä ja varoittaa sitten vieraita etukäteen, jos vaikuttaa siltä, ettei lyhythihaisella pärjää marraskuussa.

Sellainen muistinvirkistysreissu siis, ja nyt on väritkin saatu päätettyä. Vielä pitäisi miettiä se teema yhdessä sulhon kanssa, niin voisin sitten kirjoitella molemmista joskus. Tänään reissataankin Pohjanmaalle viettämään juhannusta sulhon perheen kanssa, joten en ehtine paljon kirjoittelemaan. Ihanaa juhannusta kaikille, toivottavasti ei tule lunta tänä vuonna!

4 kommenttia:

 1. Tammikuisissa häissä Omalla Tuvalla 2011 oli ainakin ihan lämmin olla :) morsiankin oli pelkässä mekossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tietää! Olinkin jo murehtinut pääseekö mun mekon selkämys lainkaan oikeuksiinsa, jos joudun koko ajan pitämään pitkähihaista, mutta todennäköisesti pärjään siis ilmankin. Mahtavaa! :)

   Poista
  2. Laitoin sulle yhden kuvan niistä häistä sähköpostilla!

   Poista