tiistai 30. kesäkuuta 2015

Pöytäkoristeita skumppalaseista?

Tajusin jo jokin aika sitten porukoillani, että heillähän on läjä Ikean skumppalaseja. Ne ostettiin muistaakseni minun lakkiaisiini, kun laskettiin, että perhejuhlia on tulossa sen verran usein, että se kannattaa. Niitä on mielestäni ainakin 50, ehkä jopa 70. Lisäksi myös ainejärjestöllämme on vastaavia (halpis)skumppalaseja, joita varmaankin saisi lainata. Mehän tosin saamme astiat, myös skumppalasit, juhlapaikalta hintaan 60snt/hlö, elleivät ne kuulu pitopalvelun hintaan, joten tarjoiluun emme näitä lainalaseja tarvitse - sen sijaan niitä voisi ehkä käyttää koristelussa!

Lasit tulisivat tietenkin vaan lainaksi, jolloin ne on saatava häiden jälkeen takaisin juomakäyttökelpoisiksi. Eli miten saada lasit kivan näköisiksi vain häiden ajaksi? Itse olen suunnitellut käyttäväni laseja lähinnä tuikkukippoina (meillehän tulee led-kynttilät, oikeita en välttämättä uskaltaisi skumppalaseihin laittaa), onko muita ideoita?

Googlailin hieman koristelumahdollisuuksia ja törmäsin esimerkiksi tällaisiin lasin/posliinin koristelutusseihin ja -maaleihin. Näistä suurimmassa osassa lukee, että väri kiinnitetään konepesunkestäväksi kuumentamalla uunissa; tarkoittaakohan tämä, että kuumentamatta väri lähtee astianpesukoneessa? Ja kestäisikö se silti varastoinnin ennen häitä ja itse häiden ajan? Onko kokemuksia?

Foorumilta luin myös, että laseihin voi liimata esimerkiksi kakkupaperia/servettiä piimällä. Sen luulisi lähtevän pesussa :D Onko kukaan kokeillut tällaista tekniikkaa, millaista jälkeä & miten kestävää?

Pinterestistä löytyi myös muutama kiva idea. Harmi vain, että nämä kaikki saattaisivat toimia paremmin leveämmillä viinilaseilla kuin kapeilla skumppalaseilla:
Tämänhetkinen aikomus olisi sitoa laseihin teemaan sopivaa nauhaa ja laittaa sisälle hiekkaa ja siihen kynttilä. Tätä kokeilinkin jo pikaisesti, kun kotoa sattui löytymään valmiiksi vähän tarvikkeita:

Suunnittelu & toteutus yhteensä 5min :D
Näissä on nyt koriste- / sisustushiekkaa, kun sitä oli (tuntemattomasta syystä) purkillinen kaapissa. Lopulliseen versioon ajattelin roudata ihan rantahiekkaa Kalajoelta tai Vattajalta, sulhon kotiseudulta siis. Olisiko ihan tuhoon tuomittu idea? Raapiikohaan karkeampi rantahiekka lasit naarmuille? Paljonkohan hiekkaa tarvitsisi ja miten sen laittaminen laseihin sujuisi koristeluvaiheessa? Etukäteenhän sitä ei uskalla laittaa. Entä pysyisiköhän tuollainen nauha ihan vain sitomalla, tai voisiko sen kiinnittää esimerkiksi kaksipuoleisella teipillä?  Pysyvätkö hiekalla täytetyt lasit pystyssä vai onko hiekkaa loppuillasta joka puolella? Kysymysmerkkejä on vielä paljon, mutta ainakin olin ihan positiivisesti yllättynyt siitä, miltä lasit näin koristeltuna näyttivät :)

Mitäs tykkäätte näistä ideoista? Onko muita ideoita (kuohu)viinilasien hyödyntämiseen muuten kuin juomatarjoilussa?

2 kommenttia:

  1. Tuli heti mieleen, kun oon joskus tehnyt ikkunakoristeluja/-maalauksia valkoisella hammastahnalla. Ihan vaan siis tuputtanut sitä sabluunan läpi lasiin. Lähtee helposti monen kuukaudenkin jälkeen pois. Jotkut on käyttäny maalina myös piimää. Vois toimia myös noihin laseihin :) Mutta ihana idea, meillekin tulee ehkä viinilaseja väärinpäin tuikkujen jaloiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, hammastahnalla - kaikkea sitä ihmiset keksii :D Kiitos vielä yhdestä ideasta tähän päälle!

      Poista