perjantai 26. kesäkuuta 2015

Juhannusviikonlopun anti

Juhannusviikonloppuna sulhasen vanhemmilla mietittiin häitä sen verran, että tarkistimme sulhasen siskon häistä jääneet lasitavarat:


Vilkaisu oli tosiaan sen verran pikainen, että kuvasin astiat vain lähimmän tason päällä, enkä edes laskenut, montako kappaletta mitäkin tuotetta laatikoissa oli (laatikoiden päällä oli kyllä kirjattuna sisältö, se ei vain enää vaikuttanut pitävän paikkaansa).

Joka tapauksessa noista vasemman puoleisista yhden kukan maljakoista (luultavasti Ikeasta) ei ainakaan liene meille iloa, kun ei ole aikomuksena hommata mitään kukkia. Vai keksiikö joku, miten tällaisia voisi hyödyntää jotenkin muuten?

Keskimmäiset purnukat olivat sulhon siskon häissä hääkarkkiastioina pöydissä, luulen että niitä on kymmenisen kappaletta. Meille ei luultavasti tule sen enempää karkkibuffettia kuin hääkarkkejakaan, mutta ajattelin, että näitä voisi hyödyntää koristeina esimerkiksi kynttiläpurkkeina: hiukan vain teemaan sopivaa koristusta ja led-kynttilä sisään. Tai mahtuisihan tällaisiin varmaan sellainen lyhyt paristokäyttöinen valosarjakin, jollaisella saisi näyttävämmän lopputuloksen. Onko muita ideoita? Nämäkin ovat muuten varmaan Ikeasta, vaikken niitä heidän sivuiltaan löytänytkään.

Lisäksi kaapeista löytyi Ikean Lönsam-karahveja, joissa nyt sitten varmaan laitetaan meidänkin häissä vettä pöytiin. Itsehän olin ehkä vähän ajatellut sellaisia korkillisia lasipulloja (jotka mainitsinkin Pieniä hankintoja-postauksessa), mutta tässä on hyvä kohta säästää ja käyttää noita olemassa olevia karahveja, vaikka niitä ehkä joutuukin hommaamaan muutaman lisää (sulhon siskon häät olivat hieman meidän häitä pienemmät, sillä hänen miehellään ei ole niin iso suku kuin minulla).

Sellaista siis siellä kaapeissa (tai oli siellä paljon muutakin, mutta meille tarpeetonta tai väärissä väreissä). Olin ehkä odottanut saavani tästä häävarastosta vähän enemmänkin irti, mutta onhan nuo vesikarahvit jo ihan hyvin :) Seuraavaksi pitäisi tutkia lähipiiristä muitakin kaappeja ja varastoja, josko löytyisi hyödynnettävää. Tai itse asiassa huomasin jo pari kuukautta sitten omilla porukoillani jotain kiinnostavaa, mutta siitä enemmän ensi kerralla, ettei tule ihan mammuttipostausta ;)

4 kommenttia:

 1. Hieno toi suippo maljakko! Mistäköhän sellaisia saisi halvalla? Hmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko suipolla kumpaa noista? :D Joka tapauksessa molemmat on Ikeasta eivätkä ole sielläkään kovin kalliita, mutta oon nähnyt näitä paljon myös hääkirppiksillä vielä hieman edullisemmin :)

   Poista
 2. Miulla hei on tommonen samanlainen purnukka kun keskimmäisessä kuvassa. Ostin sen joku puolitoista vuotta sitten Tuurin ostosh*lvetistä, siinä oli kynttilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa näin just eilen Anttilassa vastaavia, myöskin kynttilöitä täynnä! Mutta myös meidän porukoilla on noita muutama (niissä säilytetään kuivattuja sieniä) ja mulla on sellanen mielikuva että ne ois Ikeasta. Voin kyllä olla väärässäkin :D

   Poista