tiistai 26. toukokuuta 2015

Häätunnelmia & -ajatuksia viikonlopulta

Viikonloppuna pääsimme juhlimaan tämän kesän ensimmäisiä häitä, kun sulhon serkku meni naimisiin. Nämä olivat meiningiltään sieltä perinteisimmästä päästä, joten uusia ideoita ei juurikaan tullut. Itse koin oloni ehkä hieman ulkopuoliseksi, sillä pääosa juhlasta kului pöydissä "vapaasti seurustellen", mutta meidän kohdallamme istumajärjestys ei ehkä ollut ihan onnistunut (istuimme ikään kuin kahden yhtenäisen pöytäseurueen välissä), joten vähällepä jäi tuo seurustelu. Hääpari oli kuitenkin onnellisen oloinen, ja sehän häissä on loppujen lopuksi tärkeintä :)

Huomasi kyllä, kuinka tärkeässä roolissa istumajärjestys on - millähän ilveellä siitä osaa sitten itse väsätä toimivan?! Samaten ohjelma vaikuttaa paljon vieraiden viihtyvyyteen ja lienee myös haastava suunnitella, koska miten varmistaa, että sitä on sopiva määrä, sopivan laatuista, sopivin väliajoin ja sopivan monipuolista?! Kaiken huipuksi sekä istumajärjestys että ohjelma (kuten suunnilleen kaikki muukin häihin liittyvä...) ovat varmasti mielipiteitä jakavia asioita, eikä kaikkia voi ikinä miellyttää, vaikka miten yrittäisi. Lieneekin yksinkertaisinta tehdä niin kuin itse tykkää, mutta toki jossain määrin vieraiden viihtyvyyttä huomioiden!

Tällaisia pieniä panikoinnin aiheita heräsi siis viikonloppuna. Kevyttä panikointia on herättänyt myös se, että tällä hetkellä häihin on koko lailla tasan puolitoista vuotta. Esimerkiksi Häät ja juhlat -lehdestä poimimani tehtävälistahan alkaa puolentoista vuoden kohdalta, mikä lievästi painostaa edistämään valmisteluja, vaikka tiedänkin meidän suunnitelmien/valmistelujen olevan edelleen ihan hyvällä mallilla. Ei kai panikoija-pessimisti vaan luonteelleen mitään mahda :D Tässä on onneksi se hyvä puoli, että mitä enemmän panikoin ja murehdin etukäteen, sitä vähemmän jää hääpäivälle panikoitavaa (ainakin toivottavasti).

Jottei postaus vain olisi liian selkeä epämääräisine kuulumisineen, isketään samaan syssyyn vielä kauneusjuttuja. Käytin noissa edellämainituissa häissä nimittäin kynsiini vuosijuhlista ylijääneet Kiss-kynsitarrojen ranskalaisen manikyyrin tarrat:


Näitä oli mielestäni hieman vaikeampi käyttää kuin niitä koko kynnen kokoisia, jotka minulla siis oli vuosijuhlissa. Oli nimittäin hieman hankala arvioida, kuinka pitkälti tarraa pitäisi laittaa, ja lyhyemmän pätkän katkaiseminen sopivan mittaiseksi oli vaikeampaa. En myöskään usko, että nämä pysyvät sormissa niin pitkään kuin ne edelliset (jotka kestivät lähes kaksi viikkoa oikein hyvän näköisinä!). Alla Lumenen Gel effect -lakan sävy 8 ja päällä viimekertaiseen tapaan Lumenen Gloss&Care -päällyslakka.

Joka tapauksessa pidän tällaisia (varsinkin koko kynsi -versiota) edelleen varteenotettavana vaihtoehtona hääkynsikseni. Näitä ei mielestäni ole kaupoissa aina saatavilla, joten kun bongasin muutaman paketin hyllyssä Sokoksen omistajapäivillä, oli pakko napata yksi varastoon.

Vielä viimeisenä silauksena tähän sekametelisoppaan, mainittakoon, että blogini täyttää ensi viikolla vuoden, minkä kunniaksi yritän keksiä jotain kivaa, vaikka ruotsin intensiivikurssi ja kognitiivinen neurotiede yrittävätkin rajoittaa hääsuunnittelua ja -bloggaamista :D Pysykää siis kuulolla!

2 kommenttia:

 1. Täällä tahkotaan myös ruotsin kesäkurssia, sympatiat siis! :D

  Ja sanopa muuta tuosta ohjelmasta ja istumajärjestyksestä. Itse koen, ettei noita kahta vaan _voi_ miettiä liikaa. Turhan moni tuntuu suhtautuvan asiaan turhan optimisesti ja kevyesti. Varmasti hääparilla on kivaa vaikka päivä olisi millainen, mutta usein vieraiden näkökulmasta päivä on vähän tuollainen teidän kuvailema. Hääpari on voinut ajatella, että välttämällä turhaa ohjelmaa päivästä tulee sopivan rento ja vältytään jäykistely-tunnelmalta - mutta vaikutus voi olla juuri päinvastoin. Mutta teillä on kyllä hyvin aikaa miettiä näitä! :) Onko teille tulossa paljon häitä tänä kesänä/syksynä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, täysin samalla linjalla! Mä uskon, että nimenomaan järjestetyn ohjelman avulla saadaan ihmiset rentoutumaan sekä tarjotaan esimerkiksi puheenaiheita sellaisillekin, jotka ei välttämättä muuten keksi puhuttavaa. Useihan häissä nähdään niitäkin sukulaisia/tuttavia, joihin ei muuten pidetä hirveesti yhteyttä, niin voi olla vaikea keksiä mitään jutun juurta tyhjästä :)

   Näillä näkymin on tänä kesänä vain yhdet häät juhlittavana näiden lisäksi, eli ei hirveetä ruuhkaa :)

   Poista