torstai 14. toukokuuta 2015

Hääpukuni kohtalo?

Luulenpa, että muutama viikko sitten hankkimani hääpuku todella tulee käyttööni hääpäivänä. Ainakin tällä hetkellä musta tuntuu siltä, ja (onneksi) tämä tunne on ainakin tähän mennessä lähinnä vahvistunut puvun ostamisen jälkeen. En halua sulhon näkevän tätä pukua edes kuvissa, joten en viitsi täälläkään tarkkaa mallia paljastaa. Sen verran voin kertoa, että puku on Mori Leen mallistoa, joilta valkkasinkin kuvitukseksi muutaman samantyyppisen puvun.

Mori Lee 2672
Joitakin muokkauksia pukuun täytyy kuitenkin tehdä, että se istuisi minulle asiaankuuluvalla sulavuudella. Näistä tärkeimmät ovat helman ja hihojen/olkainten lyhennys. Lisäksi puku on tällä hetkellä hippusen väljä vyötäröltä, mutta todellisen tarpeen kavennukselle näkee tietenkin vasta hieman ennen häitä. Näiden muokkausten tiimoilta olinkin jo yhteydessä muutamaan ompelimoon Tampereella ja pk-seudulla kyselläkseni alustavaa hinta-arviota.

Kuvittelin maininneeni tuon "kyselisin alustavaa hinta-arviota" myös lähettämissäni sähköposteissa, mutta silti ensimmäinen saamani vastaus kuului kutakuinkin näin:

"Valitettavasti sinun on tultava liikkeeseen puvun kanssa, jotta näemme, millaiset muutokset pukuun tehdään. Kannattaa tulla 1-2kk ennen häitä, nyt on liian aikaista muutosten tekemiselle." (Tampereen Zazabella)

Että mua ärsytti. Tuntui, ettei asiaani ymmärretty ollenkaan! Ymmärrän, että puku on nähtävä asiakkaan päällä, jotta todelliset muutostarpeet nähdään ja voidaan tehdä tarkka arvio niiden kustannuksista. Luulisi kuitenkin, että puvun malli (jonka vielä linkkasin mailiin) riittäisi suurin piirtein arvioimaan hinnan noille muutoksille, jotka olin itse todennut siihen tarvittavan. Ja tajuan kyllä, ettei pukua vielä kannatta muokata, mutta haluaisin kyllä jo huomattavasti aiemmin kuin kuukausi ennen häitä käydä näyttämässä pukua ompelijalle, jotta saisin varmuuden sille, että puku ylipäätään on muokattavissa!

Mori Lee 2776
Noh, ainakin yksi ompelimo tipahti samantein pois vaihtoehdoista. Muista paikoista, joihin laitoin täsmälleen saman viestin, sain ihan asiallisia arvioita puvun hinnasta sekä vastauksen mieltäni askarruttaneeseen kysymykseen siitä, kannattaisiko puvun alle hankkia vannealushame (kannattaa: helpottaa kävelemistä/tanssimista ja tuo näyttävyyttä helmaan).

En edes muista, mihin kaikkiin paikkoihin laitoin viestiä (:D), mutta tähän mennessä olen saanut vastauksen The Cloth Housesta ja Johanna Parvelalta Tampereella sekä Miilasta ja Ateljee Aariasta pk-seudulla.

Mori Lee 2785
 Kaikkien näiden vastaukset olivat ihanan ystävällisiä ja avuliaita ja hinta-arviotkin olivat aika samanlaisia (noin 200e kaikista kolmesta muutostyöstä yhteensä), eli tosi vaikea päättää, kenen kanssa alkaisi tätä asiaa viemään eteenpäin! Näillä näkymin kallistun kuitenkin jompaan kumpaan pk-seudun liikkeistä, koska puku on tällä hetkellä säilytyksessä vanhemmillani siellä päin, enkä haluaisi tuoda sitä Tampereelle ennen kuin juuri ennen häitä. Meillä ei nimittäin ole täällä oikein paikkaa puvun säilyttämiseen, kun taas porukoilla on korkea vaatekaappi, johon puvun saa suoraksi henkarissaan ja pukupussissaan.

Minkälaisia kokemuksia teillä on hääpuvun tai muiden juhlapukujen muokkauksista? Kokemuksia yllämainituista, ja miksei muistakin, ompelimoista otetaan vastaan!

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että puku tuntuu oikealta! Ja onneksi asiakas voi aina äänestää jaloillaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuntuu oikealta vielä puolentoista vuoden päästäkin :D Ja totta, onneksi harvalla alalla on sellaista monopolia, että olisi tyydyttävä ikävään palveluun :)

   Poista
 2. Morileen puvut on superupeita! :) Toivottavasti hyvä ompelija löytyy, itse koin edellisen pukuni kanssa vähän samanlaisia vastauksia ompelimoista ja kyllä turhautti! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! :) On kyllä turhauttavaa tuollainen suhtautuminen asiakkaiden kysymyksiin, onneksi noista neljästä liikkeestä sentään vastattiin ystävällisesti ja ennen kaikkea avuliaasti!

   Poista