sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Mietintöjä musiikista

Lavatanssibileistä (jotka onnistuivat haasteista huolimatta huisin hyvin!) innostuneena ajattelin hieman valottaa meidän suunnitelmia musiikista. Häävalssista, tai todennäköisemmin -tanssista en kyllä vielä voi oikein täällä puhua, kun ei olla sitä sen tarkemmin sulhon kanssa mietitty. Ei kyllä olla muutakaan musiikkia kauheasti pohdittu yhdessä, mutta meillä on melko samanlainen musiikkimaku, joten en usko siitä kauheasti keskustelua syntyvänkään.


Meistä ei kumpikaan suhtaudu musiikkiin kovin intohimoisesti, ja kuunnellaan molemmat vähän kaikkea. Sellaista peruskauraa siis. Musiikki on meillä yleensä taustalla, kun puuhaillaan kotona jotain yhdessä tai erikseen. Minulle musiikin tärkein ominaisuus on sen tanssittavuus ja fiilis, sulholle lähinnä ehkä se fiilis. Hän on myös hieman tarkempi äänenlaadusta, itselleni kannettavan kaiuttimet riittävät ihan hyvin.

Musiikki ei siis tule olemaan panostuslistalla häissämme. Emme ole budjetoineet siihen mitään, mutta ajatus on, että jos selviämme muista menoista budjetin alittaen, niin sitten hommataan jotain elävää musiikkia - joko jokin perustanssibändi (joka soittaisi sekä perinteisiä lavatansseja että nykyaikaisempaa musiikkia) tai sitten pienempi kokoonpano, joka kuitenkin soittaisi nimenomaan tanssittavaa musiikkia. Muuten olisi tarkoitus pärjätä Spotifyn voimin, Premium siihen on ollut maksettuna jo vuosia. Juhlapaikaltamme löytyivät ihan pätevän oloiset äänentoistolaitteet ja "dj:n" homma tulee todennäköisesti joko yhden pikkuveljeni tai jonkun ystävämme hoidettavaksi (juhlapaikan edustaja voi tarvittaessa perehdyttää laitteiden käyttöön 60e hintaan, mikäli vaikuttavat vaikeaselkoisilta).

Meidäthän myös vihitään juhlapaikalla, ja haluan kyllä ehdottomasti myös tähän seremoniaan musiikkia. En kyllä vielä yhtään tiedä millaista. Spotifyn sijaan/lisäksi olisi kiva saada tähänkin elävää musiikkia laulun-parin verran; sulhon suvusta onneksi löytyy musikaalisia tyyppejä, ja juhlapaikalla oli käytettävissä joku pianon tapainen (huomaa taas asiantuntemukseni tästä, etten tuon tarkemmin muista!). Olisiko teillä ehdotuksia vihkitilaisuuden musiikiksi?

Itse olen tähän mennessä miettinyt eniten sitä loppuillan tanssimusiikkia. Meidän juhlillahan ei ole mitään aikarajoituksia, ja tietysti toivoisin vieraiden viihtyvän mahdollisimman pitkään, mieluiten tanssilattialla. Melko olennainen tekijä tässä onkin, että soittaa musiikkia, josta vieraat pitävät - ja helpoin keino taata se, on kysyä biisitoiveita vierailta itseltään!

Biisitoiveita voisi esittää vaikka RSVP-korteissa (Kuva)

... Tai hääsivuilla (Kuva)

En vielä tiedä, tuleeko meille tuollaisia vastauskortteja kutsujen mukaan - jotenkin ne houkuttaisi mua, mutta toisaalta pidän niitä kyllä melko turhina, enkä tiedä, kuinka moni niitä oikeasti käyttäisi - mutta jos tulee, niin haluan niihin ehdottomasti tuon biisitoiveen! Hääsivut meille taas tulee melko varmasti (minkä takia nuo kortit ehkä olisivatkin turhat, kun voisi laittaa nettiin ilmoittautumislomakkeen), eli sinne voisi sitten ainakin laittaa mahdollisuuden biisitoiveisiin.

Toinen tapa, jota ajattelin hyödyntää illan soittolistan rakentamisessa, on listahittien kerääminen eri vuosilta. Tässä auttaa esimerkiksi Wikipedia. Vanhempia ja uusia biisejä tulisi toki sijoittaa vähän limittäin pitkin iltaa, jotta kaikki vieraat vauvasta vaariin viihtyvät tanssilattialla alusta loppuun ;) Tietysti myös Spotifyn omia listoja kannattaa hyödyntää!

Tämä soittolistan kasaaminen on sellainen homma, jonka voisi (=joka pitäisi) aloittaa jo nyt. Ettei sitten tarvitse viimeisellä viikolla kasailla sitä hermorauniona. Mullahan oli joskus bilehile-vuosina Spotifyssa oikein kattava lista, jonka pohjalta tämä olisi ollut helppoa, mutta olen tietenkin poistanut sen. Ei harmita ei. Samoin äidin viiskymppisille pari vuotta sitten pykäämäni lista on jo poistettu. Pitääkö sitä aina olla niin tehokas järjestelemään ja siivoamaan tietokonettaankin?

Mites te muut, joko musiikkipuoli on mietittynä? Millaiseen kokonaisuuteen olette päätyneet - ja miten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti