tiistai 10. maaliskuuta 2015

The most beautiful bride

Otsikko viittaa Häähullujen jaksoon, jossa morsian käski kaikkia puhuttelemaan itseään tittelillä "The most beautiful bride", jos joku ei seuraa sarjaa yhtä intensiivisesti kuin minä :D

Ärsyttävä vaihe häiden järjestämisessä, kun olisi intoa tehdä vaikka mitä, mutta vielä on hieman liian aikaista. Tunnen itseni sen verran hyvin, että tiedän mieleni muuttuvan monessa asiassa ja moneen kertaan, eli mitään konkreettista ei vielä voi tehdä. Tai no, laitoin useammallekin ammattikoululle kyselyä siitä, onnistuisiko pitopalvelu heidän kauttaan, mutta toistaiseksi olen saanut vain kielteisiä vastauksia. Jäljellä on oikeastaan vain Tredu, mutta he ainakin mainostavat pitopalvelumahdollisuutta sivuillaan, eli toivoa on :)

Olen siis käyttänyt hääenergiaani edelleen Pinterestiin, hääblogeihin, -sarjoihin ja -lehtiin. Kirjaston lainattavissa lehdissä oli huimat kaksi numeroa Mennään naimisiin -lehteä, joista toisen (kesä 2013) sitten lainasin. Kokonaisuudessaan lehti oli hieman pettymys, mutta ainakin siinä kirjoitettiin aiheesta, jota olen muutaman viime päivän miettinyt. Nimittäin kauneudesta. Taas yksi niistä asioista häissä, joihin voi upottaa käsittämättömän summan rahaa - tai niistä, joista ei juurikaan kustannuksia synny. Riippuu varmaan morsiamen (tai sulhasen!) yleisestä tavasta panostaa ulkonäköönsä.

Itse kuulun varmaankin kultaisen keskitien kauneus-kuluttajiin. Huolehdin kyllä ihon puhdistuksesta ja hoitamisesta ja meikkaankin lähes päivittäin, mutta ihan päivittäiskosmetiikalla, ilman luksus-merkkejä tai -tuotteita. Hiusten laittamisessa vartti on maksimi ja kynsien olemassaolon muistan vasta, kun pituus kasvaa häiritseväksi. Nyt taas kevään tullen heräsin kyllä siihen, että peilistä katsoo kulahtanut kummitus, ja kävin jopa kasvohoidossa, kun bongasin koulumatkalla ihan pätevän oloisen tarjouksen (55e Studio Blingissä). Teki kyllä hyvää  <3

Mutta pysyäkseni aiheessa, tuossa lehdessä oli "Morsiamen kauneuskalenteri", johon oli siis listattu, milloin erinäiset kauneudenhoidolliset toimenpiteet tulisi suorittaa, jotta hääpäivän lookki ei muistuttaisi tätä:


2-1 vuotta ennen häitä: Kampauksen suunnitteleminen, johon liittyen mahdollisesti hiusten kasvattaminen tms. Itse päädyin joulukuisessa pohdinnassa kiharanutturaan, mikä on edelleen suunnitelmissa. Luonnostaan paksut ja tällä hetkellä melko pitkätkin hiukseni riittäisivät varmasti jo nyt näyttävään kampaukseen, mutta kasvattaminen on silti meneillään. Haluan nimittäin kampauksen koostuvan vain omista hiuksistani, en ole ikinä mitään lisäkkeitä kokeillut, enkä usko niitä omaksi jutukseni. Jos pääsevät liian pitkiksi, niin saahan niitä vielä ennen häitä pätkittyä :)

Etenkin jos haaveilee pitkistä hiuksista hääpäivänä, myös hiusten kuntoon on hyvä kiinnittää huomiota jo hyvissä ajoin ennen häitä. Itse koin lieviä kauhunhetkiä, kun edellinen värjäykseni jätti hiukset mielestäni todella kuivaksi (kiitos euron hiusväri Puuilosta...), mutta käydessäni kampaajalla siistimässä latvoja, hän piti hiuksiani ihan hyväkuntoisina. Tuon kokemuksen jälkeen on kyllä joka tapauksessa harkinnassa pitää hieman taukoa värjäyksestä, kun tämänhetkinen väri on vielä melko lähellä omaani.

1 vuosi ennen häitä: Ihon suojaaminen. Lehti puhuu jostain epätasaisesta pigmentistä ja maksaläiskistä. Itselläni ei ole ongelmia näiden kanssa, joten en usko panostavani tähän.

6-3 kuukautta ennen häitä: Ihonhoito, lisäravinteet ja karvanpoiston kokeileminen. Kosmetologin tekemät sarjahoidot tulisi aloittaa hyvissä ajoin, jotta hoitotulos olisi paras mahdollinen. Vaikken kasvohoitojen suurkuluttaja olekaan (elämänaikainen saldo tähän mennessä 2kpl), uskon panostavani niihin ennen häitä, ihan jo tuon eilisen kokemuksen perusteella: iho vaan tuntuu paljon paremmalta, ja on varmasti paljon helpompi esimerkiksi meikata, kun se on hoidettu. Kauneutta kohottaviin, sisäisesti nautittaviin lisäravinteisiin sen sijaan en usko. Karvanpoistoista minua kiinnostaisi ihan noin ylipäätään kokeilla sokerointia, ja uskon, että tässä joskus ennen häitä sitä tulenkin kokeilemaan; jää sitten nähtäväksi, sopiiko se karvanpoistoon ennen häitäkin.

3-1 kuukautta ennen häitä: Kokeile ripsijatkeet, varaa testimeikkaus ja päivitä meikkipussia: Ripsijatkeita itselleni ei varmaan tule ja meikkaus on kaaso R:n vastuulla, joten sitä tullaan varmasti kokeilemaan jo paljon aiemmin ja moneen kertaan ;) Meikkipussikin päivittyy siinä samalla varmaan jo kauan ennen häitä...

1 kuukausi ennen häitä: Kosteuta kehoa ja laitata rakennekynnet: Mulla on jatkuvasti tosi kuiva iho. Nytkään en koko talvikaudella ole onnistunut kosteuttamaan ihoani kunnolla sen enempää apteekin kuin luonnonkosmetiikankaan antimilla. Jatkan kuitenkin yrittämistä, niin että toivottavasti olen ennen häitä jo löytänyt tuotteet, joilla saisin ihoni kuntoon (vinkkejä otetaan vastaan!). Rakennekynsiä mulla ei ole koskaan ollut ja tuskin tulee häihinkään. Luultavasti päädyn niihin kynsitarroihin, jotka mainitsin vuosijuhla-postauksessa.

2 viikkoa ennen häitä: Hampaiden valkaisu: Lehdessä sanotaan, että valkaisun voi tehdä hyvissä ajoin, ja sitten se on kuitenkin vasta kaksi viikkoa etukäteen? Minua on onneksi siunattu melko valkoisilla hampailla, jotka on peruskoulussa suoristettukin melko onnistuneesti. Korkeintaan päädyn siis käyttämään jotakin valkaisevaa hammastahnaa häitä edeltävinä kuukausina, hammaslääkäri-anoppi osaa varmasti suositella sopivaa :)

1 viikko ennen häitä: Jalkahoito, ripsien ja kulmien kestovärjäys, ripsijatkeiden sekä kynsien hoito: Jalat hoidan itse (jos jaksan/ehdin) ja ripsijatkeitakaan ei tule. Ripsien ja kulmien kestovärjäys on vielä harkinnassa ja kynsien hoidontarve katsotaan varmaan tilanteen mukaan.

2 päivää ennen: Suihkurusketus: Suihkurusketusta mulle ei kyllä tule, muuten olen vielä rusketusasioiden kanssa vähän hukassa. Tietysti olisi pöljää olla marraskuussa ruskea, mutta olisihan se kiva, jos ihonväri erottuisi hääpuvusta :D Todennäköisesti päädyn johonkin kevyesti ja pikkuhiljaa sävyttävään vartalovoiteeseen, jonka käyttö pitäisi siis aloittaa jo kuukausi (?) ennen häitä.

Päivää ennen: Geelilakkaus tai manikyyri luonnon kynsille: Jos näitä suunnittelee, niin ne kannattaa laittaa vasta, kun ei tarvitse enää hääriä koristeluiden ynnä muiden parissa. Mikäli päädyn itse niihin kynsitarroihin, niin niiden laittaminen sopii varmasti myös hyvin häiden aattoillalle, vaikka tosiaan edellisessä käytössä kestivät viikonkin hyvinä. Lehdessä suositellaan myös tekemään iholle naamiohoito ja levittämään käsille ja jaloille tehokas hoitovoide yöksi.

Mitäs mieltä tästä kalenterista? Omaan makuuni tämä on ehkä vähän turhan ympäripyöreä, minä kun olen loppujen lopuksi melko mies näissä kauneusjutuissa, eli kaipaisin kyllä yksityiskohtaisempia neuvoja (onneksi internetti lienee pullollaan sellaisia; hyviä vinkkejä otetaan tässäkin vastaan!). Itselleni on myös tärkeämpää kaikinpuoleinen hyvä olo, kuin erilaisiin hoitoihin kulutettu aika ja raha. Eli nyt pitäisi vaan ottaa itseä niskasta kiinni sen elämäntaparemontin kanssa... :D

2 kommenttia:

  1. Joskus minua käy jopa ahdistamaan kaiken maailman kauneusohjeet HÄITÄ varten. Halojaa,elämä jatkuu häiden jälkeenkin, ja jos ei erityisesti ole kauneusjutuista piittaava ihminen kuin sinä tai minä,miksi panostaa juuri häitä varten yliampuvasti ja jatkaa häiden jälkeen normaalisti. Mutta,tämä on nyt vain minun mielipiteeni.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta onneksi varmaan aika harva muuttaa kauneustottumuksiaan häiden takia :) Itse en tosiaan ole sieltä aktiivisimmasta päästä kauneudenhoidon suhteen, mutta haluan kyllä hääpäivänä tuntea itseni kauniiksi ja mahdollisuuksien mukaan välttää kauneuskriisit (kuten muutkin kriisit :D). Uskon siis, että huolellinen (muttei yliampuva!) valmistautuminen kauneuden, kuten muidenkin valmistelujen saralla, sopii minulle :)

      Poista