keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Hankintoja ynnä muuta

Tehtiin viime viikolla ensimmäiset viralliset hääostokset. Siis sellaiset, jotka varmasti tulevat häihin ja joiden hankkimisessa sulhokin oli mukana. Ostettiin nimittäin 70 kappaletta led-tuikkuja käytettynä. Päädyin led-tuikkuihin sen takia, että ne voi ainakin hyvillä mielin iskeä mihin vain diy-tuikkukippoon paloturvallisesti ja ne myös palavat koko juhlan, ilman että kenenkään tarvitsee huolehtia.

Paitsi että nämä tuikut eivät välttämättä palakaan. Näissä on nimittäin sellainen ylös-alas-katkaisimet (kun taas esimerkiksi omissa vanhoissa tuikuissani on sivulta-toiselle-katkaisimet), ja myyjä oli ilmeisesti omista häistään kerännyt nämä vain kasaan paperikassiin. Isäni kävi nämä noutamassa ja itse huomasin vasta porukoilla pakatessani näitä omaan laukkuuni, että menevät muuten tosi helposti omia aikojaan päälle, jos ovat vain heitettynä yhteen läjään. Testailin kaikki kappaleet eilen täällä meillä, niin yhdestä oli katkaisin rikki, yhdestä puuttui "lampunvarjostin" ja muutamasta oli ilmeisesti paristot loppu. Suurin osa kyllä palaa, mutta palokirkkaudessa on melko paljon eroja, eli osa on ilmeisesti juurikin palanut omia aikojaan jossain. Että milläs minä nyt tiedän, jaksavatko kaikki palaa vielä yhden hääjuhlan ajan? Sulhanen ehdotti jo paristojen virtamäärän mittaamista (kyl te tiätte, meikällä taas termit hakusessa), mutta siinäkin on melkonen homma, kun noita on se 70 ja kaikissa paristokotelo ruuvilla kiinni :D Noh, saatinpa jotain hankittua!Mainitut tuikut omassa säilytysratkaisussani; jäätelörasioissa!
Ei oltaisi varmaan puhuttu porukoille mitään ostoksistamme, mutta nämä tosiaan sijaitsivat siellä päin ja valjastin isäni noutamaan nämä. Äitini kommentti ostosten ajankohtaan oli jotakuinkin "Eikä yhtään liian aikaisin!" enkä ihan oikeasti tiedä, oliko kyse sarkasmista vai ei. Enkä muuten myöskään tiedä, kumpi mua ärsyttäisi enemmän: se, että äiti pitäisi meitä ihan hulluina, kun aletaan tehdä häähankintoja jo (pikainen laskutoimitus) 20 kuukautta ennen häitä vai että äiti pitäisi meitä hulluina, kun aletaan tehdä häähankintoja vasta 20 kuukautta ennen häitä.


Omasta mielestäni me ollaan edetty näissä hääsuunnitelmissa ihan sopivalla aikataululla. Okei, paikan etsinnässä ja hankinnassa oli havaittavissa kevyttä hätävarjelun liioittelua, mutta loppujen lopuksi sen oikean paikan löytämiseen menikin noin puoli vuotta! Ollaan toki aloitettu suunnittelu aikaisin, mutta sellainen mä olen. Nimenomaan mä, jos häät olisi sulhon kontoilla, se heräisi varmaan joskus kuukautta ennen hää-hetkeä siihen että ainiin, pitikö jotkut pippalot järkätä :D

Sitten taas, jos äiti on oikeasti sitä mieltä, että nyt pitäisi alkaa tehdä hankintoja toden teolla, niin ihan oikeesti: 20 kuukautta. Siinähän ehtii tasapainoisinkin ihminen muuttamaan mieltään noin 20 kertaa kaikesta. Ellei sitten ole suunnitellut häitään valmiiksi jo lapsuudessa, mitä itse en tosiaan tehnyt. Haluan tässä siis tutkailla vielä erilaisia vaihtoehtoja kunnolla, ennen kuin ruvetaan hirveästi hääshoppailemaan, vaikka pidänkin koko ajan silmäni auki kirpputorilöytöjen varalta. (Kai netissä toimiva Häätori on jo tuttu muillekin morsiamille?)

Tällaista sekavaa avautumista tällä kertaa, pointtina wannabe-edistymistä hankintojen osalta ja pieniä paineita lähipiiristä - juuri muuta ei olekaan tapahtunut. Oma aikani on kulunut pääasiassa opintojen parissa, ja tästä viikosta alkaen myös töissä, joten häähommat jäävät varmaan taas vaihteeksi vähemmälle huomiolle. Yritetään kuitenkin pikkuhiljaa edistyä, ja ehdottomasti raportoin tännekin aina, kun jotain raportoitavaa on! (+ Muulloinkin, kuten olette ehkä huomanneet...).

2 kommenttia:

  1. Mäkin olen sitä mieltä, että meidän hääsuunnitelmat ja hankinnat etenee ihan sopivassa tahdissa.. Täälläkin Äiti taitaa olla tässä vähän eri mieltä. Päätellen "pitikö sun toikin jo hoitaa?", kommenteista. Noh, mä vähän luulen, että äiti on vaan kateellinen, kun ei saa itse suunnitella häitä :D Toivottavasti saatte tuikut toimimaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän äidillä on ehkä vähän sama juttu, ja ehkä myös se, ettei se välttämättä tiedä, miten suhtautua mun häihin, kun olen esikoinen ja ainut tytär eikä mun oikeastaan pitänyt mennä naimisiin "ikinä" :D Mutta eiköhän tää tästä, sillä on ainakin aikaa tottua ajatukseen ja meillä on aikaa selvitellä tuikkujen toimintaa :P

      Poista