maanantai 9. helmikuuta 2015

Tampereen häämessut

Monien muiden tavoin kävimme sulhon kanssa viikonloppuna hakemassa hää-inspiraatiota Tampereen Häämessuilta. Ne olivatkin meille ensimmäiset häämessut ikinä, joten en oikein tiennyt, mitä odottaa (ja sulho varmaan vielä vähemmän). Olin ehkä odottanut jotain vielä hää-hattaraisempaa, sillä itse kaipasin näin suunnittelujen alkuvaiheessa nimenomaan Fiilistä, mutta tuli vaan nälkä :D Ehkä suurin pettymys oli kirppari-puoli, jolta odotin melko paljon. Mekoissa olisi kyllä ollut valinnanvaraa, mutta niitä en viitsinyt sulho seuralaisenani pahemmin katsella. Sen sijaan odotin tavarapuolelta monipuolisempaa tarjontaa, enkä vain kenkiä ja koruja (joissa niissäkin näytti olevan melko yksipuolinen tarjonta). Jotain ideoita kuitenkin tallentui kameralle:

Mallikattauksia oli esillä melko monta, mutta ainoastaan nämä kaksi miellyttivät meidän silmää. Tai tuossa vasemmanpuoleisessa lähinnä tuo servetti, vaikken olekaan yltäkylläisen sydämillä koristelun ystävä. Tuo oikeanpuoleinen oli kyllä ihana kokonaisuus!

Tanssiva Morsiuspukunäytös oli ihan viihdyttävä, vaikka oli siellä kyllä myös melko eksoottisia hääpukuvaihtoehtoja - mikäs siinä, toiset tykkää :D Omaa silmääni miellyttivät lähinnä nämä kaksi, jotka molemmat myös sulho "hyväksyi":

Tuo selkä<3 Oikeanpuoleisessa on mielestäni poikkeuksellisen onnistuneet kirjailut.
Näiden ihmettelemisen lisäksi kerättiin käyntikortteja ja esitteitä vaikka ja mistä. Itse kiinnostuin kovasti Tanssiurheiluseura Stepin yksityistunneista, jotka eivät kuulostaneetkaan niin pahan hintaisilta kuin olin ajatellut. Meidän kevään tanssikurssillehan kävi niin, että käytiin vain yhdellä kerralla... Lisäksi Foodiacin palvelu pitopalveluiden/kokkien löytämiseksi kuulosti lupaavalta, tullaan mahdollisesti hyödyntämään sitä pitopalvelun valinnassa, ellei löydetä omine nokkinemme hyvää vaihtoehtoa. Valokuvaajista tuli napattua ainakin Teemu Höytön ja Mika Peltomaan käyntikortit.

Yksi asia eteni myös melko paljon, nimittäin sormus! Ei vielä ostettu mitään, mutta pysähdyttiin varmaan kaikilla sormus-pisteillä. Kyllä se vain nyt on niin, että mä haluan tarvitsen ne kaksi rinkulaa kihlan ympärille. Onneksi sulho oli sovittelujen jälkeen samaa mieltä :)

Ensimmäisenä piipahdimme Pirkan Kellon pisteellä, jossa olikin omasta mielestäni paras palvelu. Halusin katsella muitakin vaihtoehtoja, kuin tuota jo päättämääni, ja ainoastaan tästä pisteestä löytyi myyjä, joka uskalsi suoraan ehdottaa kihlalleni paria - kaikista muista sain vastaukseksi vain, että tuohonhan sopii mikä vain! Myyjä ehdotti siis alla näkyvää sormusta, joka sopiikin tuohon viereen paremmin kuin mikään muu yksittäinen sormus, joita kokeilin. Harmi, etten muista tämän sormuksen merkkiä ja mallia.

Kerrottuani oman ajatukseni kahdesta sormuksesta palvelu jatkui yhtä hyvänä, ja minulle ehdotettiin tätä Tillanderin mallia:

Kuva ei kyllä oikein tuo esille kokonaisuuden kauneutta. Eikä kyllä sekään, että nuo mallisormukset olivat ihan liian suuria sormeeni (kihlan koko 15,5). Ainakin omaan silmääni tuo näyttää paremmalta, kuin mitkään sormuksen, joita kokeilin yksittäin. Kaiken lisäksi tämä setti oli halvempi kuin tuo ylläoleva yksi sormus!

Toinen varteenotettava kaksikko löytyi Laatukorulta, tämä Silvánin sormus nimittäin:

Oikeastaan kyseessä lienee melko samanlainen sormus kuin tuo Tillanderin, mutta se näyttää (ehkä paremmasta valaistuksesta johtuen) kuvassa paremmalta. Hintaeroa näillä kahdella oli messuilla ihan joidenkin kymmenien eurojen verran.

En vain todellakaan tiedä, kannattaako sormukset ostaa jo nyt! Häihin on kuitenkin melkoisesti aikaa, tuntuu etten uskalla (enkä malta!) säilyttää niitä sitten jossain laatikon pohjalla siihen saakka... Pirkan Kello lupasi meille messutarjouksen (-20%) helmikuun loppuun saakka, ja nyt huomasin, että Lahden Laatukoru tarjoaa Silvánit -30%:lla How to be a Bridezilla -blogin lukijoille 14.2. saakka (sen lisäksi, että haluamani sormus on tälläkin hetkellä Laatukorun sivuilla -26% alennuksessa).

Molemmathan ovat tosi hyviä tarjouksia, vaikka setti näillä hinnoilla meneekin hieman yli budjetin. Tietysti hyviä tarjouksia varmasti tulee vielä tämän vajaan kahden vuoden aikana muitakin. Mutta entä, jos sormusten hinnat noin niinkuin yleisesti nousevat? Toisaalta, ehdinkö tässä ajassa hukata sormukset, kun ne eivät ole sormessani? Mutta sitten taas, se olisi yksi homma pois tehtävälistalta ja yksi kulu hoidettuna. Vaikeita päätöksiä!

Siinäpä häämessujen anti meille lyhykäisyydessään, seuraavaksi pitääkin väsätä Tyttö Sekä Hän -blogin Lauran minulle heittämä Unelmien polttarit -haaste...

9 kommenttia:

 1. Minulla vähän samanlaisia mietintöjä sormuksen suhteen... Haluaisin kovasti jo ostaa, mutta meilläkin häät vasta 2016 niin saattaa olla toisaalta turhan ajoissa :) Olisin varmasti monta kertaa viikossa molemmat sormukset sormessa kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten ole ainut höhlä, joka edes harkitsee ostavansa vihkisormuksen näin ajoissa :D Itse olin jo kallistumassa odottelun puolelle, mutta sulho taas tuntui olevan sitä mieltä, että ostetaan nyt vaan, niin jakaantuu häiden kulut vähän pitemmälle aika välille :/ Ääh, vaikeaa!

   Poista
 2. Haha :D Ei oo totta että meillä on IHAN SAMANLAISET kihlasormukset! :D :D :D
  -Morsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eikä! Itsellä oli kevyesti huono omatunto, kun näin jonkun harkitsevan tätä mallia kolmella timantilla vihkisormukseksi - tuntuu että tämä viisikivinen on kevyesti liian pramea kihlaksi :D Ootko jo ehtinyt miettiä paria tälle? Millaista?

   Poista
 3. Kuule! Otat nuo missä on paljon timantteja (vai mitä ne on) se on ihana <3 Pitää olla paljon kimallusta! Haluan että kun nään sormukset livenä niin ihan sokaistun!
  - <3 R<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kaikissa on paljon timantteja :DD Jos meinaat tuota alinta, niin se on oikeasti ihan samanlainen kuin tuo toinenkin kolmen sormuksen yhdistelmä, siinä on vaan parempi valo. Joku tollanen kokonaisuus mulle kuitenkin tulee!<3

   Poista
 4. Upeita sormuksia. Omalla kokemuksella kannattaa odottaa. Laitettiin juuri oma sormukseni tilaukseen ja sen hinta olikin alentunut viime vuodesta. Ja jos messuista ei muuta hyötyä olisi myöhemminkin niin sormustarjouksia kannattaa hakea. Mekin haimme sormukseni tuolla Pirkan kellon tarjouksella.♥

  VastaaPoista
 5. Ja piti vielä sanomani että jokainen tyylillään niiden timanttien kanssa. Itse en koe että mulle sopisi noin runsastimanttinen sormus arkikäyttöön joten kihlassani ei ole timantteja ja vihkissäkin vain haluamani yksi ja pieni sellainen.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista :) Totesin minäkin, että parempi odottaa vielä, sulhasta olikin sitten vaikeampi saada tajuamaan pointtini ("No mut jos joku hyvä löytyy ni eiks se kannata ostaa?"), tässä on kuitenkin vielä melkoisesti aikaa häihin...

   Minäkään en aiemmin kuvitellut olevani timanttien perään, mutta kihlaksi valikoitui tämä sillä perusteella, että liikkeessä ei yksinkertaisesti ollut muita sopivia vaihtoehtoja silloin kun sormus oli saatava. Sitten taas tuntuisi tylsältä ostaa vaisumpi vihkisormus, joten lisää timantteja vaan :D Mutta tosiaan, jokainen tyylillään! :)

   Poista