torstai 26. helmikuuta 2015

Sairaat synttäriterveiset!

Juhlin tänään synttäreitäni, tai no - juhlin ja juhlin - ei tässä räkätaudissa paljon juhliminen innosta. Olen siis maanantaista saakka viettänyt aikani lähinnä sohvalla löhöten ja niiskuttaen, mutta nyt ollaan ehkä jo voiton puolella (olipa muuten ihana aamulla herätä niin, ettei ollut nenä ihan tukossa!). Tarkoitus oli mennä tänään sulhon kanssa syömään The Grilliin, jonne mulla on vielä viime kesän töistä bonuksena saatu lahjakortti käyttämättä, mutta ehkä sittenkin pyydän sulhoa tuomaan vaan noutoruokaa kotiin; vois mennä ravintolaillalliset tässä kunnossa hukkaan... Viikonloppuna oli myös suunnitteilla mennä moikkaamaan pikkuista kummipoikaamme, mutta saattaa sekin jäädä taudin takia väliin. Höh.

Ettei menisi koko postaus (ja syntymäpäivä!) flunssasta valittamiseen, niin esittelenpä teille synttärilahjani, nimittäin Bernette 56 -ompelukoneen:


Olen jo pitkään harkinnut ompelukoneen ostoa, ja epäröinyt lähinnä sen takia, etten loppujen lopuksi ole kuitenkaan mikään kauhean aktiivinen ompelija. Tai hyväkään, ei sen puoleen. Nyt meillä vain sattui jäämään vanhoja tyynyjä käyttökelvottomaksi, ja kun niille ei muutakaan käyttöä keksinyt (niistä on jo ylitarjontaa kaikissa eläinsuojissakin), niin päätin ommella niistä meille sohvatyynyt - ja sitä vartenhan tarvitsi ompelukoneen :D Uskon kuitenkin, että koneelle tulee muutakin käyttöä, nytkin on yhdet housut odottamassa lyhennystä, ja voihan olla, että innostun häihinkin jotain ompelemaan...

Verhokankaista oli jäänyt tyynyliinoihin sopivat jämäpalat
Alun perin oli kyllä tarkoitus ostaa jokin markettikone, mutta päätin vielä käväistä koulumatkan varrella Hämeen neule- ja ompelukoneliikkeessä tutustumassa tarjontaan, mikä olikin hyvä, sillä heillä oli siellä myös käytettyjä koneita! Tämä nimenomainen yksilö on siis käytetty, kuitenkin kuin uusi (en olisi arvannut käytetyksi!) ja hinta oli puolet halvempi kuin uudella! Olihan tämä silti melko hintava, mutta ajattelin, että mieluummin ostan (tai sulho ostaa, synttärilahjaksi :D) nyt kunnon koneen kuin sellaisen, jota ei sitten tule reistailun ja puutteellisten ominaisuuksien vuoksi käytettyä.

Nuo sohvatyynyt (tai tyynyliinat, tyynyt odottaa vielä ompelua) ompelin siis eilen ja tänään niistämisten välissä, ja niiden perusteella olen ainakin tyytyväinen valintaani :) Koneen käyttö oli helppoa ja nopeaa, eikä tarvinnut tapella yhtään, toisin kuin esimerkiksi äitini/mummoni ikivanhojen koneiden kanssa.

Sitten vielä niistä hääompeluista! Meinaan tottakai on sellaisia "tavallisia" ommeltavia asioita, niin kuin pöytä-/kaita-/lautasliinat ja tuolihuput, mutta myös paperituotteita voi ommella! Bongasin nimittäin jokin aika sitten eilen tein -blogissa näihin ommeltuihin kirjekuoriin, ja ihastuin ikihyviksi! Pinterestistä löytyy myös vaikka mitä ideoita:

(Ylhäällä vasemmalla / Ylhäällä oikealla / Alhaalla vasemmalla / Alhaalla oikealla)
Monethan tekevät myös kaasojen mekkoja ja muita vaatteita itse, ompeleepa joku itse omankin mekkonsa, mutta täytyy myöntää, että siihen ei kyllä mun taidot vielä riitä - edes häihin mennessä. Nämä ommellut paperituotteet voisi kuitenkin olla mun juttu! Onko joku kokeillut tällaisten ompelemista?

2 kommenttia:

  1. Voi pikaista paranemista ja synttärionnittelut! :) Mä en oo kans ollut mikään ahkera ompelija ennen, mutta kun sain ompelukoneen niin rupesin ompelemaan kaikkia kivoja pikkujuttuja tämän tästä... Tosi usein pitää pienentää/korjata vaatteita niin se on kyllä kovin hyödyllistä, et kone löytyy kotoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mäkin uskon, että tuolle käyttöä löytyy, kun melko usein on tullut ajateltua että jos ois kone, niin...

      Poista