sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tampereen seudun juhlapaikat

Aiemmin lupailin postausta kaikista niistä paikoista, joita kävin läpi etsiessäni juhlapaikkaa. Aivan kaikki eivät kyllä enää löydy kirjanmerkeistäni, mutta eiköhän näillä alkuun pääse :) Toivottavasti listasta on jollekin hyötyä, ja ovatpahan sitten minullakin ylhäällä, jos juhliminen ei Omassa Tuvassa onnistukaan (nimim. pessimisti ei pety).

Työväentalot ja vastaavat

 

Ankkuri - Nokian veneilijöitten kerhomaja Edenin liepeillä; vaikutti oikein lupaavalta muuten, mutta liian pieni...
Antaverkan leirikeskus
Irjalan makasiini - Aiempaa pohdiskelua paikasta: Missä juhlia? Itse hylkäsimme tämän, koska maksimi-vierasmäärä on 100 henkilöä, joista vain 60 mahtuu samaan saliin; pienemmille juhlille varmasti oikein passeli! Tässä vielä sähköpostia sieltä: "Makasiinia on mahdollista varata koko viikolopuksi tai vuorokausittain. Koko viikonlopun (perjantaista klo 17- sunnuntaihin klo 12) hinta on 500 euroa. Vuorokauden (perjantaista klo 17 lauantaihin klo 12, tai lauantaista klo 8 sunnuntaihin klo 8) hinta on 365 euroa koko talosta. Vuokraamme myös puolta taloa hintaan 270euroa. Koko talon vuokrassa valmistelut voi aloittaa perjantai-iltana ja omat tavarat pitää kerätä pois sunnuntaihin klo 12 asti. Kaikki vuokratapoihin kuuluu astiasto 100 hengelle ja loppusiivous. Vuokraamme erikseen myös kuohuviini- ja viinilaseja sekä pöytäliinoja."
Kelhin seurantalo - Ei perehdytty vielä sen tarkemmin, kun täällä on jo vietetty lähipiirin häitä, eikä oltu varmoja, onko talvikäytössä. Olisi kyllä varmaan ollut seuraavana listalla tarkistaa :)
Juhlatalo Kumpula - Ei perehdytty sen tarkemmin, koska rumat seinät :D
Messukylän juhlatalo - Aiemmin sai viedä omat ruuat, mutta nykyään pitopalvelu Kristallin käytössä
Takon Soutajien sauna
Pirkan pirtti
Päivölä
Tapsin maja - Pohdiskelua paikasta aiemmin: Missä juhlia? ja terveisiä paikan päältä: Täpinöitä. Me hylättiin tämä tuon maksimi-vierasmäärän (100hlö) ja korkean hinnan (850e/vkonloppu 2016) takia.
Toukola

Maalaismaisemaa


Ali-Marttila - Pohdiskelua paikasta aiemmin: Missä juhlia?. Ei perehdytty sen tarkemmin, kun oli niin tyyris.
Einon pirtti - Tästäkin pohdiskelua: Missä juhlia? ja paikan päältä terveisiä: Terveisiä parilta juhlapaikalta. Tämä ei ollut sulhasen makuun riittävän juhlava ja kaukana kaikesta. Itse kyllä tavallaan tykkäsin :)
Eräjärven Eerola
Karrlundin kivinavetta - Jälleen pohdiskelua: Missä juhlia? terkkuja paikan päältä: Terveisiä parilta juhlapaikalta. Pidettiin tätä liian kalliina, liian kaukaisena ja juhla-aikaa liian lyhyenä (klo 24.00 pitäisi lopettaa).
Knuutilan tila - Meidän vierasmäärä ei olisi mahtunut yhteen tilaan, muuten olisi varmasti harkittu!

Muut vastaavat

Hempankaari - Aiempaa pohdiskelua: Missä juhlia?, lisäksi hieman sähköpostitse saatua lisätietoa: "Tilassamme onnistuu juhlien järjestäminen aina 70 henkilöstä 225 henkilöön. Hinnoille ei tämän hetken tietojen mukaan ole tulossa korotuksia, varmastihan en voi sanoa, koska asiasta päättää perusturvalautakunta. Hinnat ovat pysyneet samana vuodesta 2009. Perjantain aika 13 – 16 on ilmaista ja siivous kuuluu hintaan ennen ja jälkeen (pöytäpinnat tulee tyhjentää). Juhlat päättyvät viimeistään klo 1.00, koska ovet tulee sulkea klo 2.00, näin jää aikaa väen poistumiseen ja pöytäpintojen tyhjentämiseen." Itse emme lopulta käyneet edes katsomassa paikkaa, kun se tuntui melko hintavalta.
Kerhola


Seuraaviin en ehtinyt hirveästi perehtyä, laitoin vain muistiin siltä varalta, ettei löydetä omatjuomat-paikkaa. Kaikissa seuraavissa siis tarjoilut tilan puolesta.

KurssikeskuksetRavintolat


Juhlatalo (Komediateatteri) + uusi tulokas Hovi
Juveneksen Live ja Ziberia


Hotellit


Bonuksena pari juhlatilaa muualta


Viking Line ja Silja Line - Laivahääthän olisi ollut mun alkuperäinen, epärealistinen unelma, jota vein eteenpäin sen verran, että laitoin Viikkarille sähköpostikyselyä. Mitään hintatietoja he eivät antaneet (pitäisi tietää tarkemmin vierasmäärä, hyttiluokat, ruokailun laatu jnejne), mutta olettaisin olevan vähintään hotellien juhlapakettien hinnoissa. Onnistuu siis kyllä, mikäli rahaa löytyy. Muistaakseni minulle kerrottiin myös, että Ruotsin-risteilyllä vihkiminen onnistuu laivallakin siten, että vihkijä poistuu ennen lähtöä, muilla risteilyillä vihkijän on lähdettävä mukaan/vihkiminen suoritettava muualla.

Jukkolanmäen Navetanvintti, Lohtaja - Jos oltaisiin päädytty juhlimaan sulhon kotiseudulla (ja kesällä!), niin tämä olisi ollut ehdottomasti listan kärjessä :) Meinasin jo laittaa kyselyä, mutta omistaja on sulholle mutkan kautta sukua, niin en viitsinyt (tuolloinhan perheemme eivät tienneet aikeistamme).

Pohjanpirtti, Karkkila - Jos taas oltaisiin päädytty omalle kotiseudulleni, niin tämä olisi voinut olla varteen otettava vaihtoehto (tosin tämä olisi ollut sama kuin Ikaalinen Tampereelle :D)

Siinäpä ne! Toivon muuten totisesti, että mun ei tarvitse palata näiden selailuun enää ikinä! Tsemppiä kaikille, jotka vielä paikkaa etsivät! Kysymyksiä/kommentteja saa esittää, mutta en kyllä kauheasti enempää osaa sanoa näistä, kuin sen mikä jo onkin tässä/muissa postauksissa mainittu. Itse ryhdyn nyt kaasojen lahjusten väkertelyyn, niistä lisää toivottavasti ensi viikonloppuna!

18 kommenttia:

 1. Taas tulin lueskelemaan tänne juhlapaikoista :D Tänään käytiin katsomassa Litukkaa, joka oli ihan ok, kunnes menimme Ankkuriin Nokialle. Litukka jäi niin kakkoseksi kun voi jäädä. Ankkurin ikkunoista avautuvan järvinäkymän pystyi hyvin kuvittelemaan, vaikka pihalla tupruttaa lunta. Joka tapauksessa huomenna sitten Irjalan makasiini, Näsijärven soutupaviljonki ja etenkin Rantaniitty Pirkkalassa! http://www.rantaniitynjuhlatalo.fi/ Oletteko siihen tutustuneet? Vaikuttaa ihanalta käytännössä siksi, että sielä on tanssilava järjen rannassa. Tämä tosin teitä tuskin paljoa liikutti :D

  Asia miksi kuitenkin alunperin aloin kirjoittamaan, oli se, että seuraava viesti hyppäsi silmille kun aloin tutkailemaan tuota Kelhin seurantaloa:
  Sääksmäen Maa- ja kotitalousnaiset kokoontuu
  To 05.02.2015 klo 11
  Kelhin kahviossa
  Vanhoista hääpuvuista ja muusta häärekvisiitasta kiinnostuneet tervetuloa!

  Kai olette menossa? :D

  -Morsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Ankkuri ois kyllä muakin kiinnostanut, jos se vaan ois ollut isompi! Ja Rantaniittyä kattelin myös joskus, en muista miksi se hylättiin, varmaan pidin sitä sopivampana kesähäihin :)

   Vitsi mä olen itse menossa tuolloin 5.2. Turkuun viettämään Pikkulaskiaista, joten valitettavasti jää toi Kelhin tapahtuma väliin :/ Muuten olisi kyllä kiinnostanut!

   Poista
 2. Tämmöisiä listauksia tarvittaisiin ehdottomasti enemmän! Kummallista, että yhtäkään selkeää sivustoa kaikista Suomen juhlapaikoista ei oikein meinaa löytyä. Joitakin löytyy joo, mutta niidenkin listaukset on aika suppeita varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella :/ Kiitos siis tästä listasta! Auttaa paljon hääpaikan etsinnässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, listaukset tuntuu usein olevan melko puutteellisia (ei tämäkään kovin kattava ole...) :/ Muuten nyt kun sanoit, niin muistin, että itse hain juhlapaikkoja Kokousnetistä, sieltä tuntui löytyvän aika hyvin Tampereen seudun juhlapaikat :)

   Poista
 3. Kokousnetin kollasiin eilen taas läpi. Sielä muuten lukee, että Irjalan makasiini vetää 180hlö :D No, niin kai. Rantaniitty tosiaan oli ihan älyttömän tunnelmallinen pirtti, mutta tosi pieni. 2 sellaista normaalin kokoista huonetta, joihin olisi mahtunut kyllä yllättävän pajonkin väkeä, mutta siinä se. Jos sade olisi yllättänyt, niin rantalavalle olisi satanut sisään ja ihmiset olisivat joutuneet sisään pöytiinä istumaan. Tämä siis hylkääntyi... Kuten myös Tapsin maja ja Irjala ja Litukka ja Antaverkka (johon emme päässeet edes katsomaan kun vahtimestari väitti soitelleensa pitkin viikkoa, että siellä on joku tilaisuus. Yhtään puhelua ei tullut läpi. Uutta aikaa en aio edes miettiä.) Sovin juuri tapaamisen Äijälään ja Kangasalan kisapirtille. Niin ja laitoin viestiä Nokian Reserviupseerien majalle. Kyllä näitä löytyy kun oikein kaivaa...

  -Morsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä miten ne siellä ilmoitetut henkilömäärät on laskettu: joissain paikoissa varmaan "mahtuu väljästi pöytiin syömään" ja toisissa "seisotaan rivissä kuin sillit suolassa" :D Ota siinä selvää sitten! Tuosta Reserviupseerien majasta en ole kuullutkaan :o Kyllä niitä löytyy, melkein liiaksi asti, mutta muakaan ei mikään meinannut oikein innostaa. Kyllä se vielä teillekin tila löytyy, kun vaan jaksaa etsiä! Eikä kannata turhaan stressiä, vaan pitää välillä myös taukoja, niin voi saada jotain uutta näkökulmaa!

   Poista
 4. Moikka! Kiitos tästä listasta suuresti :)) Sain muutaman uuden idean hääjuhlapaikaksi. Nyt vain kun saisi aikaiseksi soitella kyseisiin paikkoihin ja käydä katsomassa paikkojen päällä, miltä niissä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ole hyvä vaan, ihanaa jos tästä on jollekin hyötyä! :)

   Poista
 5. Hyvä listaus, tästä on varmasti hyötyä monelle juhlapaikkaa vielä miettivälle! (: Ali-Marttila oli alkuun mielessä - se juhlatalli on jotenkin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja toivottavasti on hyötyä! Ali-Marttila vaikutti kyllä ihanalta, mutta ei kuitenkaan ihan niin ihanalta kuin hinta antaisi olettaa :/ Paikasta oli myös muistaakseni ristiriitaisia kommentteja naimisiin.infon foorumilla, mutta eihän sitä koskaan voi kaikkia miellyttää...

   Poista
 6. Ah täällä on joku muukin tutkinut paikkoja! Itse mietimme mieheni kanssa Pirkkalan juhlataloa. Ootko kyselly tuosta tervahovista mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kysellyt Tervahovista, kun totesin, että se yläkerta jäisi marraskuisissa häissä hyödyntämättä, mikä olisi sitten voinut harmittaa. Muista blogeista olen bongannut siitä juttua Rustic bridella ja Always walk beside you:ssa. Me päädyttiin tosiaan lopulta tuohon Omaan Tupaan Ikaalisissa :)

   Poista
 7. Käytiin katsomassa Lavajärven Päivölää. Ei ollut listassa vaan löydettiin sivut. Siinä tuntuu olevan hyvä vaihtoehto. www.lavajarvenpaivola.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni mekin harkittiin tuota, mutta en silloin löytänyt sivuja tai hylkäsin sen jostain muusta syystä... Kiitos kuitenkin linkistä, lisäänpä sen tuohon listaan jos joku muu kiinnostuisi :)

   Poista
 8. Hei, halusin tuoda tähän ketjuun vielä yhden hyvän juhlapaikan, jonka löysin! :) Tämä tila on lokakuussa avattu. Aivan ihanan avara, kaikki mahtuu samaan tilaan (n. 120 henkeä vielä suht löysästi). Paikkaan saa tuoda omat juomat ja ruuat. Pihassa on myös toinen rakennus, jossa häävieraiden on mahdollista yöpyä. Tässä nettisivut:

  http://juhlatilasukkatehdas.fi/

  Paikan pitäjät olivat todella miellyttäviä! Kannattaa ehdottomasti tutustua! :)
  Valitsimme tämän meidän hääpaikaksemme toukokuulle 2017.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tila siis Lielahdessa 15 minuutin päässä Tampereen keskustasta.

   Poista
  2. Juuh, tykästyin tähän kanssa heti kun kuulin tästä - hetken aikaa tämä oli jopa potentiaalinen vaihtoehto Omalle Tuvalle. Tässä on kuitenkin hitusen pienempi sali ja muutenkin vähemmän sisätiloja (jotka marraskuussa ovat aika isossa roolissa) kuin Tuvalla, niin ei lopulta käyty edes katsomassa paikkaa. Muille kuitenkin varmasti hyvä vinkki!

   Poista
 9. Nyt löysin uuden juhlatilan nimeltä Aaltosaha. Näyttäisi olevan uusi, upealla paikalla ja järven rannalla. Matkaa on Tampereelle 60 km, mutta yöpymistä on vaikka koko porukalle paikan päällä. Niin ja juomatkin saa tuoda itse. Nettisivut www.aaltosaha.fi

  VastaaPoista