perjantai 16. tammikuuta 2015

Juhlapaikka!

Tekisi mieli lisätä otsikon perään liuta huutomerkkejä, ihan vain innostuksesta. Viime lauantaina katsastamamme Oma Tupa Ikaalisissa on nimittäin nyt varattu meidän juhlapaikaksi marraskuulle 2016! Tarkkaa päivämäärää en vielä paljasta, pitäähän sitä jotain salaperäisyyttä säilyttää ;)

Joulukalenterissa jo kirjoittelinkin pari sanaa Omasta Tuvasta - ja vaikka jo tuon postauksen loppuun mainitsinkin kiinnostuksen vain kasvavan koko ajan, tämä jotenkin unohtui. Jatkoin siis vielä pari viikkoa etsimistä ja turhautumista, kunnes päädyin jälleen tähän, ja pienen pohdinnan jälkeen otettiin paikkaan yhteyttä ja päästiin siis viime lauantaina tutustumaan tähän paikan päällä.

Jostain syystä tämän kuvan nähdessäni ajattelin ulkoseinän olevan tiiltä, mutta puutahan se oli, kuten koko rakennus muutenkin. Maali ei ollut ihan priimakunnossa, mutta joka tapauksessa mulla alkoi jo pihamaalla jännittää ihan hirveästi, että oisko tämä nyt Se.

Sisällä kierrellessämme fiilis vain vahvistui, vaikka noi epämääräisen vihreät seinät mua vähän epäilyttikin (miksi noin kaikissa seuran- ym. taloissa on noi epämääräisen vihreät seinät?!). Ne oli siis vielä vihreämmät, kuin tuossa kuvassa näkyy; valkoiselta näyttävä osio on esimerkiksi livenä vaaleanvihreää.

Tilat oli kuitenkin täydelliset: saliin mahtuu 150 ihmistä ruokailemaan, vieressä on kahvio, jonne voi kattaa buffetin ja jossa on myös (baari)tiski ja reilusti viileäkaappeja. Keittiö oli melko pieni, mutta kuulemma pitopalvelu pärjää. Kahvioon pääsee siis kahdesta ovesta, eli ruokajonon saa näppärästi kiertämään. Kesäjuhlia jos suunnittelee, niin tuossa oikealla on myös tilava terassi, mutta marraskuussa se tulee varmaankin vain tupakoijien käyttöön.

Näyttämö on tilava, ja koska tämä toimii välillä myös teatterina, siellä on kunnon valot ja äänentoisto (tosin, jos niitä ei osaa itsenäisesti käyttää, niin tekninen tuki talon puolesta maksaa 60e). Näyttämölle pääsee takakautta, ja siellä on myös pari varastohuonetta ja vessa bändin käyttöön. Tällä hetkellä, ja varmaan vielä 2016, takatiloissa kyllä toimii home-tms-evakuoitu ala-aste, mutta se ei kuulemma rajoita tilojen käyttöä. 

Eteisaulassa on reilusti narikkatilaa sekä vessat (2kpl molemmille sukupuolille) ja se on sen verran tilava, että sinne saisi lapsille oman nurkkauksen (mitä olimme molemmat ajatelleet kierrellessämme). Myös kulku parvelle tapahtuu eteisaulasta.

Hintaa tällä on 600e/vrk. Sivuilla mainitaan, että häihin ja vastaaviin juhliin hinta on korkeampi, jos tarvitsee useamman vuorokauden, mutta käytäntönä on kuulemma ollut, että jos ei viereisinä päivinä ole varauksia, niin pääsee perjantaina koristelemaan ja sunnuntaina siivoamaan. Siivouksen voi myös tilata Tuvalta 180e hintaan.

Astiasto maksaa 60snt/käyttäjä, mikä on mielestäni ihan kohtuullinen hinta. Astioita on kuulemma kutakin kappaletta reilut sata, mikä riittänee meille (toivottavasti, pitää vielä tarkistaa, kun vierasmäärä on selvillä!). Ruuanlaittovälineitä, maljakoita ja kynttilänjalkojakin löytyy, tarjoiluastioita vähemmän. Syöttötuoleja oli vain yksi, joten pitää toivoa, ettei syöttötuoli-ikäisiä tule montaa.

Tänne saa tosiaan tuoda omat ruuat ja juomat, tosin heillä on ilmeisesti myös vastikään aloittanut oma pitopalvelu, jolta myös voi pyytää tarjouksen. Majoituspaikkoja ei valitettavasti ole kuin Ikaalisten kylpylä, ja sinnekin on noin kahdeksan kilometriä, mutta tulimme siihen lopputulokseen, että se saa riittää. Kynttilöitä saa polttaa (kunhan ne sammuttaa ennen tanssimista) ja juhlia saa niin kauan kuin haluaa. 

Paikka täyttää siis melkolailla kaikki ehtomme, ja vaikkei se sijaitsekaan aivan Tampereella, niin uskon, että vieraamme pääsevät sinne yhtä helposti kuin Tampereellekin - suurin osa kulkee varmaan joka tapauksessa omalla autolla. Lisäksi tänne on lähes yhtä pitkä matka kummankin kotipaikasta :D

Epätoivo on siis vaihtunut innostukseen, ja kerrottiin vihdoin perheillemmekin hääsuunnitelmista - jostain syystä en halunnut puhua kenellekään suunnitelmista sen tarkemmin, ennen kuin olisi jotain oikeaa kerrottavaa, ja nythän meillä oli! Itse hieman jännitin kertomista (minunhan ei pitänyt edes seurustella vakavasti, ennen kuin joskus kolmekymppisenä...), mutta ei äiti ainakaan kovin järkyttyneeltä kuulostanut, jos ei nyt aivan niin innostuneeltakaan kuin sulhon äiti.

Seuraavaksi lienee vuorossa avustajien pyytäminen, kaksi kaasoa ja yksi bestman ovat jo tiedossa ja heille on tulevista rooleista jo vihjailtukin, mutta haluaisin jollakin leikkimielisen virallisella tavalla esittää vielä varsinaisen pyynnön. Lisäksi pitäisi kai sitten pikkuhiljaa miettiä häiden lopullista värimaailmaa ja alkaa tehdä suunnitelmia ja hankintojakin - iiks! Kirjoittelen näistä suunnitelmista mahdollisimman pian & ajattelin myös listata kaikki juhlapaikat, joita ihmettelin - jos niistä vaikka löytyisi jollekin muulle Juhlapaikka isolla J:llä

14 kommenttia:

 1. Kas täällä on toinenkin marrasmorsian :) Oma Tupa on tuttu paikka! Vanhan kotikaupungin tiloja tietysti katsoo niin eri silmällä, kun on viettänyt siellä monet koulujen juhlat ja jopa oppitunnit. Oon kuitenkin ollut siellä myös häissä, ja paikka toimii siihen loistavasti. Toivottavasti pidätte siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu, pitääkin alkaa seurata sun blogia, näkee sitten, että miten teidän marrashäät sujuu :) Toi on kyllä totta, ettei tila saa olla itselle liian tuttu, vaikka jokin tunneside olis ollut kiva. Uskon kuitenkin, että tää oli meille sopiva valinta :)

   Poista
 2. Ihana tuo teidän juhlatila! Kelpuuttaisin meillekin koska vain! Ja minä nirsoilin juhlapaikan kanssa melkein vuoden! Ihan ulkoa ja ihana sisältä! Eikä hintakaan kyllä päätä huimaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä tyytyväinen! + Ihana etten ole ainoa nirsoilija :D

   Poista
 3. Jippii, onnittelut hyvästä juhlapaikasta!:)

  VastaaPoista
 4. Kun on juhlapaikan varannut, on järjestelyiden kanssa jo hyvässä mallissa!:)

  VastaaPoista
 5. Hei, juomissa voit kyllä säästää huomattavasti, käytä naapurimaan antimia.

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Löysin tuolta eräältä forkalta sinun yhden kirjoituksen, missä mainitsit Ikaalisen, ja pakkohan oli tulla blogisi kurkkimaan.
  Minä asustelen siipan kanssa Ikaalisissa (siippa on muualta kotoisin ja minäkin vaan hänen perässä muuttanut :D , ja meillä tulossa nyt tämän vuoden lokakuussa häät, ja ihan täällä maalla juhlitaan, tosin tuolla kylpylän tuntumassa, Kauppilan matkailutilalla :)
  Pienet häät tiedossa ihan kaveripiirille, mutta juhlat kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne! Pitääkin seurailla myös sun blogia, jos vaikka saisi jotain vinkkejä Ikaalisten palvelutarjonnasta :) Meitäkin (=mua) ois Kauppila kiinnostanut, mutta se oli muistaakseni hieman turhan pieni meidän vierasmäärälle :)

   Poista
  2. Ei me varmaan kovin hirveästi kuitenkaan paikallisia käytetä, meikkiin ja kampaukseen menen Tampereelle jo ihan valokuvauksen takia, ja kun täältä ei löydy mieleistä paikkaa että saman katon alta saisi sekä kampauksen että meikin, varsinkaan fiksuun hintaan. Tuntuu olevan joku 'pikkupitäjä-lisä' hinnoissa :D

   Siippa tosin pohtinut että tarjottavat lihat haetaan Jämijärveltä palvaamosta ja kaikella todennäköisyydellä salaattitarpeistot haetaan luomulta, eli jotain tukea edes paikallisille :)

   Poista
  3. Ai vitsi, oisin vähän toivonut että sieltä pikkupitäjästä olisi saanut osan palveluista halvemmalla kuin Tampereella :D Kiva kuitenkin, että sieltä löytyy jotain teidän tarpeisiinne sopivaa :)

   Poista