maanantai 8. joulukuuta 2014

Lahjoja & astioita

Taas on se aika vuodesta kun stressataan lahjoista. Itselleni on useimpina vuosina ollut melko helppoa keksiä sekä lahjoja muille että omia toiveita. Tänä vuonna kumpikin tuntuu ylitsepääsemättömältä! Tai yksi lahjatoive keksittiin helposti (paistinpannu, sulhon vanhemmat ostaa), toinenkin pienen miettimisen jälkeen (saunakiulu, mun vanhemmat ostaa), mutta tänään juuri mummini soitti, että mitä halutaan, enkä enää keksinyt mitään. Samoin pitäisi keksiä jotain pientä, mitä pikkuveljet voisivat ostaa (leffalippu mieheen?).

Itse olen nyt hankkinut lahjat äidille, isälle (osaksi) ja yhdelle neljästä pikkuveljestä - nämä kaikki bongasin siis viime viikonloppuna kirppikseltä: esimerkiksi äidille ostin käyttämättömän elektronisen valokuvakehyksen vitosella, mihin olin oikein tyytyväinen. Sulholle ostan luultavasti vain jotain pientä, sillä aion ostaa hänelle melko arvokkaan syntymäpäivälahjan vielä ennen joulua (siitä lisää tyypin syntymäpäivänä torstaina). Mutta mitä ihmettä ostan vielä kolmelle pikkuveljelle?! Etenkin 16- ja 13-vuotiaat veljet tuottavat päänvaivaa - mitä ihmettä heille voi ostaa?

Kävimme eilenkin kirpputorilla kiertelemässä (mukaan tarttui vain koulureppu itselleni kolmella eurolla), ja bongasin sieltä ihania Arabian astioita! Kyseessä oli Pekka-sarja, ja sitä tosiaan löytyi kirppirpöydästä kokonaisen kattauksen verran - ainut vaan, että kerralla ostettuna setti olisi ollut melkoisen hintainen. Lisäksi googlettelin juuri äsken, ettei kyseisestä sarjasta liene arkikäyttöön, se kun on posliinia, jota ei mielellään tulisi pestä koneessa.

Meidän astiastohan on tällä hetkellä melkolailla sillisalaattia, itse asiassa ihan omasta tahdostani. Minusta on nimittäin ahdistavaa ostaa uusia astioita, kun maailman kirpputorit tursuavat vanhoja - en siis ole kerännyt mitään sarjaa, vaan omat astiani ovat 18-vuotiaana tehtyjä "löytöjä" (kriteerinä mahdollisimman halpa hinta, merkistä viis) muutamaa perintökalleutta lukuunottamatta. Sulhon astiat taas ovat hänen ylioppilaslahjojaan - valitettavasti. Kyseessä on Arabian Teema-sarja, joka on ihan kiva kyllä joo, paitsi että kaikki on vihreää. Ei edes sinänsä mikään jäätävän ruma väri, mutta ei vain sovi meille, me ollaan molemmat sinisen ystäviä, ja ne ovat myös omaan makuuni liian tummat.

Googlaillessani äsken niitä hoito-ohjeita posliiniastioille törmäsin tämän (suuren luokan) ongelman ratkaisuun: Arabian Pudas Arctica -sarjaan. Kyseessä on 1980-luvulla valmistuksessa ollut sarja, joka on jo kestävää, eli soveltuu arkikäyttöönkin. Nyt voin siis esittää lahjatoiveiden kyselijöille tällaisen toiveen - astiasarja, jota ei uutena kaupasta saa, mutta jos jostain kirpparilta löytää, niin mieluusti saa ostaa :) Hinnaltaan nämä tosin ovat melko kalliita (kalliimpia kuin monet vanhat Arabian sarjat, varmaan juuri käytettävyyden vuoksi), mutta yksittäisen astian hinnan ei luulisi olevan ylitsepääsemätön. Sitten jos kun näitä alkaa kertyä, pitää vain keksiä, miten ne sulhon Teema-astiat voisivat vaivihkaa hävitä kaapista... :P

Nämä astiat voisi siis sitten joskus iskeä myös häälahjalistalle. Alun perin olin ajatellut, että toivotaan vain rahaa häämatkaa varten, mutta olen varmaan aikuistumassa, kun iski tällainen tarve yhtenäistää astiavarastoa (+jouduin hankkimaan elämäni ensimmäiset silmälasit!). Tosin häälahjatoiveisiin on jo tänä syksynä listattu kahvinkeitin (nykyinen on yli 10 vuotta vanha ja toiveena olisi hieman hifimpi laite, tällä kuitenkin pärjättäneen vielä pari vuotta).

Psst! Jos joku muuten miettii tamperelaisille lahjuksia, niin huomasin Facebook-seinältäni, että Näsinneulaan voi ostaa lahjakortteja! Itselleni ainakin kelpaisi, sulho lupasi jo joskus toisilla treffeillä että vie minut joskus tuonne syömään (arvaatte varmaan, että vielä ei ole vienyt):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti