torstai 18. joulukuuta 2014

Lisää juhlapaikkavaihtoehtoja

Alan olla jo epätoivoinen näiden juhlapaikkojen suhteen. Tiedän kyllä, että häihin on vielä ikuisuus aikaa, eikä tällä ole hoppu, mutta kun mikään ei tunnu olevan sinne päinkään! Kaikissa on joku ylitsepääsemätön vika! Tai sitten se vika on minussa :D Kaiken lisäksi monet paikat alkavat vastaanottamaan vuoden 2016 varauksia vuodenvaihteessa, ja pessimistinä uskon tietenkin, että jos onnistumme löytämään mieluisan juhlapaikan, niin se on siinä vaiheessa jo varattu haluamallemme päivälle. Koska marraskuuhan on supersuosittu hääkuukausi...

Jatkanemme kuitenkin tätä paikkojen tutkailua heti ensi vuoden puolella - tässä muutama paikka, joihin olisi tarkoitus tutustua tarkemmin:

Tampereen Laulumaja

Tässä tykkään sijainnista, joka on siis Tampereen Kalevassa. Jos nimittäin suunnitellaan häitä Tampereella, niin plussaa olisi, että juhlapaikka sijaitsee Tampereella (suurin osa meitä kiinnostavista tuntuu sijaitsevan enemmän tai vähemmän Tampereen ulkopuolella). Muuten tämä sitten onkin vain "ihan ok".

Juhlasaliin pitäisi mahtua "parhaimmillaan jopa 100 henkeä ruokailemaan" - mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Vähän liian vähän meille siis... Muita tiloja pohjapiirrustuksen perusteella ovat eteinen + 3 vessaa, keittiö, tarjoiluhuone ja Tynnyrihuone ("tunnelmallinen seurusteluhuone"). Tarjoilut vapaasti hoidettavissa.

Hinnastossa lukee, että iltajuhlat 600e ja päiväjuhlat 300e (siivous kuuluu hintaan), häät lienevät iltajuhla? Vai molemmat, yhteensä 900e?

Keltainen Talo, Pälkäne

Tai siis ilmeisesti varsinaisesti Nuijantalo / Nuijansali, jotka nyt ovat osa Keltaista Taloa? Hieman Tampereen sivussa, mutta vielä ihan lähellä. Oikein tunnelmallisen oloinen, ja juuri passelin kokoinen sali - 150 henkeä! Tässäkin tarjoilut vapaasti hoidettavissa, Keltaisen Talon kahvilan keittiö on sitten pitopalvelun käytössä. Paljon muuta sivuilta ei sitten irtoakaan, enkä oikein löytänyt tästä kokemuksiakaan. Hinta on kyllä melko suolainen, ensi vuodelle 1020e - paljonkohan sitten 2016 :/

Plussaa Keltaisen Tuvan Bed&Breakfast, jonne ainakin osa vieraista voisi majoittua! Muista majoitusvaihtoehdoista tuo onkin ehkä sitten kaukana...

Oma Tupa, Ikaalinen

Tämä alkaa taas olla jo melko kaukana Tampereesta, mutta ainakin se on jossain keskustassa (eli Ikaalisten siis) - Ikaalisten kylpyläkin on ilmeisesti melko lähellä, eli sinne voisi majoittua. Mä ihastuin tässä tuohon alemman kuvan taka-alalla näkyvään parveen! Jos päädytään tähän, niin haluaisin hyödyntää sitä jotenkin sisääntulossa/vihkimisessä!

Ruokapaikkoja tässä saa tuohon saliin ilmeisesti 145, mikä olisi juurikin sopivasti (pakko asennoitua sillä periaatteella, että kaikki kutsuttavat saapuvat). Tässä on myös kahvila, jonka puolelle voi laittaa tarjoilupöydän. Lisäksi tietty tuo kuvassakin (ylemmässä) näkyvä sali, ja esiintyjien lämpiöt omilla sisäänkäynneillä. Hinta hääjuhlille on tällä hetkellä 600e/1vrk, 900e/2vrk tai 1200e/3vrk. Melko edullinen siis, jos uskaltaa varata vain vuorokauden. Jos haluaa henkilökunnan hoitavan kalustuksen tai siivouksen, se maksaa erikseen, samoin astioiden käyttö.

Pitopalvelusta / juomista tässä ei puhuttu mitään, mutta ainakin tuo astioista peruttava maksu viittaisi siihen, että pitopalvelun saa tuoda ulkopuolelta.

Tässä kirjoittaessani samalla pohdittuani näitä musta alkoi kyllä tuntua, että hylkään nuo kaksi ensimmäistä sen enempää perehtymättä. Sen sijaan tuo Oma Tupa kiinnostaa koko ajan enemmän, se pitää kyllä tarkistaa!

Mistään näistä ei oikein löytynyt internetin ihmeellisestä maailmasta kokemuksia, joten kaipaisin sellaisia taas kovasti! Kerro oma kokemuksesi, tai vinkkaa, jos olet jossain muualla nähnyt :)

4 kommenttia:

 1. Moiks!
  Bongasin sinut naimisiin.infosta ja innostuin siitä, että sieläkin on havaittavissa turhautumista, pelkoa ja ahdistusta juhlapaikan suhteen :D Pahoittelut, en oikeasti toivo sitä sinulle. On vaan ihana löytää kohtalotoveri. Oletteko jo löytäneet juhlapaikan? Mitkä teidän ehdottomat ehdot ovat sen suhteen? Voi kun olisikin se nettisaitti mistä voisi helposti muutamalla klikkauksella löytää sen täydellisen paikan, joka täyttäisi kaikki toiveet ja etenkin ne vaatimukset...
  TSEMPPIÄ!
  -Morsu2016

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä melkoista turhautumista, mutta vihdoin viime lauantaina tärppäsi! Päädyttiin siis tuohon Omaan tupaan, koska vieraat mahtuvat siellä kevyesti yhteen tilaan, muutenkin tilat on tosi käytännölliset ja sinne saa viedä omat ruuat ja juomat. Oikeastaan ainut ehto, mistä jouduttiin siis tinkimään, oli sijainti Tampereella, mutta Ikaalinen lienee riittävän lähellä ;) Tarkoitus olisi kirjoitella paikasta ja vähän muustakin heti kun vain ehdin! (Luvassa myös listaus kaikista niistä paikoista, jotka kävin läpi, jos se vaikka jotakuta muuta helpotaisi...)

   Poista
 2. Voi kun itsekin odotan sitä, kun pääsee innostumaan oikein kunnolla häistä! Tämä juhlapaikan etsiminen on oikeasti turhauttavaa. Toivottavasti esim. mekko ei tuota yhtä paljon tuskaa.
  Tuo Oma tupa on muuten kyllä tosi upean näköinen!
  Itse olen jo kaasoni valinnut ja heidätkin saanut hommasta innostumaan (tai siis bestmatesit, toinen on mies). Tämä naispuoleinen on ihan innoissaan soitellut ja lähetellyt viestejä vaikka mihin. Ihanaa kun on joku kenen kanssa innostua! Ja myös turhautua. Mies kun ei niin innoissaan tästä suunnittelusta ole, vaikka onhan hänkin juhlapaikkoja katsellut (tosin varmaan säälistä). Äitskälle pitäisi itsekin jotenkin uskaltaa kertoa, että häitä suunnitellaan. Jännittää sekin, vaikka en edes tiedä miksi? Ehkä se on sitten "niin lopullista", ihan kun se ei muuten olisi :D On tämä jännää aikaa jo nyt, vaikka häihin on vielä vaikka kuinka kauan. Ihanaa kutkuttavaa jännitystä.

  Joka tapauksessa odottelen innolla kuulevani piiperryksistäsi ja muista pohdinnoista. Aiotteko esim. järjestää jotain ohjelmaa/leikkejä/spesiaalijuttuja? Minkälaiseen mekkoon päädyt? Minkälainen häääauto tm. kuljetusväline valikoituu? (Mehän oikeasti mietittiin, että olisi hauska joku tandempyörä tai joku vähän erikoisempi... Ottakaa te tandemsukset http://www.mantsalanurheilijat.fi/@Bin/259006/P3136135.jpeg ) Niin paljon päätettävää ja niin ihana aihe :)

  Nyt tämä menee unimaille. Jatka haaveiluja :)

  -Morsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vielä siitä, varmasti! Ja mäkin kyllä toivon, että muut päätökset ei ole yhtä vaikeita (ja samalla pelkään, että tämä oli oikeasti helpoimmasta päästä :D). Hyvä, että sulla on kuitenkin jo kaasot henkisenä tukena!

   Meille tulee varmasti sekä perinteisiä, että jotain vähän erilaisempaa ohjelmaa. Mekosta olen jo alkanut stressaamaan: toisaalta en halua hankkia sitä liian aikaisin, ja toisaalta taas käytettyjen mekkojen markkinat on rajalliset, joten ajoissa pitäisi olla :/ Kuljetusvälineestä tulee varmasti myös pidempää pohdintaa, koska omasta mielestäni emme sellaista oikeastaan tarvitse (vihkiminen juhlapaikalla), mutta sulho taas on niin automiehiä, että pakko kai se on jollekin välille (mille?) hommata :D

   Kiitos muuten pitkistä kommenteista & pysy kuulolla ja jatka haaveiluja myöskin! :)

   Poista