keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Mikä elämäntaparemontti?

Tulin jo joskus kesällä maininneeksi elämäntaparemontista - siis hienosta suunnitelmasta lopettaa herkkujen mässäily ja alkaa sen sijaan urheilla. Tähtäimessä hehkeä look hääpäivänä ja niin edelleen. Onneksi tämä remontti aloitettiin ajoissa, koska se ei ole ihan hirveällä vauhdilla edistynyt :D

Meistä kumpikaan ei kyllä ole mitenkään lihavassa kunnossa, ja pääosin ruokavaliokin on ihan ok: yleensä syömme ihan lautasmallin ohjeistamalla tavalla. Itseäni onkin harmittanut kaikista eniten liikkumisen unohtuminen, tai siis jääminen muka muiden kiireiden jalkoihin. Se on tuonut pari lisäkiloa, mutta vaikuttanut varmasti sitäkin enemmän mielialaan. Liikkumisesta on mulle tullut aina hirveän hyvä olo, enkä ole ikinä kuulunut liikunnan inhoajiin, mutta jotenkin se aina vain jää...

Kesällä meni vielä ihan hyvin, kun pyöräilin työmatkat ja kävin sen lisäksi välillä jopa Ladylinen kesäjäsenyydellä ryhmäliikunassa. Ostin vielä ekaa kertaa ikinä kunnon salivaatteet, ja voin kyllä suositella muillekin! Ihan eri fiiliksellä lähtee liikkumaan urheilullisissa vetimissä kuin vanhoissa verkkareissa. Mutta sitten tuli syksy ja koulu:

Päivät (ja melko pitkälti illatkin!) kuluivat siis kirjastossa opiskellen. Ihan muutaman hassun kerran kävin koulun ryhmäliikuntatunneilla, ja olihan meillä ne viisi tanssituntia - paljon muuten ei sitten urheiltukaan! Kunnes lokakuun lopulla mua alkoi taas ärsyttää saamattomuutemme: päätettiin, ettei enää osteta mitään herkkuja kotiin.

Marraskuun ajan päätöksemme toimi tosi hyvin! Mulla yleensä on ongelmana nimenomaan se, että sulho ostaa kotiin vaikka ja mitä herkkuja, joita se itse ehkä maistaa vähän, ja mä mussutan sitten kaiken menemään. En vain osaa herkutella hillitysti - joko kaikki tai ei mitään - ja jos tiedän kotona olevan jotain hyvää, niin syön sen kyllä. Herkkujen puute teki myös telkkarin tuijottamisesta paljon tylsempää, joten marraskuussa kävimme ahkeraan lenkillä. Tosin vain kävelyillä, mutta kuitenkin! Kotiherkuttelukielto toimi siis erinomaisesti, eikä sulhonkaan tarvinnut potea huonoa omatuntoa töihin ostetuista herkuista tai äitien leipomusten syömisestä.

Sitten tuli joulukuu. Molemmilla oli pikkujouluja ja flunssaa, ja kotiin tulvi herkkuja muualta (pikkujoulujen jämäruokia, merkkipäivälahjoja, muuten-vaan-tuliaisia...) ja Itsenäisyyspäiväksi ostimme jo itsekin herkkuja. Puolikuntoisena sohva ja suklaa houkuttelivat, eikä niistä päässyt ylös enää tervehdyttyäänkään - sama meno jatkuu siis edelleen.

Kun sain joulukiireet ja suurimman osan koulukiireistäkin hoidettua viime viikolla, ajattelin, että nyt on aikaa urheilla. On joo, mutta Unipolisportin ryhmäliikuntakausi loppui jo! Salille en sinne uskalla mennä, kun kaikki on pelotelleet, että siellä on vain himobodaajamiehiä. Noh, käytiin me maanantaina geokätköilemässä, voisi mennä tänäänkin - olisi vain kiva harrastaa muutakin liikuntaa kuin kävelemistä. (Vinkkejä otetaan vastaan!)

Että ei ole pahemmin edistynyt tämä remontti - säästellään sitä varmaan uudenvuodenlupaukseksi - ainakin tanssitunnit jatkuvat! Unipolisport järjestää nimittäin keväällä lavatanssin alkeis- ja jatkokurssin Kaupin kampuksella, ja meillä on tarkoitus osallistua molemmille. Tanssilajit ovat osaksi samoja kuin edellisellä viiden kerran kurssilla, mutta uskon, että kertaus tulee tarpeeseen!

Muutenkin täytyy kyllä raivata enemmän aikaa liikunnalle! Sulho on puhunut salijäsenyyden hankkimisesta, itse jatkanen Unipolisportin ryhmäliikuntatunneilla, koska se on edullista ja kivaa. Syömisiin pitää kyllä alkaa taas kiinnittää huomiota jo nyt, vaikka jouluherkuista aion silti nauttia!

2 kommenttia:

 1. Voin lämpimästi suositella Tampereen yliopistojen kuntosaleja, erityisesti TTY:llä ja Yliopistolla on upeat puitteet reenaamiseen! Ei siellä ole vain "himobodaajamiehiä" vaan myös ihan tavallisen näköisiä ihmisiä omalla kuntotasollaan :) TTY:llä on lisäksi kaksi salia, joista toisella on viikoittain naistenvuoro, joten kokeile vaikka sitä ensiksi jos yhtään kiinnostaa ja uteliaisuutta löytyy!
  Lisäksi saleja on varattavissa, jos yhdessä sulhosi kanssa kiinnostaisi esimerkiksi sulkapallon pelaaminen ;) Uskon että salivaraukset onnistuu yhtälailla myös TAMKilla ja Yliopistolla!
  Tsemppiä motivaationhakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla! En tuosta TTY:n naistenvuorosta tiennytkään, itse kun asuu täällä keskustassa niin TTY tuntuu kovin kaukaiselta, mutta sielläkin voisi kyllä käydä jumppaamassa :D Huomasin myös, että Unipolisportilla olisi alkamassa tuo Kunnon Startti -kurssi, joka voisi myös auttaa sen kuntosalipuolenkin hyödyntämisessä :) Ja voisihan tuota sulhoakin houkutella vaikkapa juuri sulkapalloilemaan, kiitos vinkeistä ja tsempistä!

   Poista