perjantai 12. joulukuuta 2014

Save the date -ideointia

Muistattehan kaikki postittaa kotimaan joulukortit - tänään on viimeinen päivä lähettää ne 75 sentin merkeillä!

Mua kutkututtais ihan hirveästi lähettää Save the date -kortit ensi vuonna joulukorttien mukana. Ainut vaan, että se voi olla himpun liian aikaisin, lähes vuotta ennen - pitää varmaan tän takia siirtää häät sittenkin kesälle :D Miksi mä haluan näin tehdä, on ihan säästökysymys - jouluna kortit saa tosiaan lähetettyä pikkaisen halvemmalla, ja me lähetetään joulukortit joka tapauksessa, joten lisäkustannuksia ei periaatteessa tulisi. No okei, tykkään myös ajatuksesta, että voitaisiin tällä tavalla yllättää ihmisiä iloisesti joulun alla.

Save the date -korttien lähettäminen ei tietenkään ole pakollista eikä kuulu suomalaisiin perinteisiin, mutta mun mielestä ne kannattaa lähettää, etenkin kun meidänkin häät vietetään hieman poikkeukselliseen vuodenaikaan. Koen, että ihmisten on hyvä varautua jo ajoissa siihen, että saattavat joutua valitsemaan meidän häiden ja firman pikkujoulujen välillä. Monet meidän sukulaisista asuvat myös melko kaukana, eikä heitä tule nähtyä niin usein, että päivämäärä välttämättä kulkeutuisi heidän tietoonsa jossain muussa yhteydessä.

Varsinaisesti olen kyllä ajatellut lähettää korttien sijaan magneetit. Näin joskus kaverilla tällaisen Save the date -magneetin jääkaapin ovessa, ja se oli ihana! Magneetteja omilla valokuvillahan saa nykyään kaikista verkkokaupoista, joista saa muitakin kuvatuotteita (Ifolor, Smartphoto, mitä näitä nyt on), ja sen lisäksi esimerkiksi Now & Forever:ltä saa varsinaisia Save the date -magneetteja.

Näppärä tyyppihän askartelee nuo itsekin (ainakin Sinooperista saa erilaisia magneetteja), mutta luulen melkein, että materiaalikustannukset ovat melko lähellä valmiina tilattujen hintaa.

Milloin teidän mielestä on liian aikaista lähettää Save the date -kortit? Vai kannattaako niitä mielestänne lähettää ollenkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti