sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Terveisiä parilta juhlapaikalta!

Käytiin tänään katsastamassa kaksi potentiaalista juhlatilapaikkaa, Karrlund ja Einon pirtti! Kumpaakaan emme ole vierailun perusteella sulkemassa pois vaihtoehdoista, jos ei nyt kumpikaan täysin kolahtanutkaan (muuten kyllä melkein, mutta hinta on molemmissa melko korkea, ja molemmat sijaitsevat keskellä ei-mitään...) Kuten mainitsinkin Missä juhlia? -postauksessa aiemmin, näillä molemmilla on tosi hyvät nettisivut ja myös paljon kuvia, mistä johtuen en omia kuvia ottanutkaan, vaikka kamera oli mukana. Mukana oli myös Amoriinin juhlapaikkaoppaasta tulostamani lista, jossa siis lueteltiin aikalailla kaikki juhlapaikkaa valitessa huomioitavat seikat. Lueskelin sen pariin otteeseen läpi ennen tutustumiskäyntejä ja täytin heti vierailun loputtua autossa, mutta en sentään kulkenut laput käsissäni ympäriinsä :d Tässäpä yhteenvetoa:

Karrlund

Sijainti: Akaa
Hinta: 1200 euroa alle 100 hengen tilaisuuksissa (sähköpostitieto, en sitten kysellyt tarkemmin).
Vuokra-aika: Lauantai - perjantaina voi käydä järjestelemässä ja sunnuntaina hakemassa tavaroita. Juhlinnan päätyttävä lauantaina klo 24, poistuminen klo 01 mennessä.
Henkilömäärä: max. 140, jos loossit mukana. "Keskipöydille" mahtuu noin 110.

Tilat: Eteinen, lastenhuone, juhlasali, tarjoilutila, keittiö (suurkeittiövarustelu tarjoilukäyttöön), vessat: 3 naisten, 1 inva/lastenhoito, 1 miesten + pisuaarit. Vessat vaikuttivat siisteiltä ja tilavilta ja niissä oli laskutilaa. Yläkerran "talli" ei ole marraskuussa käytössä, se on kylmän lisäksi pimeäkin talvisin, höh!
Vihkimismahdollisuus: Ruokailu- tai tarjoilutilassa (molemmat ihan tunnelmallisia, pöytien järjestely pitää miettiä vierasmäärän mukaan sitten).

Tekninen varustelu: Siirrettävä videotykki, musiikin toistamisen pitäisi onnistua. Vuokraaja vaikutti hieman epävarmalta teknisestä osaamisestaan, ja korosti ettei lupaa mitään teknistä tukea, mutta että etukäteen kokeilemalla ja virittämällä on yleensä pärjätty.
Tila bändille/tanssimiseen: yleensä tarjoiluhuoneen puolella, myös ruokailutilassa lava.

Astiat: Karrlundin sopimuspitopalvelun, eli jos ruuat hommaa muualta, on hommattava myös astiat, liinat ynnä muut.
Ruoka & juoma: Sopimuspitopalvelu, mutta muutakin pitopalvelua saa käyttää (tällöin siis ei astioita tms), omat juomat.
Siivous: Kuuluu hintaan.
Majoitus: Toijalassa (noin 4km päässä) Bed&Breakfast ja ehkä joku hotelli? Ainakin kesäisin myös Päivölässä (noin 12km päässä) mahdollista majoittua.
Muuta: Alakerran navetassa saa polttaa kynttilöitä, muutenkin tunnelmavalaistus onnistuu hyvin, parkkitilaa on runsaasti.

Einon pirtti

Sijainti: Orivesi
Hinta: Pelkkä juhlatila 600e, Einon pirttimajoituksen kanssa 1000e.
Vuokra-aika: Perjantai klo 18 - sunnuntai klo 15
Henkilömäärä: max 140 mahtuu hyvin.

Tilat: Eteinen, juhlatila, terassi (talvella lähinnä läpikulku tarjoiluhuoneeseen), takka-/ tarjoiluhuone, keittiö (suurkeittiövarustelu tarjoiluun, hieman pienempi kuin Karrlundin, mutta ainakin kylmiö oli iso), vessat: 2 naisten ja 1 miesten (ei muistaakseni lastenhoitotilaa).
Vihkimismahdollisuus: Ruokailutilassa - ihan tunnelmallinen tämäkin, vaatii jälleen hieman mittailua ja pöytien järjestelyä.
Tekninen varustelu: Kiinteä videotykki, valkokangas juhlatilan päädyssä. Hyvät kaiuttimet (vuokraaja soitti meille Popedaa :D).
Tila bändille/tanssille: Juhlatilan päädyssä, eli pöytiä pitäisi raivata melko paljonkin (siis jos se 100 henkeä tulee, pienemmällä vierasmäärällä varmaan vähemmän).

Astiat: Perusastiasto löytyy noin 150 hengelle (kuohu-, puna- ja valkoviinilasit, ei esim. snapsilaseja). Vuokraajan sanoin: "Kyllä näillä perushäissä pärjää." Myös kynttilänjalkoja näkyi löytyvän, samoin pöytäliinat kuuluvat vuokraan.
Ruoka & juoma: Saa hoitaa kuten parhaaksi näkee.
Siivous: Asiakkaan tulee pintasiivota (imurointi, roskat, tiskit), ellei tilaa siivousta.
Majoitus: 400e lisähintaan pirtti, jossa noin 20-25 vuodepaikkaa (6 makuuhuonetta). Ensi vuodelle valmistumassa aittaan lisähuoneita, joita voi vuokrata 50e/2 hengen huone. Vanhassa siilossa 2 x 4hh, vähän hintavammat. Vuoteen 2016 mennessä pitäisi kuulemma olla viitisenkymmentä majapaikkaa, lisäksi ilmeisesti lähistöllä jotain mökkivuokrausta, mutta ei tiennyt talvikäytöstä.

Muuta: Kynttilöitä saa polttaa (ainakin niille varatuissa lyhdyissä sisällä - kiva, jos ei tarvitse itse hommata!), muuten valaistus ei ehkä ollut yhtä hyvä kuin Karrlundissa, tosin itse aloin jo suunnittelemaan jouluvalojen ripustamista kattoparruihin... Varsinaista parkkitilaa melko vähän, mutta tien varteen varmasti mahtuu.

Mutta kumpi oli kivempi?

Itse tykästyin enemmän Einon pirttiin, vaikka se onkin Tampereesta vielä näistä kaukaisempi. Hinta oli huomattavasti alhaisempi (jos lasketaan pelkkä juhlatila, niin puolet halvempi!), vaikka miljööt olivat lähes identtiset (okei, Karrlund oli ehkä hieman siistimpi/järjestetympi, mutta kun iskee pöytäliinat pöytiin ja hieman koristelua, niin ei sitä kukaan huomaa!). Lisäksi majoitusmahdollisuus on ehdottomasti plussaa, sillä meillä kuitenkin tulee paljon vieraita kauempaakin!

Tilat olivat kyllä tosiaan ehkä hieman paremmat Karrlundissa: esimerkiksi enemmän vessoja ja helpompi kulku juhlatilasta tarjoiluhuoneeseen, samoin keittiö oli isompi ja erillinen huone lapsille olisi kyllä kiva. Itsehän tosin ehdotin, että lapset voisi Einon pirtissä laittaa sinne kylmälle terassille tai jättää kokonaan kutsumatta, mutta sulho ei lämmennyt...

Että tällaisia kuulumisia tällä kertaa, ollaan saatu jotain aikaiseksikin! (Näin autottomalle pariskunnalle "edulliseen" 55 euron päivähintaan - noh, kai sen olisi huonomminkin voinut käyttää...) Jos kellään on kokemuksia Karrlundista tai Einon pirtistä, niin kertokoon ihmeessä! Edelleen saa toki ehdottaa muitakin potentiaalisia juhlapaikkoja Tampereen seudulta :)

2 kommenttia:

 1. Käytiin myös tänään sulhon ja vanhempiemme kanssa tsekkaamassa Einon pirttiä, taisitte tulla heti meidän perään sinne katsastamaan tiloja ;)

  Lueskellessani sun mietteitä siitä tuli mieleen, että pöytäliinoissa oli vuokrahinta, kuten siellä sivuillakin lukee, noin 6-7€/kpl ja lisäksi oli iso ruokapöytäliina 20€.
  Itse olen Orivedeltä kotoisin ja maisema miellyttää Eräjärvellä. Henkilökunta vaikuttaa mukavalta ja helposti lähestyttäviltä. Ainoana miinuksena Einon pirtillä näkisin pienehkön keittiön, muuten tilat ja tyyli miellyttivät meitä. Noin vuosi sitten olin myös töissä keittiön puolella eräissä häissä siellä ja siitä näkökulmasta ajateltuna siellä löytyy kyllä kaikki tarpeellinen mikäli ruuat tulee pitopalvelun kautta. Keittiössä on todella ahdasta ruveta laittamaan mitään ruokaa alusta loppuun.

  Toivottavasti löydätte teille sopivan juhlapaikan:) Jään seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, varmaankin tultiin, hauskaa :D

   Olinkin muistelevinani, että pöytäliinoissa oli joku vuokrahinta, muutenkin minulla oli ehkä sellainen kuva, että Einon pirtissä kaikki maksaa ekstraa, että en sitten tiedä, tulisiko se juuri Karrlundia edullisemmaksi. Ihanassa maalaismaisemassahan tuo on, vaikka luonto ei marraskuussa ehkä olekaan kauneimmillaan. Ja ihan tarjoilukeittiöhän näissä molemmissa vain on, eli ruuat on tosiaan otettava jostain pitopalvelusta, hyvä kuitenkin tietää, että siellä pystyy pitopalvelun väki hääräämään!

   Eiköhän me löydetä, tässä vaiheessa ei vaan vielä tiedetä oikein, että mitä haetaan :D

   Poista