sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Täpinöitä

Ihan ensiksi, edelliseen postaukseen viitaten ja hieman kaikista muista jäljessä, mutta jos joku ei vielä tiennyt, niin eduskunta totta tosiaan perjantaina nosti tasa-arvoisen avioliittolain uudelleen käsittelyyn, eli mitä todennäköisimmin laki saadaan ensi vuonna hyväksyttyä - mahtavaa, ihanaa! Ihanaa, että välillä voi olla tyytyväinenkin meidän poliittisiin päättäjiin (tai edes niiden enemmistöön).

Tänään on luvassa erinomaisen sekalainen postaus tämän viikon (hää)kuulumisista. Onko väärin, että sitä on erityisen täpinöissään häistä, kun sulhanen on teillä tietämättömillä? Tyyppi nimittäin lähti viikonlopuksi Prahaan riehumaan työkavereittensa kanssa ja jätti mut tänne omilleen. En ole kade en. Toivottavasti saan ainakin kunnon tuliaiset! Oikeasti musta oli ihan kiva olla välillä ihan yksin (paitsi öisin!). Sai siivota rauhassa, laittaa kotia vähän jouluun (huom. postauksen kuvitus) ja askarrella joulukortteja. Ihan kiva on myös saada sulho ensi yönä kotiin - oisivat vaan mokomat voineet kotiutua vähän aiemmin, tyypit siis saapuu Tampereelle joskus kahden aikaan yöllä!

Jotta saadaan jotain järkeä tähän postaukseen, niin edetään tätä viikkoa aikajärjestyksessä. Maanantainahan me käytiin iltalenkillä katsomassa sitä Tapsin majaa. Lähdinkin sinne jo vähän sillä asenteella, että tuskin on meidän juhlapaikka, kun sinne ei tosiaan yli sataa henkilöä voi ottaa. Maisema oli kyllä upea, sen mitä pimeältä nyt näki - ja tajusinkin, että meidän hääthän juhlitaan väkisinkin pääasiassa pimeän aikaan (marraskuu...), eikä tuota silloin kannattane ainakaan maiseman perusteella ottaa.

Sadan hengen juhlatilaksi sali oli yllättävän tilava, eli ei siellä kyllä ahdasta tulisi! Kuitenkin kyseessä on pelastuslaitoksen asettama maksimi, niin enempää sinne ei saa mahduttaa. Höh. Ihan siisti sisustus, joskin melko paljon purjehdusteemaista (semirumaa) sälää - enkä kehdannut kysyä, saako niitä siivota juhlien ajaksi. Keittiö vaikutti ihan toimivalta, tässä oli ihan ruuanlaittoon tarkoitettu keittiö, ei vain tarjoiluun. Ainut vaan, että jääkaappi oli melko pieni ja pakastin ihan mini. Vessoja löytyi muistaakseni kaksi naisille ja kaksi miehille, ihan perussiistejä molemmat. Eteinen oli myös ihan tilava ja ulkovaatteille piisasi henkareita. Muita tiloja tässä ei sitten ollutkaan.

Viimeinen niitti tämän hylkäämiseen oli hinta. Olin siis aiemmin sähköpostitellut taloudenhoitajan kanssa, joka kertoi tämän vuoden hinnaksi 650e/pe-su. Noh, ensi vuonna se onkin jo 850e - ja 2016 kuka tietää mitä... Näinkin kolhoksi (paremman sanan puutteessa) juhlapaikaksi tuo on minusta aika paljon, vaikka sitä selittäneekin sijainti melko lailla keskustassa...

Eli se siitä! Alkaa todella turhauttaa tämä juhlapaikan etsintä, haluisin nyt vaan löytää jonkun sopivan, jotta voisin toden teolla alkaa suunnittelemaan kaikkea paljon kiinnostavampaa. Mutta tietenkin haluan myös sen täydellisen juhlapaikan, voi tämä elämisen vaikeus!

Viikolla illat kuluivatkin melko pitkälti naimisiin.infon foorumilla, josta aloin selailemaan juhlapaikkoja meidän kotipaikkakuntien liepeiltä. Eipä tärpännyt sieltäkään. Liekö vika minussa?

Perjantaina ostin uuden Häät-lehden, vaikka olin jo päättänyt, etten tarvitse enää häälehtiä. Luin sen kuitenkin lähes yhdeltä istumalta läpi, ja siitä sisuuntuneena inspiroituneena päädyin tälle Tampereen kokous- ja juhlatilalistalle. Valvoin ihan liian myöhään yöhön, kun selailin tuolta kaikki mahdolliset yhtään potentiaaliset paikat läpi. Muutama kesti jopa tarkemmankin tarkastelun, saa nähdä, mitä sulho tuumaa näistä - ja kuinka monessa paikassa me jaksetaan ravata, ennen kuin päädytään johonkin no-ei-tää-nyt-ihan-huono-ole -paikkaan!?

Tänään välttelin lahjakkaasti koulutöitäni kiertelemällä parilla Tampereen kirppiksellä. Mukaan tarttuikin melko mukavasti tavaraa, joululahjat vanhemmille ja yhdelle neljästä veljestä, itselle kengät - sekä häätavaraa huimalla kahdella eurolla! Siis ensimmäiset ostokset häihin liittyen, hihih!

Olen kyllä aiemminkin bongaillut kaikkea kivaa häihin, mutta jättänyt ostamatta, "kun niihin on vielä yli kaksi vuotta" - vaan eipä ole enää! Nimittäin, jos häitä juhlitaan suunnitellusti marraskuussa 2016, niin niihin on nyt alle kaksi vuotta! Sitä paitsi tajusin tässä joku päivä, että vuosi vaihtuu ihan pian, ja sitten voidaan sanoa, että me meidän häät on ensi vuonna! Iiks! Hieman hupsua, tiedän, mutta se vaan tuntuu paljon lähemmältä kuin kahden vuoden päästä! Täpinätäpinätäpinä! Paljon huutomerkkejä!

Ai mitä minä sitten ostin? En ihan hirveästi, kuten summastakin voi varmaan päätellä. Ihan riittävästi tuomaan jotain konkretiaa häiden suunnitteluun. Kerron myöhemmin lisää!

Itse asiassa hieman suunnittelin, että pistäisin blogiin pystyyn joulukalenterin. Jouluihmisenä voisi olla mun juttu. + Oon päivittänyt blogia melko harvakseltaan, ja silloin kun päivitän, kirjoitan melko pitkiä epäloogisia tekstejä - voisi kokeilla kirjoittaa useammin lyhyempiä. Sitä paitsi joudun varmaan valvomaan tänään sulhoa odotellen (mikä on sinänsä "kiva" että huomenna mun pitäisi vetää opintomatka ja istua espanjan suullisella kurssilla tentattavana), eli mulla on aikaa kirjoitella pari postausta valmiiksi. Katsotaan, miten tämän suuren suunnitelman kanssa käy, kenties se loppuu ennen kuin on ehtinyt alkaakaan - Pysykää kuulolla joka tapauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti