maanantai 18. elokuuta 2014

Koristeluideoita

Mainitessani blogin lisäämisestä listoille lupasin lähiaikoina kirjoittaa hieman merellisistä koristeluideoista. Olen nimittäin tämän elokuun lähinnä siivonnut meidän kämppää oikein perusteellisesti (olen niitä kummajaisia, jotka tykkäävät siivota, eli oikein mukavaa lomapuuhaa minulle), ja siinä tuoksinnassa satuin löytämään joitakin vanhoja askarteluohjeita. Yhdessä lehtisessä oli ohjeet meriteemaisiin lautasliinarenkaisiin ja paikkakortteihin, ja vaikkei niitä välttämättä luultavasti tullakaan meidän häissämme näkemään (100 lautasliinarenkaan väkertäminen lienee melkoinen homma), niin pistän ne tänne muistiin ja jakoon, jos joku muu vaikka innostuisi askartelemaan.

Skanneri ei ihan niin tarkasti toiminut kuin olisin toivonut, joten tässä vielä ohjeet selkokielisinä:

Tarvikkeet (4-5 lautasliinarengasta)

5m luonnonnarua
25-30 simpukankuorta
hiekkaa
värikkäitä pahviarkkeja
pieni juomalasi
10 nuppineulaa
liimaa
siivilä

Lautasliinarengas

1. Kierrä lasin ympäri kierros luonnonnarua. Kiinnitä se paikoilleen nuppineuloilla.
2. Levitä narun yläpinnalle liimaa, parhaiten se käy liimapistoolilla. Kierrä uusi narukerros, kiinnitä se paikoilleen nuppineuloilla ja levitä liimaa.
3. Kierrä taas uusi kierros, kiinnitä neuloilla ja levitä liimaa. Kerroksia tulee kaikkiaan viisi. Jätä narun päät samalle kohdalle. Anna renkaan kuivua.
4. Vedä rengas varovasti pois lasin ympäriltä. Liimaa renkaan kuivuttua simpukankuoret kiinni: peitä niillä narun päät.

Paikkakortti

1. Leikkaa kortit valmiiksi. Piirrä meritähti paperille ja leikkaa se irti. Jäljennä kuvio kortille. Levitä tähdelle ja sen ääriviivoille liimaa.
2. Valuta liimapinnalle hiekkaa siivilästä. Kuivata hyvin ja ravistele sitten irtohiekka pois.

Vinkki

Hiekalla ja simpukankuorilla koristettu kynttiläasetelma täydentää tehokkaasti pöydän koristelua: Täytä iso lasi (pieni maljakkokin käy) puolilleen hiekalla tai pikkukivillä. Asettele reunoille pieniä simpukankuoria, lisää keskelle muutama isompi simpukankuori sekä mieluiten kotilonmuotoinen kynttilä. Viimeistele asetelma lasin alareunan ympäri solmitulla luonnonnarulla.

Vaikken ehkä jaksa alkaa vääntämään sataa lautasliinarengasta, niin haluan ehdottomasti tehdä pääosan koristeluista itse. Sen takia en haluaisi maksaa "turhaan" juhlapaikasta, joka on jo itsessään kaunis, eikä kaipaa koristeluja - kun mä haluun tehdä niitä koristeita! En kuitenkaan halua täyttää paikkaa epämääräisellä paperikrääsällä, vaan mielummin kestävillä ja monikäyttöisillä koristeilla, jotka on mieluusti vielä tehty kierrätysmateriaalista.

Juuri nyt minulla on pakkomielle sinisistä pulloista. Niistä, joita ainakin meidän perheessä joskus kerättiin "kun ne on niin nättejä!". Siis ihan tavallisista pulloista (miksei erikoisemmistakin), mutta sinisistä. Ja mä haluun tehdä niille näin:

(Vasen) (Keskellä yllä) (Keskellä alla) (Oikealla yllä) (Oikealla alla)
... Tai jotain sinne päin! Tällasia päähänpinttymiä tällä kertaa. Vielä en ole alkanut hamstrata pulloja, vaikka olen kirppareilla käynyt niitä ihmettelemässä. Pikkuhiljaa varmaan pitäisi, että olisi sitten kunnolla aikaa noiden väkertämiseen, mutta näin aikaisessa vaiheessa epäilyttää ostaa mitään, mikä ei varmasti tuu käyttöön. Toivon vaan, että siinä vaiheessa jos/kun oikeesti täytyy alkaa noita hankkimaan, niin ne ei yhtäkkiä katoa maan päältä kaikki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti