torstai 31. heinäkuuta 2014

Missä juhlia?

Mulla on jostain syystä sellainen pakkomielle, että pitää löytää sopiva juhlapaikka ennen kuin voi mitään muuta alkaa suunnitella. Kumma pakkomielle, joo, eikä varmaan edes kaikkein loogisin juttu aloittaa järjestelyitä, mutta ei voi mitään. Sitä paitsi, mistä mä esimerkiksi tiedän, paljonko tarvitaan koristeita (ja millaisia), jos en tiedä ollaanko tunnelmallisessa kartanossa vai jumppasali-tyyppisessä ratkaisussa. Joten tästä aloitetaan, piste.

Lähtökohta paikan etsimiselle on, että vieraita on se noin sata ja häät on marraskuussa, eli sisätilojen tulee olla tilavat. Haluan kaikkien myös mahtuvan yhteen tilaan. Koska vieraita lienee melko paljon, ja ne ovat janoista ja nälkäistä sorttia, haluan tuoda omat juomat ja myös kilpailuttaa pitopalvelun - nämäkin vaikuttavat paikan valintaan, sillä joissain paikoissahan juomat ja pitopalvelu kuuluvat settiin. Näillä ehdoilla lähdin sitten kahlaamaan Naikkareitten Tampereen juhlapaikka -ketjua. Keräsin sopivat vaihtoehdot, ja sitten niistä vielä kommentteja. Täältä siis pesee, paljon tekstiä!

Tampere

 

Hurman koulu (Tampere, Aitoniemi)

Hurman koulun nettisivut ovat niin olemattomat, että epäilyttää, liekö koko paikka toiminnassakaan enää. Foorumilta kuitenkin selvisi, että kouluun mahtuu noin 100 henkeä (max. 110). Tilat koostuvat kahdesta luokkahuoneesta, jotka ovat käytännössä yhtä suurta tilaa, sekä aulasta ja vessoista. Koululla on myös pitopalvelulle soveltuva tarjoilukeittiö. Astioita tms. ei ole, vaan kaikki pitää ottaa pitopalvelulta.

Hinta (en tiedä, miltä vuodelta) on 900 euroa sisältäen siivouksen, perjantaina saa koristella ja sunnuntai-iltapäivään mennessä hakea tavarat pois.

Tuomio: Huonoista nettisivuista huolimatta kohtalainen kokonaisuus, nettisivujen yhteystiedoista saa varmasti myös lisätietoja soittamalla / sähköpostilla. Paikka kuitenkin sijaitsee melko syrjässä (vaikka Tampereella onkin). Erillistä tanssitilaa ei myöskään ole, vaan pöytiä pitää sitten siirrellä, eikä varmaan vihkimiseenkään sopivaa tilaa. Ei tätä, siis.
 

Irjalan makasiini (Tampere, Irjala)

Tälläkään nettisivuissa ei ole kehumista, mutta ainakin perustiedot sieltä löytyvät. Tässä heti ensimmäisenä plussana se, että saleja on kaksi, joista toinen on nimenomaan tanssimista varten. Kokonaisuudessaan tila vetää 180 henkilöä, ilmeisesti, jos molemmat salit käytetään siis. Astiasto löytyy 100 henkilölle, sekä muutenkin kunnon keittiö (sivujen mukaan). Kokemuksia en tästä paikasta valitettavasti löytänyt. Kevyellä vilkaisulla silmiin osui yksi miinus, nimittäin kokopuinen sisustus, mutta ehkä sen saisi koristeluilla siedettävän näköiseksi.

Hintatiedot ynnä muut pitää sitten kysellä erikseen.

Tuomio: Ehdottomasti plussaa kaksi erillistä salia, sekä sijainti lähellä Tampereen keskustaa, jonne vieraat voivat sitten majoittua mihin haluavat. Tässäkään ei kyllä ole tunnelmallista vihkitilaa, ellei sitten käytä tanssisalia siihenkin. Harkintaan!

Näsijärven purjehdusseuran seurapaviljonki (Tampere, Lentävänniemi)

Purjehdusseuran maja voisi olla sopiva juhlapaikka meriteemaisille häille, mutta juuri muuta tästä ei irtoakaan. 100 henkeä tänne pitäisi mahtua, muuta nettisivut eivät oikein kerro, eikä tästä foorumillakaan kukaan tiennyt mitään. Sijainti Lentävänniemessä on hieman syrjäinen, mutta kuitenkin Tamperetta.

Hinnasta ei puhettakaan että olisi missään infoa, pitää selvitellä.

Tuomio: Sijainti hieman kaukana, eikä tiloista ole paljon tietoa (ei kuitenkaan liene erillistä tanssi- / vihkitilaa). Mikäli maisema on erinomainen, niin voidaan harkita.

Tampereen pursiseuran maja (Tampere, Naistenlahti)

Tässäkään tapauksessa nettisivuille ei ole laittu juuri mitään tietoa, eikä tästä foorumillakaan löytynyt kuin ohimenevä maininta. Tässä olisi kuitenkin maisema Näsijärvelle, sekä nettisivuja lainaten "merihenkinen juhlasali sadalle hengelle, keittiö astiastoineen ja näköalaterassi Naistenlahdelle." Ei kuulosta pahalta. Noh, kuvan perusteella ei näytä erityisen hyvältäkään, mutta eiköhän tuosta koristelemalla kivan saisi. Tässä on kuitenkin taas se, että erillistä tanssitilaa ei ole - eikä erityisen tunnelmallista vihkitilaakaan (paitsi terassi, mutta kun marraskuu...). Hyvänä puolena kuitenkin sijainti Naistenlahdella, jonka toisella puolella on Holiday Club, johon voi majoittua.

Hinnaksi mainittiin foorumilla 750e (pe klo 16 - su klo 16) sisältäen astiat käyttöön.

Tuomio: Eihän tämä tilana ole mitenkään ihmeellinen, mutta itse jotenkin tykästyin - varmaan tuo veden läheisyys. Pitää selvitellä tarkemmin, ja tehdä vertailuja. Harkitaan.

Nokia


Hempankaari (Nokia, keskustassa)

Hempankaarella on ainakin selkeät nettisivut Nokian kaupungin sivujen alla. Sivujen mukaan saliin mahtuu 200 henkilöä, eli osa salista voitaisiin jättää vapaaksi tanssilattiaa varten (ei erillistä salia siis, mutta eipä tarvitse siirrellä pöytiäkään). Kokemuksia tästä paikasta en valitettavasti oikein löytänyt.

Hinta näyttäisi tälle vuodelle olevan 350e/4 tuntia + 40e/tunti lisätunnit. Noista muuten puuttuu alvit (24%), niiden kanssa (jos oikein laskin) 434 + 49,6x. Perjantaina pääsee järkkäilemään, kunhan poistuu ennen klo 16.

Tuomio: Kokonaisuus on melko mukiinmenevä, eikä sijaintikaan ole paha: lähistöltä löytyy ainakin Hotelli Iisoppi, eikä Edenkään ole kaukana. Sisustuskaan ei vaikuta ihan järkyttävältä, eli harkintaan!
 

Kerhola (Nokia, keskustassa)

Kuten edellisellä, Kerholallakin on Nokian kaupungin selkeät nettisivut. Kokonaisuudessaan tilat ovat suuret ja monipuoliset, ja saleista varmaan löytyisi meidänkin tarpeisiin sopiva(t). Toisaalta tilat voivat olla liiankin suuret sadalle hengelle, ja rakennus on ehkä kokonaisuudessaan liian mahtipontinen. Myönnän, etten perehtynyt tähän kovin hyvin, kun tuli sellainen "näääääh"-fiilis.

Hinta on tällä hetkellä ilmeisesti 37e/tunti (juhlasali). Pitää varmaankin maksaa myös järjestely- ja siivousajasta.

Tuomio: Alkusilmäyksellä vaikutti hyvältä, ja foorumilla tätä kehuttiin, mutta ei taida meille toimia. Eli ei tätä.
 

Nokian veneilijöitten kerhomaja Ankkuri (Nokia, keskustassa)

Jälleen yksi veneilijöitten maja, huomaako, että tykästyin ajatukseen häistä järven rannalla? Tämä yksilö sijaitsee Nokialla, melkoisen lähellä Nokian Edeniä, eli majapaikat hoituisivat ainakin helposti. Tässä(kin) miinuksena tuo kokopuinen sisusta ja se, ettei ole erillistä tanssitilaa. Muuten tilaa pitäisi olla, ainakin sivuilla sanotaan riittävän 100 hengelle hyvin.  Ison salin vieressä on myös pienempi sali, johon voi esim. kattaa buffet-pöydän. Foorumilta lainattu kommentti: "Ei se nyt mikään upea vaalea siisti juhlapaikka ollut, vähän ehkä mökkimäinen/erähenkinen, mut sopii sellaisesta pitäville. Saa varmasti koristeluilla upeaksi."

Hinta, mikäli oikein ymmärsin, on lauantailta (klo 12-01) 315e, plus valmisteluajalta perjantaina 84e. Siivous ei kuulu hintaan, mutta on tilattavissa, samoin astiasto.

Tuomio: Järvimaisema ja hotelli vieressä olis tosi hyvä, kokopuusisustus ei oikein. Tässä on lisäksi saunomismahdollisuus, mutta en usko meidän sellaista kaipaavan. Sama juttu kuin Naistenlahden kanssa: hyvä vaihtoehto, jos ei kaksisalisista/tunnelmallisemmista vaihtoehdoista löydy ehdotonta ykköstä. Harkitaan.

Muut

 

Pirkkalan pirtti (Pirkkala, keskustassa)

Nettisivuilla on jälleen vain pari kuvaa ja perustiedot, eikä kokemuksiakaan tästä löytynyt ihan hirveästi. Max. 100 henkeä tänne mahtuu, ilmeisesti yhteen (jumppasali-tyyppiseen) saliin.

Hinta lauantai klo. 12.00 - sunnuntai klo. 12.00: 550 €.

Tuomio: Ehkä kuitenkin vähän liian pieni? Myös sijainti on hieman ongelmallinen, sillä Pirkkalassa ei ole ilmeisesti mitään majoitusmahdollisuuksia. Ei tätä.
 

Karrlundin kivinavetta (Toijala, "metsässä")

Karrlundilla on tosi hyvät nettisivut, ja koko paikkaa kehuttiin myös foorumilla kovasti. Paikka vaikuttaa kovin idylliseltä, riittävän isolta ja omistajat mukavilta ja yhteistyökykyisiltä. Tanssit on ilmeisesti kesällä tavattu pitää navetan vintissä, mutta se ei kai onnistu marraskuussa, harmi! Miinusta on sitten kaukainen sijainti keskellä ei-mitään, Toijalassa tosin näyttää olevan ainakin yksi hotellin tapainen...

Hinta on foorumilta löydetyn tiedon mukaan 900e (jos väh. 100 vierasta - tiedä sitten, mikä hinta on, jos ottaa pitopalvelun muualta/väkeä ei ole tuon verran).

Tuomio: Tämä olisi ihana, mutta en sitten tiedä marraskuu-toimivuudesta, tai noista majoittumisista. Ja ainiin, juhlien pitäisi loppua jo klo 24! Noh, katsotaan.
 

Vähä-Hisson tila (Sastamala, "metsässä")

Tämä olisi ainakin kesähäihin ihana! Juhlatilana toimii siis vanha navetta, ja koska sulho ja minä ollaan molemmat maalta kotoisin, niin kyllähän meille maalaishäät sopisi. Ruoka tarjoillaan vanhasta veneestä, joka taas sopisi meidän merihenkiseen (?) teemaan. Henkilömäärästä ei sivuilla ollut mitään infoa, mutta foorumin mukaan jopa 150 ihmistä mahtuisi. Juhlatilaa mainostetaan voitavan käyttää myös pikkujoulujuhlintaan, eli siellä pitäisi tarjeta myös marraskuussa. Foorumilla tosin mainittiin, että kylmällä ilmalla sisälläkin voi olla kylmä. Tanssilattia löytyy ja juhlia saa noin aamukahteen saakka. Jonkinlaista (mökki?)majoitustakin ilmeisesti löytyy.

Hinta foorumitiedon mukaan (jälleen en tiedä, minä vuonna) 600 euroa, tila käytettävissä pe klo 14 - su klo 14. Siivous kuuluu hintaan.

Tuomio: Ainakin jos päädytään navetta-tyyppiseen ratkaisuun, niin tämä on vahvoilla! Hinta ei kuulosta pahalta, ja jos majoitus osalle porukasta onnistuu myös marraskuussa, niin syrjäinen sijaintikaan ei haittaa. Täältä löytyisi varmasti myös tunnelmallinen vihkipaikka... Täytyy perehtyä tarkemmin, ehdottomasti harkintaan!

Ali-Marttila (Kangasala, "metsässä")

Vähä-Hisson tyyppinen maalaistila, jossa myöskin juhlatilana toimii tallin tyyppinen ratkaisu - jonka ainakin mainostetaan olevan talvilämpimäksi kunnostettu, mikä on tietysti plussaa. Tänne pitäisi myös mahtua 150 henkeä, eli meidän 100 henkeä ei ole mikään ongelma. Tanssilattia on ilmeisesti erikseen. Myös vihkimiselle löytynee sopiva tila. Miinuksena jälleen sijainti, ja vessoja on kai vain kaksi kappaletta.

Hinta foorumin tietojen mukaan on 1100 euroa pelkkä juhlatalli ja päärakennuksen kanssa 1600. Tällöin tilat käytettävissä klo 24 saakka, minkä jälkeen voi jatkaa klo 2.00 saakka hintaan 100e/tunti. Todennäköisesti hinnat ovat näistä nousseet ja nousevat vielä ennen meidän häitä, eli melko hintavaa...

Tuomio: Tunnelmallinen joo, mutta myös kallis ja kaukana. Tämän ja Hisson väliltä valitsisin kyllä Hisson, mutta pitää vielä katsoa.
 

Kontula (Kangasala, "metsässä")

Kontulallakin on kohtalaiset nettisivut, tai pdf-info. Se on tilava: iso juhlasali vetää jopa 250 henkeä (eli me voitaisiin jakaa se ruokailu- ja tanssitilaan). Lisäksi siellä on tarjoilutila, eteinen, vessat, suurtalouskeittiö, inva-wc/lastenhoitotila, saunaosasto, lasten leikkitila ja esiintyjien taukotila. Myös terassi on iso. Foorumilla Kontula on saanut paljon kehuja. Ainoita miinuksia hieman syrjäinen sijainti (ilmeisesti Sappeen matkailukeskus ja Villa Amanda lähellä, joissa voisi majoittua), sekä kovin vihreä sisustus.

Hinta on ilmeisesti tonnin luokkaa, paikan saa käyttöönsä perjantaina klo 12 ja se pitää luovuttaa sunnuntaina klo 11.

Tuomio: Sijainti vähän arvelluttaa (pitää tarkistaa majoitusmahdollisuudet!), samoin vihreä väri - meillehän tulee teemaväriksi ainakin navyn sininen, johon tuo ei oikein passaa. Harkintaan kuitenkin.

Einon pirtti (Orivesi, "metsässä")

Olin itse asiassa jo hylännyt tämän (perusteella "liian kaukana"), mutta sitten tajusin, että tänne voi kai talvellakin majoittua 22 henkilöä, eikä se Oriveden keskustakaan nyt ihan niin kaukana ole (17km), ja siellä on City Hotel Orivesi. Nämä navetat on näköjään vaan vallanneet mut. Tänne pitäisi mahtua 140 henkilöä, mutta en sitten tiedä tanssilattioista tms. Onhan tämä kyllä melko kaukana, huoh.

Hinta viikonlopulta (pe-su) on talvisin 1000e, sisältäen juhlanavetan ja pirtin. Vaikuttaa kyllä, että kaikki mikä ei näissä kiinteänä ole, maksaa ekstraa (liinat, saunat, siivous jne), eli voi tulla kallista lystiä.

Tuomio: Noh, jos päädytään siihen, että halutaan navetta, ja muut vaihtoehdot ei käy, niin ainahan on hyvä olla lisää vaihtoehtoja (?). "Varalla."
 

Lopputulema

Aika moni näistä meni vielä harkitaan-osastolle, eikä ollut yhtään sellaista "tämä mulle hetinyt" -vaihtoehtoa. Pitää varmaan alkaa lähetellä sähköposteja vuokraajille, että saa tarkempia tietoja, ja ennen lopullista päätöstä pitää tietysti käydä vielä paikan päällä. Tuntuu kyllä hieman hätiköidyltä alkaa nyt jo pommittelemaan viesteillä, mutta kuten sanoin, tästä mä haluaisin suunnittelun aloittaa. Pistetään nyt vielä jonkinmoiseen järjestykseen tässä läpikäydyt tilat:

1. Vähä-Hisso (Sastamala, ”metsässä”), 600e pe-su
2. Hempankaari (Nokia, keskusta), 500+e pe&la
3. Irjalan makasiini (Tampere, Irjala), ???e
4. Kontula (Kangasala, ”metsässä”), n. 1000e pe-su
5. Karrlund (Toijala, ”metsässä”), 900e (?)
6. Ali-Marttila (Kangasala, ”metsässä”), 1100/1600e pe-su
7. Tampereen pursiseuran maja (Tampere, Naistenlahti) 750e pe-su
8. Nokian veneilijöitten kerhomaja Ankkuri (Nokia, Eden), 400e pe&la
9. Einon pirtti (Orivesi), 1000e pe-su
10. Näsijärven purjehdusseuran seurapaviljonki (Tampere, Lentävänniemi), ???e
Hurman koulu (Tampere, Aitolahti), 900e pe-su
Kerhola (Nokia, keskusta), 37e/tunti
Pirkkalan Pirtti (Pirkkala, keskusta), 550e pe-su

Jäljelle jäi siis kymmenen vaihtoehtoa, joita katsella tarkemmin ja joista valita - ei paha!

Koska täällä saattaa joku muukin Tampereen seudulta suunnitella häitään (miksei muitakin juhlia!) ja miettiä juhlapaikkoja, listaan vielä muutaman paikan, joita ehdin harkita, mutta jotka hylkäsin melko pian

Juhlatalo Kumpula (Kangasala) - Rumat seinät. Joo, tonne vaihtoehtoihinkin lipsahti aika moni rumaseinäinen yksilö, mutta kun törmäsin tähän, mulla oli jo ihan liikaa vaihtoehtoja...

Takon soutupaviljonki (Tampere, Hatanpää) - Saattaisi käydä ahtaaksi vierasjoukollemme (marraskuussa kun kökitään sisällä koko ajan), paikan vuokraajasta oli myös paljon huonoja kokemuksia Naikkareitten foorumilla.

Tervahovi (Sastamala/Vammala) - Talvikäytössä vain puolet tiloista. Vaikutti tosi ihanalta, mutta voisi sitten harmittaa, etteivät kaikki tilat ole käytössä.

Vaihmalan hovi (Lempäälä) - Ei omia tarjoiluja.

Knuutilan kartano (Nokia) - Foorumilla oli kovasti ikäviä kokemuksia vuokraajasta (joka tietenkin on voinut vaihtua), ja täällä ei ilmeisesti ole yhtä suurta salia, vaan erillisiä pikkuhuoneita.

Eräjärven Eerola (Orivesi) - Tänne ei välttämättä saa omia tarjoiluja, paikka on melko kaukana, eikä välttämättä sovellu kovin hyvin marrashäihin (kesähäihin kyllä aika ihana!).

Toukola (Sasi) - Perus seurantalo, mutta kovin kaukana kaikesta.

Antaverkan leirikeskus (Ylöjärvi) - Jälleen kaukana kaikesta, ei välttämättä saa nauttia alkoholia, ja suomi24:n mukaan paikassa kummittelee (en ihan hirveesti usko kummituksiin, mutta ilmeisesti tuolla on joku myös tappanut itsensä, joten ei kiitos).

Tampereen musiikkiopisto (Tampere, Eteläpuisto) - Ei kovin edullinen vaihtoehto, ja voi jäädä meille pieneksi: joidenkin tietojen mukaan 80 hengelle sopiva. En ole ikinä onnistunut löytämään tälle paikalle nettisivuja muuten.

Huh, olipa siinä! Nyt olisi teidän lukijoiden vuoro päästä ääneen, nimittän kaipaan kipeästi kokemuksia näistä paikoista! Jos on mitään sanottavaa mistään näistä - vaikkapa, että teen kamalan virheen, jos jätämme paikan X kokonaan harkinnan ulkopuolelle, tai että paikassa Y haisee kummalliselta, tai että olet kuullut että tädinkumminkaimankaverinkissa ei oikein viihtynyt Z:ssa - niin olen kovin kiitollinen, jos avaat sanaisen arkkusi!

4 kommenttia:

 1. Moikka! Mekin painitaan juhlapaikkojen kanssa, ajatuksena mennä naimisiin kesällä 2016. Paljon samoja paikkoja ollaan pohdittu kuin te, toistaiseksi Hurman koulu vaikuttaa meistä kiinnostavimmalta kun haluamme juhlapaikan hieman syrjempää, ei kuitenkaan kovin kaukana Tampereelta. Tuosta Näsijärven purjehdusseuran juhlapaviljongista sen verran, että kanssamme asioinut nainen teki tapaamisen sopimisen kovin hankalaksi, hänelle piti soittaa tapaamista edeltävällä viikolla muistutuksena että olemme tulossa ja silloin hän vielä pyysi että soitamme kun lähdemme ajamaan paikalle. Ikinä hän ei tapaamiseen saapunut eikä puhelimeen sinä päivänä vastannut, joten hylkäsimme tuon juhlapaikan samantein.
  Ali-Marttila oli paikkana erittäin kaunis, mutta hinta-laatusuhde ei ehkä ole aivan kohdallaan. Muovituolit ja vessojen vähyys ( 1 miehille ja 1 naisille), sekä rajattu pihankäyttö oikeus jos päärakennuksessa on toiset juhlat. Hintakin oli noussut tuosta kirjoittamastasi, oli 1250€ /talli 24:00 asti, ja jos haluaa koristella jo perjantaina niin + 100€. Ja talvihäissä ehkä haittaa vielä enemmän kuin kesähäissä, että kynttilät on kielletty.

  Tuntuu jotenkin, että täydellistä juhlapaikkaa ei ole vaan tinkiä täytyy jostakin.. :) onnea paikan hakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon avuliaasta kommentista! Kurjaa, että joissain paikoissa on noin hankalia omistajia/henkilökuntaa - ihan kuin paikan löytäminen ei olisi muutenkin riittävän haastavaa! Ali-Marttilasta taidettiin puhua foorumillakin, että hinta-laatusuhde ei tosiaan ole kohdallaan, ja totta tuo kynttiläjuttukin, möh :(

   Onneksi meillä molemmilla on kuitenkin vielä melko hyvin aikaa löytää (edes lähes) täydellinen paikka! Onnea metsästykseen teillekin!

   Poista
 2. Hei toi Tampereen Pursiseura on edullisempi talvella kuin kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, kiitos! Pitääkin pikkuhiljaa jatkaa näiden selvittelyjä :)

   Poista